КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина
КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина
Колеги, казуса е следния. Мой приятел замина миналата година в чужбина. Навремето го излъгали в офис на Мтел и за да вземе телефон с 80 лв. по-евтино, подписал двугодишен договор. При заминаването ми даде картата на мен да я ползвам, за да не подарява над 360 лв. на Мтел. Договора изтича на 7 април и ще се поднови автоматично за нови две години, как да избегна това? Приятеля ми си идва чак август месец в България. Единственото, за което се сещам, е да не му платя сметката другия месец. Срока за плащане е до 28 този месец, след това има гратисен период до 16 март и чак тогава спират обажданията. При спряна карта за неплатена сметка смятам, че няма как да му го преподпишат автоматично. Вие как смятате? Има ли някой сблъсквал се с този казус и как го е разрешил?
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 14:21
Re: КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина
Няма ли да се поднови само за 1 година ?
Доколкото знам договорите вече не се подновяват автоматично. Провери в някой офис. Ако съм прав, след април месец договора ти ще стане безсрочен и просто си плащай до август месец таксите.
-
- Регистриран: 29 ное 2010, 15:27
Здравей.някъде из форума имаше подобна тема за прекратяване на договор на Ментел и мисля че точно така беше описано.Трябва да ти е изключена картата, за неплатена сметка, към момента на автоматичното преподписване на договора.Другият начин е с пълномощно.
Успех.(yes)
Успех.(yes)
Извинявам се затрих си постовете шото забравих, че нема автоматично подновяване вече.
Samsung GALAXY S22 Ultra
То вече няма автоматично подновяване, но това важи само за новите договори при Мтел и Глобул. Старите се подновяват автоматично!!! Алчни и нагли оператори (no)
Договора ще се поднови за две години, защото за толкова е подписан! Така че в никакъв случай не трябва да допускам това да се случи!!!
Недей да плащаш. Дори е по-добре да има две неплатени фактури към датата на изтичане на договора ;)
Аз ако съм на твое място така бих се подсигурил ;) а именно с две неплатени фактури (yes)
После ще ги платиш (ако искаш де), но поне няма та ти натресат още с преподписването :D
Сега е момента от този месец да им спреш плащанията, щом срока е април.
Аз ако съм на твое място така бих се подсигурил ;) а именно с две неплатени фактури (yes)
После ще ги платиш (ако искаш де), но поне няма та ти натресат още с преподписването :D
Сега е момента от този месец да им спреш плащанията, щом срока е април.
Май това ще най-разумното нещо което мога да направя (yes)
има три вариянта: 1-да не платиш, както каза сметката, но незнам дали системата зачита това
2-пълномошно от твоя човек скъпо излиза, но по добре от колко се набутваш
3-Крейзи пуска връзка и договора става безсрочен
2-пълномошно от твоя човек скъпо излиза, но по добре от колко се набутваш
3-Крейзи пуска връзка и договора става безсрочен
Samsung GALAXY S22 Ultra