труден избор

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re: труден избор

Мнение от rado243 » 22 дек 2011, 00:48

[Quote]слаб процесор в сранение с х10[/Quote]
Уточнявам наново,че изобщо не съм привърженик на айфона,но сравнение с процесори не е коректно поради причината,че всичко е оптимизирано да работи добре(все едно да кажеш,че 600мгх процесор на симбиан е слаб ;) ) Разбери ме правилно,при тази дилема решението е едно 3GS, ако сравняваше примерно с дизаер то тогава с две ръце бих ти казал да за андроида,но X10 не е най доброто попадение на сони,виж арката е нещо друго;) Все пак андро ти е на сърцето така,че твой е избора,но при положение,че си имал SGS, X10 ще ти прилича на парен локомотив:D
Трябва и да видиш средните цени за втора употреба на двата тела.Мисля,че за 300 лв. можеш да намериш доста добро сони а 3GS няма да е перфектно ;) Така,че май ти е труден избора.

Българин
Регистриран: 05 дек 2011, 19:53

Мнение от Българин » 22 дек 2011, 02:10

За 310лв с договор по 10лв на месец или 350лв по 5лв сметка може да си вземеш SE Live With Walkman http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2324/sony-ericsson-live-with-walkman единствения му минус в сравнение с айфона и Х10 е по-малкия дисплей,но във всичко др е по-добър.Иначе от двата аз определено бих избрал Х10.

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 22 дек 2011, 03:19

Забрави да споменеш за дървения дизайн.

Аз също не съм голям привърженик на iPhone, но всеки който те посъветва да си вземеш Х10 пред 3GS е просто един пристрастен FANBOY.

Пък тая сапунерка от по-предния пост изобщо не искам да я коментирам.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 22 дек 2011, 06:41

[quote]сравнение с процесори не е коректно поради причината,че всичко е оптимизирано да работи добре(все едно да кажеш,че 600мгх процесор на симбиан е слаб )[/quote]
Какво значи "всичко"? Нали се сещаш, че например един Win 2000 може да е оптимизиран да работи идеално на 600 мхц, примерно, ама какво става като му пуснеш някое по-лакомо приложение/видео? "Оптимизацията" на ОС-а веднага губи значение и 600-те мхц пак са си недостатъчни, без значение самият уиндоус колко гладко и бързо върви (Примерно. Не казвам, че е така, че да не възникват безсмислени спорове).;)
[quote]Аз също не съм голям привърженик на iPhone, но всеки който те посъветва да си вземеш Х10 пред 3GS е просто един пристрастен FANBOY.[/quote]
И какви точно са смислените аргументи в подкрепа на ябълката? X10 е с по-голям дисплей, по-мощен процесор, по-добра камера (+светкавица), наличие на слот за карта, радио (Слушането по интернет невинаги е заместител предвид темпото, с което точи батерията), поддръжка на флаш, поддръжка на по-големи батерии (Или най-малкото безболезнена смяна с нова оригинална - нещо, което си е силно препоръчително при покупката на телефон втора ръка), разбира се възможност да му качиш алтернативни ромове (И като цяло много по-голяма възможност за къстюмизации и без смяна на ромове и руутване), не се налага да правиш разни гимнастики само за да си качиш mp3-ките (А какво става ако са например wma заради по-добрата компресия? Не съм чул някой да подкара wma на Iphone) и т.н. и т.н....

Такива крайни изказвания са крайно неоправдани. Ясно, че нещо в айфона може да е по-важно за някого от всички тези неща, ама това ни най-малко не прави останалите фенбойчета (Виж обратното е доста по-вероятно предвид толкова многото факти, които не са на страната на айфона. А и не е тайна за никого, че именно дизайнът много често е фактор при избора на айфон).

едит: Нека троленето от баш фенбойчетата започне...сега:D:P

bilkyyy
Регистриран: 13 ное 2010, 14:02

Мнение от bilkyyy » 22 дек 2011, 09:37

незнам.чесно да ви кажа доста се обърках ще продължавам да следя темата още няколко дена и ще взема някакво решение:(

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 22 дек 2011, 09:40

Плюсове и минуси има и при двата смартфона, кое желаеш най-силно да притежаваш него вземаш!! Лично за мен избора е ясен.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 22 дек 2011, 10:10

Според mkpetrov можеш даси купиш Х10, за да имаш по-голяма батерия, с която да се радваш на фалш елемнтите в интернет, както и на новите си РОМ-ове. Ако наистина не работиш в някаква област и не ти трябват спецефични приложения, които се срещат само при Андроид, а търсиш едно добре балансирано устройство, то тогава 3GS е хиляди пъти по-добър от Х10, защото всички тези предимства, изтъкнати по-горе, ще запазят вниманието ти за ок. месец, след това вече ням ада ти е интересно, докато iOS е добре оптимизирана за своя хардуер (нещо, което няма как да стане при Андроид) и ще пази удовлствието от новата покупка много по-дъгло. Един съвет- в момента, в който поставиш хардуера пред сфотуера, правиш най-голямата грешка. И не слушай съветите на човек, който ползва устройство от каменната ера.

Ванката

Мнение от Ванката » 22 дек 2011, 10:34

Абе като му гледам устройството, което ползва си е бил машина на времето, и най важното с интелски процесор!
Samsung GALAXY S22 Ultra

bilkyyy
Регистриран: 13 ное 2010, 14:02

Мнение от bilkyyy » 22 дек 2011, 12:16

търся машина за мултимедиа аз постояно съм онлайн слушам музика сърфирам в нета фейсбук и така нататък тегля приложения и то постояно батериярта трябва да е издръжлива и всичко да ми е под ръка от андроид съм прекалено доволен но за иос немога да кажа нищо просто не съм ползвал и затова се допитвам до вас все пак имате повече опит

Ванката

Мнение от Ванката » 22 дек 2011, 12:33

И двата, ще ти вършат еднаква работа за това, за което ще го ползваш, но имай предвид, че батерията на x10 е доста издръжлива! Избереш ли 3гс задължително си подмени батерията, като това можеш да направиш, като поръчаш от Дигитален Център, и мисля че имаха и сервиз тука в София (ако си от София), да ти я подменят те, защото е малко сложно и опасно ако ти го правиш!:DИ още нещо използвай само оригинални части за 3гс, не китайски ментета!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори