Как МТЕЛ надписва сметки !!!

shpekleki
Регистриран: 25 окт 2010, 18:10

Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от shpekleki » 02 май 2011, 10:50

Дано някой не се разсърди че отварям нова тема, но този път искам точно и ясно да обърна внимание на това къде има грешка в системата. В последните ми 3 почти едновременно излезнали фактури всичко изглеждаше ок, но когато разгледах подробно фактурата видях, че всички са надписани с еднаква сума. Когато отворите приложение А има Разговори, данни, съобщения и други такси и услуги и отдолу месечни такси. Третата графа под тях е ОБЩО като двете суми събрани винаги са с 15 лв отгоре. Как точно са го сметнали така не знам, но като си погледна старите фактури няма такова разминаване. В крайна сметка става ясно че са надписани, с малко но от сърце. Представете си обаче от тези 3 милиона фактури поне половината няма да разберат за тези 15 лв (дори и аз замалко да ги платя). И по най-елементарна математика излиза, че само от надписани сметки Мтел ще откраднат за 3те месеца сумата от 67 500 000 лева. Това е и като отговор в една друга тема, където се питаше как Мтел не са имали проблеми с плащанията и т.н. Сега дори и да са били на временна загуба много бързо ще си върнат парите. И още нещо странно - как така имам минути към всички оператори, имам предостатъчно минути и същевременно трупам текуща сметка. Въпросите май никога няма да спрат.

yav78
Регистриран: 19 мар 2011, 11:12

Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от yav78 » 02 май 2011, 11:26

Леле пич, добре че ме светна. Изобщо не бях поглеждал там и аз ще проверя и ако имам надписано 100 % ще си пусна жалба и ще се надявам да ми върнат парите. Чух че на много хора така са им връщали кинти ако има сгрешена фактура.

NGanchev
Регистриран: 22 фев 2011, 16:55

Мнение от NGanchev » 02 май 2011, 13:39

Не можах просто да се сдържа.

При мен опита за надписване беше прекалено явен просто липсваха въведени любими номера. За моя радост това много ясно се виждаше във издадената фактура.

При сестра ми обаче случаят беше по сложен :). Фактурата и беше надписана с около 20 лева, но на пръв поглед всичко беше ОК. Проблемът беше отново в "любимите номера", оказа се че от 5 номера мтел са и оставили само 1. Останалите 4 мистериозно се бяха изгубили, въпреки че при преподписването (около 2 месеца преди това) тя ги беше потвърдила и до колкото си спомням предходният месец ги беше проверявала на *88. Всичко това успяхме да засечем от електронната и фактура.

Да не говоря за фактурите на баща ми, които след преразглеждане паднаха от 70 на 30 лева. Така и не получихме обяснение как се е получила тази разлика. Всъщност имам молба със входящ номер подпис и печат та може и да се позаинтересувам :)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 02 май 2011, 13:49

Бах искате да кажете, че тези австрийци се оказаха по-големи бандити и от руснаците ли? :D или просто техните слуги от българска страна са станали хипер нагли? (woo)

shpekleki
Регистриран: 25 окт 2010, 18:10

Мнение от shpekleki » 02 май 2011, 13:56

Не знаем кои са най-големите бандити и кой краде най-много ! Трябва да предупреждаваме хората да следят постоянно потреблението си, да си записват, и естествено после много подробно да проверяват всичко, защото в крайна сметка ще се окаже че трябва да плащат неща, които не са ползвали. Надписването и в последствие необяснимо намаляне е скандал толкова голям, колкото и самото забавяне. Програмите, които операторите предлагат с определени минути, смс, и всякакви видове отстъпки, които обаче са за различни периоди от време заприличват все повече на сметките за парно - има разни числа и уж всичко е обяснено ама в крайна сметка никой нищо не може да разбере.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 02 май 2011, 15:35

При мен е абсолютно същата работа ! И трите ми фактури са надписани с по 15 лева, т.е. общо 45 лева надписване ! Надписването точно става при графата такси, бях променял пакета за мобилен интернет и на фактурите са ми праснали такси за стария пакет и за новия !!! Това е абсурдно !!! Писна ми вече от тея идиоти, това са малоумници ... пуснах заявление за преразглеждане, уж щяха да ми се обадят до 1 работен ден - никви ги няма. Навсичкото отгоре, според тях фактурите са излезнали март месец и вече ми е изтекъл срокът за плащане - да, ама не - фактурите излезнаха преди 2-3 дни макс ! Нищо няма да им плащам - това е абсолютно аматъорска история !!!! Просто минаха всякакви граници с тази некадърност, от 5 години съм им абонат - няма такова нещо ! Директно пускам заявление за прекратяване, не мога повече да се занимавам с кретени

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 02 май 2011, 16:10

Клоуни. По друг начин трудно могат да бъдат описани. Аз имах една дейта карта, която бях спрял на 20.01.2011. Във фактурата от 21 януари (получена на 28 април, но това е друга тема) картата си фигурираше с месечна такса, която си беше 20.90 лв.. Вдигнах скандал и коригираха фактурата, но чак на втория път. Да не говорим, че на 29 април ми беше съобщено, че имам просрочена фактура, а SMS за същата получих на 28 април.

19Krpm
Регистриран: 22 авг 2009, 20:57

Мнение от 19Krpm » 02 май 2011, 17:16

За което получаваш овации. Далеч съм от идеята, че Глобул и Виваком са по-добри, но наглостта, с която Мтел даряват потребителите си всеки ден, е просто уникална. Редно е да се сетите, че вие сте тези, които храните тази фирма. Ако искате да продължавате да я субсидирате, и да ви изсипят още помия - стойте там. Ако не - просто ги наказвате, и гледате финансовите резултати. Иначе право на оплакване нямате - някой ви "обича", пък вие седите в поза "обичай ме" ?

pp122
Регистриран: 23 авг 2010, 12:54

Мнение от pp122 » 02 май 2011, 18:30

Тъпите п.......ли го правят и с Прима "Моят час". На няколко пъти ми изчезват мистериозно по 36 ст.след разговор със СП, а би трябвало да са 5 ст. Ей, тия мишки са мнооооо нагли :D Не са проблем 4-5 пъти х 36 ст., но си е лъжа и надписване.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 03 май 2011, 07:22

Грешката допусната дори само в една фактура,, но изготвена от компютъризираната им система е ДОСТАТЪЧНО основание за обжалване на всяка една фактура, дори и да изглежда коректна !!!
Наличието на системна грешка в билинг /или друга част от/ системата им е основание и за съд и преждевремено прекратяване на договорите и съд за обещетение и опит за измама, небрежно отношение и безотговорност.
(angry)(angry)(angry)(angry)(angry)

Отговори