ВАЖНА: Какво искате да промени вашия мобилен оператор?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

ВАЖНА: Какво искате да промени вашия мобилен оператор?

Мнение от @PLAYLIFE » 27 юни 2011, 15:30

Така,
Във форума винаги е имало симпатизанти и недоволни по ред причини, клиенти на мобилните оператори. Наред с тях напоследък се наблюдава засилено присъствие на служители на мобилните оператори, от които става ясно, че някои са на високо-управленски постове и позиции. Без да класифицираме кой по какви причини (като потребител или служител) посещава форума, предлагам да направим една важна тема, в която всеки да опише своите основни препоръки към поне един от трите мобилни оператори.

[B]Към клиентите и потребителите:[/B]
Нека в прав текст, кратко, точно и ясно да изкажем мнение относно това, което бихме искали да променят операторите, а техните представители да разберат основните искания и препоръки на своите клиенти и да преценят с кои от тях да се съобразят и да вземат в предвид. Нека не превръщаме темата в спор тип "по-по-най", нека не изпадаме в сравнения, нападки и обиди, а конкретно да поставим исканията си, а те дано бъдат разбрани и удовлетворени!

[B]Към мениджъри и служители:[/B]
Уважаеми мениджъри и служители, вслушайте се в нашата позиция, приемете нашите коментари като критика, а не като обикновен хейт (както стана модерно да се класифицират негативните мнения отправени към вашия работодател), защото тук сме се събрали предимно потърпевши клиенти на погрешно взети мениджърски решения и не добре свършена работа от страна на някои служители, а не конкурентно плюещи драскачи или нямащи си работа форумни плъхове! Моля уважавайте нас, нашето становище и позиция, има какво да научите за потребностите на Вашите клиентите, а разрешите ли част от проблемите ни (Ви), то със сигурност това ще доведе до положителни отзиви и по-добри финансови резултати за Вас и Вашите работодатели!

И последно към Мишо или Модовете имащи правомощия: Моля направете темата важна, така ще имаме голяма популярност, а в същото време постигането на крайни резултати относно потребителските искания и лесна достъпност от страна на служителите в мобилните оператори.
Ако сметнете това за нередно и ненужно, моля предупредете ме, променете темата или каквото сметнете за добре.

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re: ВАЖНА: Какво искате да промени вашия мобилен оператор?

Мнение от Crazy Heart » 27 юни 2011, 15:34

Благодаря за тази тема, надявам се всички да се съобразят с условията които си поставил, нека бъдем градивни и обективни в идеите си.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 27 юни 2011, 15:39

Едно единствено нещо. То важи както за текущия ми оператор, така и за другите два. Просто да не забравят съществуващите клиенти. В момента в който някой се закачи на куката, той автоматически става "втора ръка". Всичко ново важи САМО за нови абонати, а никога не се прилага безусловно за съществуващите. Срамота.
==================
MPXV3RX/A

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Мнение от scarybear » 27 юни 2011, 15:43

1. Искаме ясни условия, когато подписване договор - Не на неустойките при предсрочно прекратяване и Не на автоматичното преподписване! Рекламни смс-и - само след изрично съгласие на клиента.
2. Искаме конкурентни планове и цени - в момента цените на мобилните услуги са Високи! Искаме разумни цени за роуминг и пакети неограничен (наистина неограничен) интернет!
3. Искаме да получаваме фактурите си навреме и да е пределно ясно за какво плащаме!
4. Искаме актуални апарати и реални цени, Реални отстъпки при закупуване на телефон с договор (не както сега - надути цени на апаратите, бавно навлизане на нови модели, смешно брандиране (Q1 - за сравнение вижте Huawei Barcelona).
5. Искаме коректно обслужване, не да ни тикат в лицето оферти които ни ни интересуват!
Това е от мен
:)

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 27 юни 2011, 15:44

Нещо, което го има в цял свят, искам флетрейт за разговори(не визирам 2000-5000 безплатни минути, а истински неограничен) към собствената мрежа, домашни от всички мрежи и интернет. Сега не искам на западни цени от рода на 8-15-20 евро, но една такса от 30-40-50лв ми се струва реалистична. Така бих си спрял роуминг интернет флетрейта за по 20е на месец из целия ЕУ и бих минал на нормален договор с бг оператор, а не да го ползвам само за луп разговори :)
Но всички сме наясно, че това няма да стане поне в следващите 50 години...

Мартин Иванов
Регистриран: 26 ное 2010, 21:38

Мнение от Мартин Иванов » 27 юни 2011, 16:07

Искам от М-тел да направи СЪРФ пакетите неограничени след включените мегабайти на бърза скорост. Центъра за обслужване на клиенти е най - добрият, така, че това е ок.
Искам Глобул да не режат многократно скоростта на "неограничения" интернет. Искам да си оправят качеството на разговорите и 2г-то като цяло.

