Измама или далавера

hamara boy
Регистриран: 23 юли 2011, 14:59

Re: Измама или далавера

Мнение от hamara boy » 09 сеп 2011, 09:44

Това си е чиста цигания вече.:X

Monstter
Регистриран: 11 авг 2010, 17:26

Мнение от Monstter » 09 сеп 2011, 10:03

Абсолютно! Всеки гледа да прецака другия, затова никога няма да се оправим! Жалко, наистина много жалко! (angry)
iPhone 14 Pro Max, 128 GB, Silver

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 09 сеп 2011, 12:21

Приятел, имаш следните варианти:

1. Даваш 20 лв, говориш за 50. После си изхвърляш мобилния телефон, защото дори и да го ползваш с друга СИМ карта, ще те хванат, че си говорил и през тази, която очевадно е издадена неправомерно на името на някоя фирма. После в районното ще има "ама аз не знаех"

2. Отиваш в районното сам и съобщаваш за измамата, най-малкото защото това е незаконно и ти си длъжен да го направиш.

Така че сам си избираш дали да си измамник и съучастник или не...

hamara boy
Регистриран: 23 юли 2011, 14:59

Мнение от hamara boy » 09 сеп 2011, 12:26

Модераторите незнам дали четат, а и се чудя, защо още не е заключена тази абсурдна тема?(angry)

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Мнение от tre » 09 сеп 2011, 13:37

Мен ми искат присъствие на МОЛ или пълномощно, САМО за да сменя плана, вие ми говорите карти да се вземат на името на фирмата ей така. Или собственика (МОЛ-а) е в играта и си продава карти, взети на името на и без друго потъващата фирма, или консултанта си ги вади сам.
В първия случай НЕ Е НИКАКВА измама и е напълно нормално да се преотстъпи картата на друго лице (кой си взема 300 карти да си ги ползва сам ;)).
Във втория ИМА измама, но тя е между консултанта, който я извършва и работодателя му (телекома).
Т.е. ХИЧ НЕДЕЙ ГИ СЛУША :D Вземай карта, говори и толкова. Парите си се сърсят от МОЛ-а (той затова е и "Отговорен") или консултанта (който има изрични клаузи в договора, касаещи злоупотреби).
Това си е "промоция", която с нищо не се различава от другите промоции на операперите: "Плащаш 1, говориш 2". Само дето тука е 2.5.
Ако не ми бяха напълно достатъчни сегашните ми карти и аз бих ти поискал даже 1 ;)
Със здраве и обмисляйте САМИ ситуациите, не приказвайте каквото ви хрумне първосигнално! Какъв ми ти "съучастник", като по никакъв не подбуждаш престъпление И НЕ УЧАСТВАШ В НЕГО! Просто собственика (примерно) си урежда така двумесечен заем със 100% лихва и върнато ДДС, просто защото е на зор и системата му позволява. А вие сте негов кредитор, като му давате пари напред, за услуга, която в последствие ще ползвате (ако въобще я изразходите - ако не успеете е още по-на кяр).
От МВР или ще ти отговорят че собственика си ги продава и си е негова работа как менажира парите си, или че оператора е уведомен за действията на консултанта и ще вземе мерки. А той така или инаще си е длъжен сам да следи. Пък ако споделяш моите чувства към "светата троица", ги остави да се надиграят всичките - оператора нахапан, консултанта на съд съответно - всички СМЕ доволни :D

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 09 сеп 2011, 13:43

Темата наистина подтиква към не дотам законни действия.
LOCK!

Отговори