М-Тел са станали много странни
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Re: М-Тел са станали много странни
(woo) Е след този "коментар" в защита на Мтел ми се изяснява в чий гейски очички е бъркала антиментелската ми позиция и чий мазни пръсчета са ме баннали за постоянно ;)
(beer)
(beer)
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Според мен това би трябвало да е нормална реакция. За разлика от преди, когато всячески се опитваха да те мотаят и да те правят на луд, само и само да не ти приемат заявлението за прекратяване на договор.(angry)
[Quote]Това че Виваком писаха, че идват към тях по 1000 души на ден[/Quote]
тук на 10 страница има официално опровержение на това -
http://www.crc.bg/files/_bg/mobile_procedura.pdf
[Quote] Даряващият доставчик да пренася общо не повече от 300 номера на ден[/Quote]
при 2 даряващи доставчика прави макс 600 на ден
тук на 10 страница има официално опровержение на това -
http://www.crc.bg/files/_bg/mobile_procedura.pdf
[Quote] Даряващият доставчик да пренася общо не повече от 300 номера на ден[/Quote]
при 2 даряващи доставчика прави макс 600 на ден
Е да де, но все пак виждаш ли какви неща ни се струват странни...или може би е така, защото Мтел са сами са си изградили такъв престиж - на измамници и мошенници, че сега това ни се струва абсурдно...
Преди седмица фирмата ни с малко над 60 сима се върна при Мтел след като за около година се портнахме към Вива. Причината освен малко по-добрите условия които ни дадоха Мтел сега са и лошото обслужване изразено в тоталната невъзможност през тези 12 мес. да се свържем с т.нар. личен консултант на БТК.
Виваком никъде не подават официална информация (единствено се похвалиха миналата година, че са пренесли 140 000 мобилни номера в тяхната мрежа, без да отбележат колко се изнесоха от нея). Ако се разровиш в Гугъл ще откриеш предимно плява и това, че никой не е споделил какъв е месечния му баланс (колко приема и колко дарява). Пробвай - напиши примерно "брой пренесени номера еди-къде-си" или "преносимост към еди-кой-си" и ще го установиш.
Ето все пак линк:
http://www.mtel.bg/media-tsentar-novini/mc/index/ma/view/infoblock_id/962
При положение, че за година само пазарния дял на фиксирани услуги на Виваком падна до около 80% (от 99.6%) е пределно ясно къде се насочват клиентите - алтернативни телекоми, водещите от които са Ай Ти Ди Нетуърк, Мегалан, Спектрум Нет, а поради огромното портфолио услуги + в добавка мобилна телефония мога да те уверя, че Мобилтел дърпа сериозно - приеми го като вътрешна информация от опеаративките. Та аз самият съм пренесъл не малко номера към Ай Ти Ди, балансът на фирмата е повече от положителен, пазарният ни дял скочи повече от два пъти, колкото и некоректно да постъпват Виваком с похвати в стил "извиване на ръце". За година и половина Виваком има ръст с почти 30% на мобилните си абонати (в момента би трябвало да са около 1 350 000 активни сим карти), но това са общо взето нови клиенти, които са си взели вивакомска карта за алтернативен телефон. От тях печалбата им е много малка, не компенсира загубата на абонати на фиксирани услуги и печалбата от тях и освен всичко друго това не помага за повишаване на качеството на услугите им. За тях 140 000 е много, без съмнение, но на фона на разрастващ се пазар е едно голямо нищо. Или вица за 1000-та номера на ден ?! Евтин PR от лица като Янаки, на който му секнаха финансирането и замлъкна..
Между другото преди около година Мтел обявиха официално в медиите (а не с 20 подставени лица в 10 форума с по 5 ника ((само те го направиха толкова точно, макар и пак с уговорката, че и те не споделят какъв е баланса им, не знам защо на повечето хора им изнася да не помнят или да подминават подобни новини)), че пренася месечно по около 4500 мобилни номера в тяхната мрежа и около 1600 фиксирани - няколко месеца след въвеждането на процедура по пренос "на едно гише" и то преди да закупи два от най-качествените телекоми в Бг.