И колкото и нагло да е, знам, че няма да стане искам както е в Англия - флат тарифи, искам all-you-can-eat-data, без ограничения в скоростта :)

dirk
Регистриран: 07 дек 2009, 23:01

Мнение от dirk » 27 юни 2011, 16:08

Мога пиша само за Ментел тъй като не съм бил все още абонат на друг оператор.

Желая да се промени отношението към клиетните,а именно в целия Ви маркетинг отдел,Разчитат
на необразоваността на клиентите. Реклманите им оферми са ,не да мислят да продават изгодно Телефония,а да правят Шарлатания с 1000 звездички и уловки за шарани.
В офисите да престанат да лъжат и заблуждават.Там абонатите отиват да бъдат компетентно обслужени и коректно посъветвани.А в момента са жертви на гоненето на ТАРГЕТИ.(продажби на скъпи и ненужни им услуги и устройства)
Разбирам,че сте търговска компания,но бъдете ПОЧТЕН търговец!
Пазара е пренаситен и вече е почти не възможно да има НОВ клиент(само миграция)
А ВИЕ уважеми с тези си действия усещате на къде вървите.

shutov
Регистриран: 07 дек 2008, 18:43

Мнение от shutov » 27 юни 2011, 16:08

Първо искам да поздравя автора - темата ми се струва много удачна и навременна.

Относно препоръки към операторите - основното, което ме дразни е, че старите клиенти имат мнооооого малко преференции. Ако 6-7 години всеки месец съм си плащал задълженията, търпял съм глупости, изравнявания и тн. , то искам да получа нещо в замяна (освен услугите разбира се). Всички знаят какви са практиките в другите страни...

Другото което ме подразни наскоро е разликата в цени за предлагани услуги ( като не визирам разговорите, а по-скоро допълнителни глезотийки). Ще дам пример с услугата " Смяна на номер" - при Виваком не ми взеха и стотинка, на Глобул дадох 12лв. , а М-тел ми искаха 24+36 за избор на номер (не златен или сребърен). Има и още много подобни, които просто нямам време да обяснявам. Не ми се струва нормално за едно и също нещо да има такава разлика в цените (даже не мисля, че и цени трябва да има, но хайде...)

Също няма да е лошо да се уеднаквят цените - да сложат едни 20ст. на мин. за всички оператори и всичките им планове и да се приключи.

И също така като видя "прИмоция" , то тя да е за целия период, а не за една 8-а или една 12-та от срока. Това го казвам и като клиент и като служител :)

dirk
Регистриран: 07 дек 2009, 23:01

Мнение от dirk » 27 юни 2011, 17:04

Май и тук отново само ще си останем с исканията и зададените въпроси във въздуха.
Затова единственото нещо което може да ги извади от летаргичното поведение и сухата демагогия,дето се опитват да правят е КОШМАРЪТ ИМ:
Абонатът се премести при новия оператор!
Само така ще извадят глава от пясъка, като ги по-наритат и редуцират до минимум.
А пък вече и вътрешнофирмен лаф си имат за абонатите които пускат Жалби по няколко пъти ги наричат Мазохисти>
Нека премахнат и идиотското си поведение,защото:
На битово ниво, идиотизмът е често срещан проблем но, добрата новина е, че от него страдат максимум неколцина роднини и съседи, често, изброими на пръстите максимум на двете ръце. Когато, обаче, се видиотяват компании с многомилионен бизнес, се разиграват трагедии:
Идиотизмът води до фалити;
Идиотизмът снижава пазарно присъствие;
Идиотизмът погубва авторитет, граден десетилетия;
Идиотизмът набутва бизнеса в задънена улица и пуска други играчи там, където доскоро са се вихрили ПАРИ.
Идиотизмът прави милионери...от милиардери и т.н. и т.н.
, имам съвсем конкретни примери за споделяне но, нека се съобразя с автора на темата.

diiid
Регистриран: 13 юли 2006, 17:26

Мнение от diiid » 29 юни 2011, 10:40

Ей пак се намери някой да пише каквото му скимне.

Какво искам да промени операторът

1. Да мога по всяко време през интернет да имам достъп до определен пакет услуги, които да дали пез компа или телефона да мога да ги пускам и спирам.
2. Да има тарифа като ФИТ-а ама по опростена и ясна примерно плащам 50 лв и имам толкова мин към всички оператори мобилни и стационарни, плащам 80 лв. имам толкова към всички (искам да ползвам само една слушалка)
3. Да си оправят и обслужването и квалификацията на персонала - знам, че е трудно, но за да ми се свърши работа и да попадна на коректен консултат трябва да обиколя няколко магазина на операторите и ако после не е на работа следващият служител ми отговаря "ма това не може оонова не може" понеже не сие прочел инструкциите навреме.

Отговори