0.12 на минута към всички от БОБ

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re: 0.12 на минута към всички от БОБ

Мнение от rado243 » 14 окт 2011, 00:33

[Quote]Това 60/60 е супер неясно.[/Quote]:|
Ами всяка започната минута се таксува,т.е. говорил си 64сек. таксуват ти 2мин.
М/у другото същия план на австрийския БОБ е 60/30,т.е. първата мин. е цяла а след нея те таксуват на 30сек. или по просто казано-говорил си 64сек. таксуват те за 90сек;)

М/у другото взех една карта:) След провеждането на един разговор(по малко от минута:) ) и пращането на един SMS проверих си сметката след 10-15 мин беше вече отчетено;)

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 14 окт 2011, 01:06

Отделен ли е боба, независим ли е, екип ли е, бранд ли е, какво е? Изглежда е просто друга марка консерва, на същия завод. Следователно можем да очакваме подобни съставки, като в другите продукти: стабилизатори, консерванти, антиоксиданти, царевично нишесте, соев протеин, пшенични фибри... Е има и малко боб разбира се.

Да видим какво пише тук:
http://www.bob.bg/si.php/15/Promotional_rules_%20bob_launch_game_29%2009%202011.pdf
www.bob.bg/si.php/15/Promotional_rules_%20bob_launch_game_29%2009%202011.pdf
[Quote][B]ПРАВИЛА
за участие в промоционалната кампания „bob е вече тук!“[/B]
...
2. Организатор на Кампанията:
“Мобилтел” ЕАД със седалище и адрес на управление София 1309, ул.”Кукуш” № 1.[/Quote]
(woo)

Какво ще кажете, уважаеми "независими"? :D

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 14 окт 2011, 06:37

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/10/13/1176154_mobiltel_puska_neshto_kato_virtualen_operator_na_ime/

Ох боже мили. НЕ служителите трябваше да се извиняват, а тоя Майерхофер. Трябваше да го направят максимално независимо от Мтел. Наистина ОТДЕЛНА СИСТЕМА, ЕКИП, УПРАВЛЕНИЕ, БИЛИНГ итн.

Не мога да разбера защо толкова подценяват "омразата" към тях. И тоя мениджър на годината трябваше отдавна да си подаде оставката.

БОБ Австрия предлага такт 60/30 за флет-рейт тарифата си, а със 60/60 са им тарифите с включени минути. Защо БОБ.БГ таксува 60/60 за флет-рейт-а?

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 14 окт 2011, 07:55

[Quote]Защо БОБ.БГ таксува 60/60 за флет-рейт-а?[/Quote]

Защото това е твоят глас - Мтел, използвай го!;)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 14 окт 2011, 08:00

Всъщност аз не го намирам никак за логично Мтел да правят нов бранд, защото техният е тотално компрометиран вече.
Тъкмо напротив - Мтел е голяма компания с големи възможности и ако зависеше от мен, щях да хвърля усилия именно по посока съживяването й и връщане симпатиите на клиентите. Вместо това те правят точно обратното - пускат нови неща чрез боба, докато собствените си тарифи още повече ги занемаряват, залъгвайки хората с някакви глупави и безсмислени клипчета.

блeкб(Ъ)ри

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 14 окт 2011, 08:50

Според мен си е абсолютно логично. Има клиентска база, която Мтел сами по себе си не могат да хванат, защото още Майерхофер и компания живеят в облаците, че има маса овце вярващи че Мтел е "ВИП" и Хай клас енд шит.

В тази криза, която удари страшно хората в джоба още не могат да се усетят и бълнуват, че могат да запазят марджините си на печалба от преди години.

В този смисъл БОБ е абсолютно логично, особено на фона на ВИВА Фрий (плана е лидер според мен и супер съобразен с реалността на българския джоб). Друг е въпроса, че БОБ.БГ е много орязано и се пуска на Българския пазар по съвсем други причини в сравнение с БОБ.Австрия.

Мтел искат да запазят активните потребители и потребителите на смартфони в мрежата си, а да изгонят най-малко плащащите. Всичко това според мен е с цел да подобрят финансовите си показатели на хартия. БОБ.БГ е с едничката цел да спрат изтичането на абонати, да вдигнат финансовите показатели на бранда-майка и да пърджват (purge) нископечелившите абонати. Вероятно дори с цел да вдигнат цената на Мтел преди продажба.

Австрийския БОБ таргетира друга аудитория, има смартфони, има планове за всеки вкус итн.

Каквото и да говорим е добре все пак. Има смисъл при 0 месечна такса и 0.12 на минута към всички. За тях има смисъл, тъй като се цели в хора с ниски доходи, а пък за реклама няма да дават пари. Рекламния бюджет на Мтел е безумен, особено покрай проблемите изсипаха милиони за мазане. Щеше да е по-евтино други работи да направят ама ... както го каза някой по-горе Австрийската мафия с бели якички ....

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 14 окт 2011, 09:05

[Quote]Австрийския БОБ таргетира друга аудитория, има смартфони, има планове за всеки вкус итн.
[/Quote] Съдейки по възхода на bob.at скоро ще видим много предложения от нашия боб. Но доказателство е, че хейтърите са си хейтъри :) Ако този план бе пуснат от МАКС телеком или от 4ти оператор, нямаше да има една лоша дума :) Но понеже МТел участва по някакъв начин хахах .. както и да е, давайте на воля :) Супер забавно е, ставаме като спортал наистина :) :)

блeкб(Ъ)ри

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 14 окт 2011, 09:10

Абе Крейзи, само недей да ми лепваш етикети като "хейтър". Като чета коментарите в Капитал тука направо с перце те галим.

Има хейтъри защото мениджъра на годината дразни хората - кво не разбираш точно? На хората им омръзна да няма какво да ядат, а разни австрийски мазници да им се мазнят. Аз от служители в БЦ нямам лоши впечатления и считам, че не трябваше служителите да се извиняват.

Винаги съм обективен, особено като клиент на Мтел и често ме дразнят - да!

Аз даже хваля БОБ - добър ход е в правилната посока и съм сигурен, че ще има развитие!!! :S(woo)

блeкб(Ъ)ри

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 14 окт 2011, 09:18

На Макс-а им е толкова зле телефонната услуга, че направо не ми се коментира камо ли мобилни гласови услуги.

kocetoo
Регистриран: 08 юни 2005, 10:59

Мнение от kocetoo » 14 окт 2011, 09:56

А знае ли някой дали може да станеш абонат на bob след като имаш нелпатени сметки към Mtel 300лв. от преди 3 години?

Отговори