Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?

Balth
Регистриран: 11 юли 2007, 09:59

Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?

Мнение от Balth » 11 фев 2012, 12:11

Поне за Глобул знам /там работя/... Можеш да върнеш устройството, не е нужно да го плащаш ако се откажеш. За МТел и Виваком нямам никаква идея.

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 11 фев 2012, 12:20

това за ГраБул го знаеме,ние говорим за БТК и Ментел,при тях явно не е така (whistle)

maav
Регистриран: 22 ное 2008, 16:35

Мнение от maav » 11 фев 2012, 12:29

Не аз още не мога да разбера какво го умувате това. Въпросът беше за Макс Телеком, аз им ползвам бисквитката и напосах, че 100% всеки, който отиде да си подпише какъвто и да е договор, може да иде в рамките на 2 дена (гарантирано) и да го върне, без да плаща нещо и като му екъса договора. Какво има да му се мисли...

Въпросът е дали колегата, който пита се е възползвал от тоя тест и да каже какви са му впечатленията...

На фб страницата им има маса клиенти, коитп пускат спийдтест - там също може да се види какви скорости се постигат, но най-добре да се тества кактп направих аз някога. И не съжалявам

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 11 фев 2012, 12:43

ние говорим за операторите мобилните .. че при тях отказването е малко сложна процедура :)

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 11 фев 2012, 23:13

За какъв ви е да вземате флашка, след като всеки модерен смартфон може да се ползва за такава проверка на скоростта.

ageorgiev
Регистриран: 10 апр 2006, 09:01

Мнение от ageorgiev » 12 фев 2012, 00:52

WiMax технологията на теория е по добра, на практика обаче в България е по - зле. Покритието не е добро, скоростта също. Ефекта от бисквитката се постига със смартфон със tethering (споделяне на 3G през wi-fi на телефона) или със устройство идентично на бисквитката на макс телеком но със слот за SIM карта. Цената му е около 150лв свободна продажба. Продава се и при трите оператора, със сим карта излиза по евтино или фрий. Издържа 3-4ч работа. Има на huawei и други марки. Относно кой оператор Vivacom или Mtel. 3G мрежата на Глобул е зле. За интернет у дома обаче всеки локален доставчик или ADSL би бил по - добро решение в комбинация с wi-fi рутер. Мобилния интернет е за други ситуации все още... Надявам се да съм бил полезен...

maav

Мнение от maav » 12 фев 2012, 01:48

Надявам се да си бил полезен на някой наистина и не искам да поставям под съмнение желанието ти да помогнеш на хората тук.

Аз обаче дълбоко не мога да се съглася с теб, или поне от моята гледна точка изглежда, че говориш много на изуст и ще се опитам да ти кажа пак от моята гледна точка защо, без да казвам, че нещата са такива за всички нужди:

1. WiMAX технологията в България е точно такава на практика, каквато е и следва да бъде според теория. За пример ^http://www.speedtest.net/result/1767427060.png - скорост с бисквитка.
2. Покритието е също толкова добро, колкото е покритието на 3G от преди юли 2011 г. на мобилните оператори. Както обаче виждаш и по-горе, скоростите не могат да се сравняват.
3. iPhone-ът ми като го пусна на tethering и му пада батерията след 50-60 минути - прощавай, но на мен ми трябва тоя телефон за поне 15 часа без да трябва да презареждам. Да не говорим, че скоростите не са сравними през смартфон. Да не говорим, че като мина заплатеният 3G трафик за месеца и нещата стават плачевно бавни.
4. Устройството със SIM карта ми дава отново същите ограничения в месечен трафик, скорост от максимум 3.6 или 7.2 мегабита (не съм видял по-бързи устройства), по-кратък живот на батерията, и 150лв. + месечен абонамент за трафика е повече от 29 лв. на месец за 12 месеца. Проста сметка. 3-4 часа батерия не могат да се сравнят с 5-6 часа и нагоре с бисквитата, които ми изкарва. Да не говорим, че нея мога да си я ползвам като пълноценен wifi рутер и дори да си я връзвам на Linux-а с USB кабелче без грижи.

В крайна сметка говорим именно за мобилен интернет, ако говорим за в къщи, тогава надали ще ми трябва изобщо мобилно устройство като бисквитата. И USB щеше да ми свърши работа.

Човек трябва да е с по-отворен мироглед от това, което другите се опитват да му наложат и ограничат. Аз се кефя да правя 30-40GB трафик на месец с бисквиатата и да не плащам нещо отгоре, а ти как си с твоя мобилен нет....

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 12 фев 2012, 02:02

[Quote] iPhone-ът ми като го пусна на tethering и му пада батерията след 50-60 минути - прощавай, но на мен ми трябва тоя телефон за поне 15 часа без да трябва да презареждам.[/Quote](woo)
Ами вземи го смени.Моя дизаер си изкарва няколко часа на тетеринг и то на места дето няма пукнат човек и селище:P
[Quote]Покритието е също толкова добро, колкото е покритието на 3G от преди юли 2011 г. [u]на мобилните оператори[/u].[/Quote](woo)(woo)(woo)
Ти сериозно ли или си вярваш.Ами след такова изказване кво да ти вярваме за другото:D

maav

Мнение от maav » 12 фев 2012, 03:12

Виж тук в колко населени места можеш да правиш 14.4mbps, сравни го със скоростта, която се постига с бисквитата и пак ми говори за покритието...

http://www.vivacom.bg/bg/residential/mobile_coverage/view

Ама всъщност както и да е - всеки сам си решава в крайна сметка.

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 12 фев 2012, 10:48

Чакай малко. На картата имаш няколко зони на покритие:
1. 14.4 Mbit
2. 7.2 Mbit
3. Липса на 3G или 256 kbit под формата на Edge.

При WiMax имаш теоретично по-висока скорост, но в макс.10% от територията на страната. Просто няма база за сравнение.

От друга страна ако не пътуваш извън големите градове Макс Телеком би следвало да ти вършат работа.

Отговори