КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина

Мнение от Paffkata™ » 09 фев 2012, 19:28

ако ти спрат номера за неплатена сметка към 16 март, а се подновява автоматично (би трябвало да е за 1 година) договора се счита за автоматично подновен на 7-ми март, ако към тази дата няма подадено писмено предизвестие (при условие че изтича на 7-ми април).
Предизвестие се подава само лично от титуляр или упълномощено от него лице в офис на Мтел.
Съвета ми е да обявиш картата за изгубена/открадната някъде около 1-2-ри март. Само гледай да не звънниш от същия номер :-) След 7-ми април може да отидеш и да си платиш каквото имаш за плащане и да питаш дали ти е подновен автоматично.

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 09 фев 2012, 20:13

Много добра идея (yes)
Мерси много!!!

hcds
Регистриран: 09 фев 2012, 18:32

Мнение от hcds » 09 фев 2012, 20:28

Договора не би следвало да бъде автоматично подновен,защото общите условия трябва да бъдат приведени в съоветствие с последните промени по ЗЕС.Като се има предвид,че с/у теб се движи тунингован голф 2 с пернишка регистрация с ауспух ремус,спойлери и всички екстри,може би е по-добре да не игнорираш инстинкта за самосъхранение и да вземеш превантивни мерки(като прекратиш договора)?Не е нужно приятеля ти да ходи лично ако изпратите нотариална покана примерно http://www.1001line.com/kniga_222/%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%83%D1%81.html
Законът не изисква Нотариусът да заверява подписите върху поканата. Затова този, който я изпраща, може да не се яви лично в кантората, а да изпрати свой представител да я занесе
Нотариусът удостоверява само, че поканата е изпратена и връчена. Той не се интересува кой и до кого я изпраща. Не го вълнуват и гражданските правоотношения, за които се отнася. Длъжен е да следи само дали нейното съдържание не противоречи на закона и добрите нрави.

Balth
Регистриран: 11 юли 2007, 09:59

Мнение от Balth » 09 фев 2012, 20:38

Работя в един от операторите, няма значение в кой... Та на въпроса!
Всеки договор, който изтича след 28.12.2011 година НЯМА да се поднови автоматично без значение кога е сключен и дали в него има клауза за автоматично подновяване.
Затова дишай спокойно, договора няма да се поднови след изтичането му освен ако не направиш някоя грешка да смениш програмата... :)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 09 фев 2012, 20:54

Попитай в магазин на Мтел как стоят нещата и искай да ти принтират казаното и да ти се подпишат. Ако усетиш и най-малък знак на шмекерийки показваш им едн среден пръст и правиш това което ти се казва тук. Да се представиш за него по телефона.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 09 фев 2012, 23:27

Свърши вече с номера да се представяш от името на титуляра :D
Вече всички са го прочели това ;) и служителите също.
Да бяхте му дали акъла на лични, а не тука да се пишат "пенизи" и всички да се открехват на тях :D

Пробвай с Гоуфа да влезеш у офисо така че да вдъхнеш уважение и респект :D (beer)

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 10 фев 2012, 09:23

Хора, пак казвам..мнооого бавно и ясно... няма да се поднови договора, става безсрочен.
:)

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 10 фев 2012, 09:25

[Quote]Работя в един от операторите, няма значение в кой... Та на въпроса!
[/Quote] Защо те е страх да си кажеш в кой оператор си, аз съм от М-Тел :) Да не би да са ви забранили хахах.
Колеги сме все пак, няма да те изядат хейтърите, и те са хора (понякога ;))

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 10 фев 2012, 11:02

крейзуно това за автоматичното подновяване при Ментел отпадна ли ?
аз мисля,че още не са го въвели .. и все още подновяват автоматично ;)

lichko
Регистриран: 30 юни 2010, 13:22

Мнение от lichko » 10 фев 2012, 12:20

Няма вече автоматично подновяване за стари абонати! Както казах в предния си пост - плаща си човека таксите до август месец и като си дойде титуляра го спира с едномесечно предизвестие. Туй то (yes)

Отговори