"Мобилтел" пуска тестовa 4G мрежа през септември

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Re:

Мнение от DocHoliday » 21 юли 2011, 09:40

дай ми пример, от която и да е дърважа, в която и да е област за лидер на пазара, който потдържа по-ниски цени от конкурентите си. И ок, може и да има няколко пирмера (аз лично не се сещам), но съгласи се, че когато си пазарен лидер идеята винаги е да държиш цените една идея по-високи от тези на конкуренцията ;)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re:

Мнение от @PLAYLIFE » 21 юли 2011, 10:10

Ако наистина искаш ще се разровя в нет-а и ще ти намеря такива примери, но едва ли това ще е от значение, по простата причина, че пропускаш нещо много важно - в момента Мтел губи лидерските си позиции и то главоломно, т.е. за да се задържи като такъв на първо място трябва да погледне себе си като конкурентна фирма на лидера, защото скоро те самите няма да са лидер на пазара за телекомуникационни стоки и услуги!!! Т.е. преди да Мтел да си възвърне правото да се наричаа български[B]ЯТ[/B] GSM оператор, то ще трябва първо да даде на своите потребители преди да започне отново да взима от тях с пълни шепи! (cyber)

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Re:

Мнение от Обективният » 21 юли 2011, 12:30

Ти в Мтел ли работиш, за да знаеш какво става с оператора?

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Re:

Мнение от Parmenion » 21 юли 2011, 12:44

[Quote]Ти в Мтел ли работиш, за да знаеш какво става с оператора? [/Quote]
Нужно ли е да работи някой в М-тел за да види, че нещата там са пълен батак?

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re:

Мнение от Crazy Heart » 21 юли 2011, 12:48

[Quote]Нужно ли е да работи някой в М-тел за да види, че нещата там са пълен батак?
[/Quote] Не е така, нещата са доста по-добре от колкото бяха преди няколко месеца. Настроението ви е единственото което не се подобрява.

Анкъл Самюъл
Регистриран: 10 май 2006, 08:32

Re:

Мнение от Анкъл Самюъл » 21 юли 2011, 12:51

Не че ще ти се удаде, но поне може да се опиташ да се засрамиш! Нещата ви се нормализират, казваш?

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Re:

Мнение от Обективният » 21 юли 2011, 12:59

Фактите са си факти и никой не ви кара насила да вярвате.

Батак казваш, а. Явно работиш там, за да знаеш какво е положението. Издай нещо друго.

19Krpm
Регистриран: 22 авг 2009, 20:57

Re:

Мнение от 19Krpm » 21 юли 2011, 12:59

Честно казано, не виждам индикации това да става.
Как се правят нещата обикновено - правиш гаф -> опитваш се със всички сили да разрешиш проблема възможно най-бързо. В случаят на Мтел това отнема вече близо година. Пускането на някакви 4Г мрежи едва ли са най-добрият ПР, при положение, че няма фактури. Или, да кажа така: компания с 200 абоната мигрира към Виваком. Последно получиха фактури за октомври месец. Има ли нужда от коментар.

Така, след оправянето на гафа - тотално и безусловно, компанията излиза с официално прес съобщение - драмите ни са в историята. Ще компенсираме абонатите с (Х). - такова не съм видял и до ден днешен. Тихомълком чакаме парата да се разсее.
Поведението на Мтел е жалко, пост-фактум, да не говорим за причините, довели дотук. Като пример, мога пак да дам Глобул и Виваком, за които знам, че са минали през поне една такава смяна на платформи, но не се е чуло да има такива драми.

Щастлив бивш абонат на Мтел.

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re:

Мнение от Crazy Heart » 21 юли 2011, 13:12

Всички проблеми които спомена са или решени или почти решени. Знаеш ли обаче ,че най-важното е, че дори всичко да екато по вода, мнението и настроението към лидерите винаги е еднакво :) Относно компенсациите, знам, че всеки иска да получи пачка пари, това няма да стане, клиентите се компенсират с отстъпки с промоции и с други подобни кампании. Аз лично смятам, че наистина много време продължи драмата с фактурите, по конкретно забавянето им, което наистина е много неприятен проблем. Но реално, компанията даде повече време за плащането им, както и отстъпки ако го направиш в магазин през посочения интервал в кампанията. Отделно, всички проблеми които се решиха през жалбите и магазините, чрез кредитни известия отстъпки от месечни такси и тн.... те не се коментират по форумите защото тук се коментират само проблеми, не и хубавите неща. Пример е и тази тема, всяка компания публикува съобщения, особено за толкова мащабни неща като вграждане на LTE мрежа! Но уви.. и това се оплюва.
Факт е, че един БГ човечец ще си пръсне дробовете от лай по оператора си, а не към правителството си или към доставчика си на ел. енергия....

petpetep
Регистриран: 10 ное 2005, 14:07

Re:

Мнение от petpetep » 21 юли 2011, 13:34

Предполагам си наясно, че нито една сериозна фирма не се отнася сериозно с отстъпка от 5% при плащане в магазинната ви мрежа, като си плаща по банка нали? или идеята е да се прави калабалък, да се върне усещането, че висенето на опашки е престижно и жизненоважно, все едно си купил хляб и мляко по време на лукановата зима :)

Отстъпка във времето нямаше да се наложи да давате, ако фактурите, които издавахте бяха верни и не бе необходимо да се пускат молби за преразглеждане, аз лично съм пускал две такива и след като всичко беше изчистено като проблеми си платих.

Никой не плюе 4G а невъзможността да разберете проблемите на хората породени от вашите проблеми.

п.п.
Това не е форум на енергото или за политически дебат, ако имаш проблеми с тях организирай такъв и ще се напълни с повече заинтересовани.

Отговори