Измамен от Mobile Shop

BGkritika
Регистриран: 10 ное 2010, 15:51

Измамен от Mobile Shop

Мнение от BGkritika » 07 мар 2011, 15:23

Ако модераторите и собствениците не с в комбина с магазините които предлагат мобилни телефони се надявам темата да се закачи отгоре.
Иска ми се в тази тема да се описват случки от хора които са ги преживяли. Или иначе казано хората които са се доверили и са били излъгани или подведени, като например:

Пуска се ниска цена на телефон и се оказва, че батерията е копие или кабела е такъв или просто липсват аксесоарите или подобни подвеждащи неща.
Пиша това, защото има и коректни търговци които си изкарват хляба с труд, а не купуват телефони втора употреба и да им подбиват цените - какво имам пред вид:

Един приятел се занимава с продажба и внос на телефони и ми казва, че HTC DESIRE HD (примерно) има цена на доставка около 820 - 850 лв, а в Mobile Shop се предлага на цена 830 лв.
Как става това, че не се сещам!? Купувам телефона за 820 лв и го продавам за 830 лв с 24 месеца гаранция - хахаха, няма начин да е нов и не съм го взел за 820, дори и за 800 не е, а за смешните 500 - 550 лв (защото е употребяван, но спокойно мога да излъжа някой балък в БГ, та нали аз уча в UK и съм по умен :), хахаха)

Надявам се да ме разберат всички.
Ако искам нов телефон, искам да е и с нови аксесесоари към него, но оригинални и иска да са всичките както се продава от производителя!

Разбрахте ли мними ТЪРГАШИ (защо в БГ няма търговци).

Няма как да стане когато смениш софтуера (както Рокфелер избърсал мръсната ябълка, хахаха) да ми пробуташ ползван телефон, защото аз искам нов, нов, нов!!!

Хайде замислете се какви телефони искате вие, а????

daskala_pe
Регистриран: 08 яну 2007, 13:12

Re: Измамен от Mobile Shop

Мнение от daskala_pe » 07 мар 2011, 15:36

И аз често се натъквам на подобни обяви. Пишат, че е нов телефон, а като се обадиш ти кажат - или че е с нов панел, или е на няколко месеца, или е ползван малко. Това е по - добрият вариянт, а по лошият е да го видиш при доставката, когато я батерията е друга или зарядното е подменено с оригинално, но от на бюджетните телефони. Все дребни търгашески номера. Не е при всички, но е гадно като се сблъскаш.(no)

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 07 мар 2011, 20:20

Лично ти как си бил измамен?
Защото от поста ти оставам с впечатление,че си заинтересован от търговията в MOBILE SHOP и някак си ти е неприятна конкуренцията с по-ниски цени.Как могат да си ги позволят не е наша работа,въпроса е да не се допусне очерняне на по-далновидните търговци от страна на тези,които явно не се успяват да се приспособят към така динамичния пазар на мобилни телефони!

Преди време пуснах тема с черен списък на търговците в борсата,но очевидно интереса нито на потребителите в борсата,нито на админите бе на нужното ниво,за да превърне темата в начин за защита на посетителите на сайта!
А най-смешното е че всички по-слабо развити сайтове и форуми имат подобна секция(тема),където всеки споделя разочарованията си от търговията с този или онзи търговец!Е,тук очевидно няма да се получи!
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=331125&cat_id=17&view=1

daskala_pe
Регистриран: 08 яну 2007, 13:12

Мнение от daskala_pe » 07 мар 2011, 20:54

Вярно, че тема, която вълнува всеки, който си купува телефон, остана без всякакъв отзвук. А и много малко хора оставят бележки с рейтинг на търговците в борсата. Вместо това ползват рейтинг оценките за лична кореспонденция с продавача.
Явно това си е някакъв вид народопсихологически парадокс. Обичаме да ни е трудно и гадно.:X

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 08 мар 2011, 00:56

Веднага правя тема и я слагам "Важна"... Наистина е хубаво да има такава....

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 08 мар 2011, 07:17

Предлагам под заключените на върха теми да има дебела червена разделителна линия (yes) Иначе ориентирането е трудно да се разпознае коя тема коя е.

BGkritika

Мнение от BGkritika » 09 мар 2011, 07:03

БРАВО!(yes)

BGkritika

Мнение от BGkritika » 09 мар 2011, 10:56

Точно аз ли? Аз бях подведен с по-ниска цена на един модел BlackBerry 9780.
Беше с неоригинална батерия и заден капак от 9700, без лепенки и т.н.
Просто не купих телефона и така. Какво да ви кажа друго, ВНИМАВАЙТЕ!!!

Отговори