Предплащане на 2 такси?!
-
- Регистриран: 13 авг 2011, 00:48
Предплащане на 2 такси?!
Знае ли някой защо Глобул прилага процедура за предплащане на две пълни месечни такси при сключване на договор за нова карта? Интересува ме защото при посещение в магазин на оператора, за да сключа договор за ТП Ънлимитед с такса 19.90 лв. ми поискаха да предплатя две такси. Да вметна, че преди да посетя магазина прочетох общите им условия и общите им условия за мобилна комуникация а такава клауза НЕ фигурираше. В разговор с някоя си Зорница и след това с Явор - оператори на 123 зададох същите въпроси, но конкретен отговор не получих - версията на Зорница беше, че такава процедура за предплащане има, но наистина не фигурира в ОУ. Била въведена доста отдавна. До колкото на мен ми е известно до преди 2 години Глобул въведоха условието да се предплащат 2 такси само ако се закупува апарат с програма, а до преди това се предплащаше само 1 такса независимо дали се взима апарат или не. Версията на Явор беше, че предплатените такси ще се приспаднат съответно - от първата такса, а втората от 6-тия месец ако сключвам 1 годишен договор или в 12-та такса при 2 годишен договор при условие, че съм заплащал таксите си в срок. Исках да си взема само карта без апарат и за това ми стана интересно. Искам да споделите и Вие.
Re: Предплащане на 2 такси?!
Изискването е въведено, заради "лошите" клиенти, така наречения чърн. По този начин GLOBUL намалява разходите си за нелоялни клиенти. Щом така, или иначе ще предплащаш такси, искай да ти дадат един телефон, има за 1лв. обикновен и за 6лв. с карта памет.
Май и трите оператора въведоха тази практика. В някаква степен ги разбирам, защото вероятно има доста злоупотреби, особено в комбинация със субсидирани телефони.
Не точно при трите оператора. Двете такси може да са 10 лв., може и да са 100 лв.
Аз като си предплатих двете такси и като изтече втория месец ме цакаха с такса, като след малко разправии се оказа, че системата не им е отчела и в третия месец ми приспаднаха втората предплатена такса. Имах чувството че пробват кой се обади печели, останалите си плащат.:|