Преносимост-въпрос

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Преносимост-въпрос

Мнение от stststeven » 02 сеп 2011, 17:02

В кой момент ти дават новата СИМ-карта при новия оператор?В момента на подаване на заявлението за преносимост или на по-късен етап,след като стане ясно дали ще бъде пренесен номера и на коя дата,или на още по-късен-след като номерът вече бъде активиран при новия оператор?Интересува ме точният момент.Моля,да отговарят само хора,които вече са минавали по този път!

STEFPET
Регистриран: 27 май 2011, 17:32

Re: Преносимост-въпрос

Мнение от STEFPET » 02 сеп 2011, 17:26

Аз пренесох от предплатена на предплатена.

Стана бързо за по-малко от ден.

Дават ти SIM-а на новият оператор веднага и когато видиш ,че вече нямаш връзка към стария поставяш новата карта.

При мен стана на следващият ден сутринта..

Не знам как при абонаментните договори.

Успех.

insterion
Регистриран: 06 авг 2011, 22:41

Мнение от insterion » 02 сеп 2011, 18:09

Ако си подал заявление за пренасяне на номер, чакаш от опертора към който, ще се пренесеш да ти кажат кога, ще стане прехвърлянето. След като има определена дата за прехвърляне 1-2 дена по-рано може да вземеш картата от оператора, като тази карта, ще работи да деня в който ти се прехвърля номера.

allIN
Регистриран: 06 май 2011, 20:00

Мнение от allIN » 02 сеп 2011, 20:28

В деня на преносимостта си слагаш новата карта и по-точно когато старата ти изгуби обхват.
Обикновенно интервала е между 11 - 13 ч., но това е само ориентировъчно.
Няма значение дали говорим за предплатена или абонаметна услуга!

Оператора към който се пренасяш трябва да те уведоми със SMS или обаждане за точната дата.

Успех(yes)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 02 сеп 2011, 23:44

Не съвсем точни мнения.
1. Подаваш заялението.
2. чакаш
3. получаваш смс че номера ти ще се пренесе към еди коя си дата. (ако всичко е ОК. Смс-а се получава на сим на стария оператор). В смс-а е упоменато на коя дата ще ти се пренесе фактически номера. След този смс може да отидеш да си вземеш новия чип/сим.
4. може да ти се обадят от приемащия ооератор, а може и не, че преноса е реално осъществим
5. отиваш при приемащия оператор и си вземаш неговата карта, заплащаш каквото има да се заплаща - такса или нещо друго.
При мен мина 7 дни да си пренеса номера, незнам защо беше забавянето.
ако Мтел е примещия/предаващия оператор бъди готов да чакаш, предвид скапаната им система.

stststeven

Мнение от stststeven » 12 сеп 2011, 15:16

Благодаря на всички за отговорите.Имам и още един въпрос.Тъй като ще пренасям от абонаментен план на М-тел и трябва да ми начислят неустойка,трябва ли да излезе фактура затова и съответно да я виждам в електронните фактури на сайта на М-тел или поне да излезе сумата в "Неплатени фактури" или в e-pay?

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 12 сеп 2011, 21:55

Във Виваком като пуснеш заявление за пренос сим картата ви се дава веднага. Ако има неустойки ти се обаждат, отиваш в Мтел плащаш ги и номера след ден два ти е пренесен. Като идеш в офис на Мтел почват да те забавляват да си отеглиш заявленито за пренос да изчакаш края на договора и т.н. Съответно им казваш да е... майката и така.

stststeven

Мнение от stststeven » 21 сеп 2011, 12:21

Така.Ето,че отново съм аз.От М-тел връщат отговор за "некоректен формат на файла" или нещо такова.Помня,че скоро някой тук беше писал за същия проблем.В този случай трябва ли да се пуска ново заявление за пренос или се препраща същото?В магазина на оператора,към който ще пренасям,казват че въпросният отговор на М-тел не е "изричен писмен отказ" от тяхна страна и за това не трябва да се подава ново заявление,а да се изчистват недостатъците по старото.Твърдят още,че когато се пуска ново заявление,това не значи да се попълва наново бланка физически,а се пуска отново същото заявление.Всичко това вярно ли е?Въобще има много процедурни въпроси,които не са ми ясни.

А много ми е чудно като е налице "некоректен формат на файла",как успяха да разчетат от него за кой номер се иска пренос,та почнаха да ми звънят.И нахални на всичкото отгоре-звънят ми на всички номера.Номерата им 0882 20 ** ** много добре ги идентифицирам като служебни на М-тел.

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 21 сеп 2011, 12:28

Пуснах ви ЛС. :)

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 21 сеп 2011, 12:34

А бе това са разни номера на Мтел,за да те отклонят от преносимостта (whistle)
А Крейзи-то,горкия явно няма против да работи на дребно и с каквото може да спомогне да се задържи потребителя при работодателя му.

Отговори