Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
[quote]3. Липса на 3G или 256 kbit под формата на Edge.[/quote]
Но с 500-2000 мс пинг...
За отваряне на страници на комп/лаптоп ще е мъка и неизползваемо, за разговори по скайп през телефон или PC - също не става.
Но с 500-2000 мс пинг...
За отваряне на страници на комп/лаптоп ще е мъка и неизползваемо, за разговори по скайп през телефон или PC - също не става.
Така е, но е по-добре от нищото, което получаваш при WiMax на същото място (whistle)
maav , всеки има право на мнение не съм съгласен с твоето обаче. Това, че ползваш iPhone e твой проблем, при мен Motorola RAZR държи доста повече... Колкото до ограничението в скоростта, тази услуга е за да си провериш мейла в движение, да разгледаш някой и друг сайт, свършиш малко работа като обмениш файлове. Аз имам неограничен мобилен интернет и по скорост тъй като съм служител на един от операторите и въпреки че работата ми изисква да съм постоянно в движение рядко правя над 500MB на месец... Услугата е замислена така, а ограниченията за скоростта са наложени за да не се срине мрежата от прекалено голямото потребление на много потребители едновременно както вече се е случвало преди време в САЩ с операторите там... Ако искаш да теглиш много филми ползваш домашен интернет това е положението в момента. Във връзка с това 3G мрежата на Виваком е проектирана с най - голям капацитет. Съмнява ме, че на някой не биха му стигнали 15 GB колкото е най - големия план... Да се надяваме, че след като Виваком и Мтел пуснат LTE няма да има такива ограничения...
Всъщност има най-голям капацитет, защото е празна, а не защото Алкател са монтирали по качествено оборудване от Ериксон, тъкмо обратното.. ;)
..Иначе наистина най-доброто решение е Trafic Unlimited XL или Non Stop +. При идентична цена едните дават повече мегабайти (но мрежата е по-бавна), а другите не знаят истинското значение на думата "ограничение" при по-малко мегабайти, но по-бърза мрежа.
Макс Телеком не си струва.
..Иначе наистина най-доброто решение е Trafic Unlimited XL или Non Stop +. При идентична цена едните дават повече мегабайти (но мрежата е по-бавна), а другите не знаят истинското значение на думата "ограничение" при по-малко мегабайти, но по-бърза мрежа.
Макс Телеком не си струва.
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
а бе аз точно не разбрах,защо аджеба този макс телеком не струва?
тука хора писаха,че им работело всичко перфектно,други не така ..
с какво е повече от тарифите на БТК и Ментел (Глобул направо съм ги изключил като опция) ???:|
тука хора писаха,че им работело всичко перфектно,други не така ..
с какво е повече от тарифите на БТК и Ментел (Глобул направо съм ги изключил като опция) ???:|
-
скайпа го дават 128 като минимум за разговори,така,че при 256 трябва да може да се говори :)
Не е чак толкова празна иначе тази седмица като падна MAN мрежата нямаше да има толкова засегнати банкомати и магазини без връзка с НАП.... За техниката може да поспорим не е тук мястото обаче, иначе да ако имаш по малко клиенти имаш повече свободни капацитети това е нормално.
При 10% покритие на територията на страната ..(някой от Макс-а ще се изцепи, че може да са 10% територия, ама 50% население, голям праз) ..- не, благодаря.
Докато при цитираните вече предложения интернета си е супер и с 99% покритие и на населението и на територията на сраната.
Между другото, с Non Stоp + Мтел подаряват 3G Hotspot за споделяне на връзката с до 4 устройства (1+4)..
Докато при цитираните вече предложения интернета си е супер и с 99% покритие и на населението и на територията на сраната.
Между другото, с Non Stоp + Мтел подаряват 3G Hotspot за споделяне на връзката с до 4 устройства (1+4)..
wimax е доста по устойчив на атмосферните влияния за сметка на 3G, обхвата на базовата станция е 5-8 км пак доста по голям от на базова станция с 3G. Аз не съм бил клиент на макс телеком, но имам познати които са им били, и твърдят че 3G e доста по добро. Явно клетките в България не са разположени на 8 км, а на 16 например... :) Покритието на страната на 3G e доста по- добро като цяло. Скоростта, която е максимална за 3G е 14,4Mbps за wimax e 10Mbps. Разбира се това са скорости които се постигат ако седиш до клетката :)) в градски условия има много фактори които я намаляват.Пробвал съм веднъж за малко бисквитка и не бях очарован от скорост в София...
-
да ясно благодаря за отговорите :)