nokia e7 ili iphone 4

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Re: nokia e7 ili iphone 4

Мнение от E34v8 » 29 апр 2011, 09:42

Не мисля, че има какво да се обсъжда.Мнението ми си е лично, не държа да ангажирам някой с него. Всеки според потребностите си, сам си преценява кое ще ползва.

На мен биха ми липсвали неща, като реален мултитаскинг, такъв какъвто има при Андроид (не съм сигурен дали в 4.3 вече има - ти ще кажеш), Flash поддръжка, USB mass storage mode(естествено да си прехвърлям и едитвам всякакви файлове, без да ползвам какъвто и да е допълнителен софтуер за целта), Bluetooth трансфер на всякакви файлове, към всякакви устройства, разпознаване и свободен мениджмънт на различни аудио, видео формати и всякъкви файлове, многото възможности за настройки и персонализация... и т.н. С Андроид тези неща стават, без усложнения, дори не се изисква руут.

След джейл доста от тези неща се оправят, но не върви да претендираш, че иОС е "най", след като има такава голяма нужда от джейл, за да се ползва донякъде пълноценно.

Абе не са ми е на сърцето иОС и като цяло политиката на Епъл в доста отношения. Ама това си е мое мнение, с което не претендирам, че някой трябва да се съгласява. Не ми и се спори. Който каквото си го кефи да ползва.

Julian6
Регистриран: 24 мар 2010, 12:10

Мнение от Julian6 » 29 апр 2011, 15:22

е7 на 100 процента

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Мнение от iavorski » 29 апр 2011, 15:37

От въпроса разбирам че ще го ползваш само за говорене. Вземи този които е по евтин - демек Нокията.

Огледай се и за някой красив телефон с Андроид - няма да забележиш разлика а ще е чувствително по-евтин.

Потребителски аватар
TURL
Регистриран: 09 авг 2004, 16:05

Мнение от TURL » 29 апр 2011, 17:58

ябълката ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 29 апр 2011, 23:31

[Quote]След джейл доста от тези неща се оправят, но не върви да претендираш, че иОС е "най", след като има такава голяма нужда от джейл, за да се ползва донякъде пълноценно.[/Quote]
Какво му е лошото на jailbreak-a? В един момент ми е странно как смяна на ромове, овърклокване, всякакви пресонализации... ви се струват нормални, а гледате на 3 минутната процедура по jailbreak, като на тежка работа.

Общо взето използвайки същите доводи, можеш да твърдиш, че и Симбиан е по-функционален и добър от iOS. Тайната при iOS всъщност не е в това, че прави нещо повече от другите ОС, а в начина по който ги прави..

E34v8

Мнение от E34v8 » 30 апр 2011, 11:06

Ако ми кажеш къде съм писал за овърклокване и смяна на ромове... аз казах кое ще ми липсва. И не можеш да претендираш, че нещо е най - добро, след като има алтернатива с повече възможности.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 апр 2011, 12:34

Аз пък къде съм претендирал, че е най-добро? ;)
А както ти казах, по същия начин можеш да кажеш, че и Симбиан е по-добър от iOS и има повече възможности. (whistle)
В действителност мултитаска, който са направили Епъл е много добър, а за "реален" има решение от години. Flash няма, много от flash стриймовете могат да се гледат през Skyfire, има много начини да си прехвърляш файлове, както и да си гледаш и слушаш каквото поискаш...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 30 апр 2011, 13:02

И по - добре да няма. Adobe сами признаха, че е скапан. http://goo.gl/g5EYC

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 30 апр 2011, 13:14

Чудно ми е кое му е нереалното на мутитаскинга в iOS. За мен по-реален няма - не само, че всичко си тръгва откъдето съм го оставил за по-малко от секундата, но и не се налага да затварям приложения, не ми се товари хардуера и не ми пада батерията, а пуш нотификациите ме уведомяват за всичко.

E34v8

Мнение от E34v8 » 30 апр 2011, 19:59

Със сигурност аз [B]не[/B] мога да кажа нищо, относно коя ОС е най - добра, понеже ми липсват доста софтуерни познания. :) Още по - малко твърдя, че иОС не струва.

Мога да кажа обаче, че Андроидът си остава по - функционален от иОС. И мен това ме дразни , защото телфоните на Епъл са супер, а с иОС не мога да се примиря. Казвам това понеже имах голямо желание да си купя айфоун4. А исках да си го ползвам без да го джейлбрейквам(не че няма да мога, елементарно ще ми е - години съм работил със Симбиан, който е малко по - сложен, а се занимавам с компютри още от ерата на Правец8 ), а в този случай, както бях написал :

[Quote]На мен биха ми липсвали неща, като реален мултитаскинг, такъв какъвто има при Андроид (не съм сигурен дали в 4.3 вече има - ти ще кажеш), Flash поддръжка, USB mass storage mode(естествено да си прехвърлям и едитвам всякакви файлове, без да ползвам какъвто и да е допълнителен софтуер за целта), Bluetooth трансфер на всякакви файлове, към всякакви устройства, разпознаване и свободен мениджмънт на различни аудио, видео формати и всякъкви файлове, многото възможности за настройки и персонализация... и т.н. С Андроид тези неща стават, без усложнения, дори не се изисква руут.[/Quote]

И аз ако бях на ваше място бих се дразнил от тези и подобни ограничения и бих искал да се променят, вместо да развивам теории, че флаш не ми трябвало и т.н. То нека го има, аз мога да си го спра, като не ми трябва.

Надявам се не съм засегна никого ве пак.

Отговори