GL Benchmark 2.1

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

GL Benchmark 2.1

Мнение от Scorpinox10 » 25 ное 2011, 00:55

Понеже доста от феновете на Епъл напоследък изтъкват, че в теста на GL Benchmark 2.1 Айфоните и Айпадите са окупирали първите места реших да проуча за какво става дума. Отидох в сайта им и разгледах резултатите :
http://www.glbenchmark.com/result.jsp?benchmark=glpro21&orderby=406&screen-group=true&screen-group-value=1&submi=OK&screen=4&screen=3&screen=2&screen=1&screen=0&os=0&os=1&version=all&certified_only=2&brand=all&gpu=all

Ето и фактите, които само може да видите, които говорят за нова лъжа и нагласяне от страна на Епъл. И то удар точно срещу Самсунг. Първото, което ми направи впечатление, че в тестовете липсват топ-моделите на отделните производители - телефони и таблети. Какъв тест е това след като отсъстват Моторола Атрикс и ХООМ, HTC Senzation, EVO 3D i Flyer, LG 3D i Optimus Speed 2x, Нито пък в тестовете е включен поне Галакси NOTE :D Изобщо да не говорим за 4-ядрения ACER. За сметка на това ги има всички модели на Епъл като се започне от 3GS , iPad, 4, iPad2, 4S. Даже и техните резултати са толкова противоречивииии. Вижте сами (за пример съм взел теста GLBenchmark 2.1 Egypt High )

Apple iPhone 4S 6482
Apple iPad 2 6440
Apple iPhone 4 1137
Apple iPad 943
Apple iPhone 3G S 2580

И какво излиза според теста 3GS e по-добър от Айпад и Айфон 4 :D Айпада направо излиза супер дърво :D
Всичко ми напомня борбата межди Ати и Нвидиа някога. Тарикатите от Нвидиа знаели, че видеокартите се тестват на най-тежките игри и така те вкарали в софтуера да разпознава игрите и да прави точно определни действия и те вървяха супер на тях. Обаче на кой му хрумнало да ги тестват на по-леки игри и резултатите...са били направо плачевни - липсващи кадри, насичане и т.н.. Сега и Епъл удрят точно по Самсунг защото техните продукти са на върха. Резултата на СГС2 е 6001, което не знам като бързодействи в какво би се изразило - няколко милисекунди ли ако на този тест изобщо може да се има вяра. Приликата между Епъл и феновете на Епъл става все по-голяма - лъжи, манипулации, победа и заграбване на всяка цена. Някъде четох, че Епъл са натрупали пари повече отколкото разполага парламента на САЩ - около 80 милиарда долара. Ако приемем, че населението на земята е 7 милиарда излиза, че Епъл е взел от всеки жител по около 11 долара (angry)
Предлагам в сайта да се направи анкета за или против Епъл (yes) И ще ви помоля не изтъквайте в доводите си повече този лъжлив тест (beer)

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: GL Benchmark 2.1

Мнение от jamesjames » 25 ное 2011, 01:23

Пич, по-добре не се интересувай от неща, които не разбираш.
3GS, 4 и iPad 1 имат идентичен SoC, като разликата е само в производствения процес и честотата, на която са клокнати.
В този ред на мисли е напълно нормално iPad да е с най-слаб резултат, защото е с най-висока резолюция (повечето пиксели товарят повече хардуера), логично iPhone 4 е втори, още по-логично 3GS е първи, защото е с най-ниска резолюция.
Тестът не е лъжлив, супер добър критерий е.

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 25 ное 2011, 01:36

О ти сигурно си програмист на ИОС :D Теста точно това показва, че е супер некадърен и лъжлив. Като си толкова убеден нека направим следното : предлагам ти аз да закупя 10 нови 3Gs и да ги заменим с 10 нови Айфон4 или Айпад купени от теб. Разбира се и ще ми доплатиш малко отгоре все пак 3GS се справя доста по-добре. (woo) И защо не са включени в теста топ-моделите на другите фирми ?! (angry)

[Quote]Преминах от Андроид на ИОС[/Quote]

Андроид 1.5 ли си имал :D

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 25 ное 2011, 01:38

В момента съм с 4.0 всъщност ;)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 25 ное 2011, 06:04

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/iphone-4s-benchmark-tests-prove-its-faster-than-galaxy-s2-50005683/
Един ден ще разбереш, че си толквоа назад с материала, ще се върнеш във форума и ще разбереш колко много се излагаш.

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 25 ное 2011, 17:06

Докато съм за Моторола, Самсунг, HTC и срещу Епъл никога няма да бъда назад. Поради простата причина, че Епъл никога няма да е най-отпред. Аз съм се научил да разсъждавам сам и да проверявам всичко а не да слушам мнението на някой. Защото мнението на другите винаги е субективно и пречупено през собствните му виждания. Изгледал съм десетки клипчета и съм изчел много статии в чужди сайтове, в които сравняват СГС 2 и 4С. Как си обясняваш факта, че СГС 2 работи по-бързо от 4С ? Браузва по-бързо. Една и съща игра пусната едновременно на двата телефона по-бързо се пуска на СГС 2 !!!!! Защо след като в "теста" е по-бърз работи по-бавно ?! А теста оптимизиран ли е за Mali-400MP ? Който е четириядрен графичен процесор ????

[Quote]Един ден ще разбереш, че си толквоа назад с материала, ще се върнеш във форума и ще разбереш колко много се излагаш[/Quote]

Явно говориш от личен опит. С години да пиша глупости в сайта няма да те стигна по написани глупости, неадекватност и лъжи. И това не е само мое мнение.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 25 ное 2011, 17:52

Остави го единственото, което умее най добре е да обижда във форума и явно за едни правилата за добрия тон важът, но за други не, особенно за тези, които не симпатизират на епъл.
Samsung GALAXY S22 Ultra

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 25 ное 2011, 18:31

Ама вие сериозно сте тотално изостанали, а? След като почти навсякъде се пише, че Мали 400 изостава, сега някакви неизвестни личности решиха да оспорват това. Какво говори това за вас?

oronra
Регистриран: 06 авг 2007, 13:21

Мнение от oronra » 25 ное 2011, 18:49

В тази тема липсват само документите, слайдовете, пдф-ите и т.н. и ще е като всяка друга тема свързана с ябълката. :P

Scorpinox10

Мнение от Scorpinox10 » 25 ное 2011, 20:47

[Quote]Ама вие сериозно сте тотално изостанали, а? След като почти навсякъде се пише, че Мали 400 изостава, сега някакви неизвестни личности решиха да оспорват това. Какво говори това за вас? [/Quote]

А тези, които твърдят обратното да не би да са известни ????
Не знам колко са изостанали от АРМ , но в момента са направили супер як чип десет пъти по бърз от Мали-400, който е осемядрен. Поразрови се за Mali-T658 GPU . През 2013 ще излезнат първите устройства с чипа. Само от Епъл да не тръгнат да "просят" този "изостанал" чип (woo)

Отговори