Трябва да се съди косвено на база брой абонати, проникване на мобилни услуги, пазарен дял на съответното предприятие и печалба. И да почетем малко между редовете, а не след като Виваком обяви миналата година юни, ако не се лъжа, че са пренесли 100 000 номера в тяхната мрежа да слагаме надгробния камък на другите два основни играча..Не подценявай PR-а на Виваком - това са копирани и работили във времето глобулски похвати за промиване на мозъци. Напоследък като гледам бая PR му удрят ..
Та..- при положение, че Мтел има печалба и сериозен ръст на абонатите си на мобилни и фиксирани услуги, има и ръст на пазарния си дял (мобилни и фиксирани услуги и това не се дължи само на разрастването на пазара) а другите основни играчи не могат да се похвалят с това за всичко изброено..- не виждам защо някой изобщо трябва да се учудва кой има най-положителен баланс. И това е логика, а не стъкмистика ..
ПП/ @antivillager - не съм ти налагал бан, най-малкото щеше да имаш предупреждение (обикновенно две) от моя страна. Та.. - заради този коментар имай предвид, че имаш първо предупреждение, [i][B]но вече от мен.[/B] [/i]
Ето все пак линк:
http://www.mtel.bg/media-tsentar-novini/mc/index/ma/view/infoblock_id/962
При положение, че за година само пазарния дял на фиксирани услуги на Виваком падна до около 80% (от 99.6%) е пределно ясно къде се насочват клиентите - алтернативни телекоми, водещите от които са Ай Ти Ди Нетуърк, Мегалан, Спектрум Нет, а поради огромното портфолио услуги + в добавка мобилна телефония мога да те уверя, че Мобилтел дърпа сериозно - приеми го като вътрешна информация от опеаративките. Та аз самият съм пренесъл не малко номера към Ай Ти Ди, балансът на фирмата е повече от положителен, пазарният ни дял скочи повече от два пъти, колкото и некоректно да постъпват Виваком с похвати в стил "извиване на ръце". За година и половина Виваком има ръст с почти 30% на мобилните си абонати (в момента би трябвало да са около 1 350 000 активни сим карти), но това са общо взето нови клиенти, които са си взели вивакомска карта за алтернативен телефон. От тях печалбата им е много малка, не компенсира загубата на абонати на фиксирани услуги и печалбата от тях и освен всичко друго това не помага за повишаване на качеството на услугите им. За тях 140 000 е много, без съмнение, но на фона на разрастващ се пазар е едно голямо нищо. Или вица за 1000-та номера на ден ?! Евтин PR от лица като Янаки, на който му секнаха финансирането и замлъкна..
Между другото преди около година Мтел обявиха официално в медиите (а не с 20 подставени лица в 10 форума с по 5 ника ((само те го направиха толкова точно, макар и пак с уговорката, че и те не споделят какъв е баланса им, не знам защо на повечето хора им изнася да не помнят или да подминават подобни новини)), че пренася месечно по около 4500 мобилни номера в тяхната мрежа и около 1600 фиксирани - няколко месеца след въвеждането на процедура по пренос "на едно гише" и то преди да закупи два от най-качествените телекоми в Бг.
Трябва да се съди косвено на база брой абонати, проникване на мобилни услуги, пазарен дял на съответното предприятие и печалба. И да почетем малко между редовете, а не след като Виваком обяви миналата година юни, ако не се лъжа, че са пренесли 100 000 номера в тяхната мрежа да слагаме надгробния камък на другите два основни играча..Не подценявай PR-а на Виваком - това са копирани и работили във времето глобулски похвати за промиване на мозъци. Напоследък като гледам бая PR му удрят ..
Та..- при положение, че Мтел има печалба и сериозен ръст на абонатите си на мобилни и фиксирани услуги, има и ръст на пазарния си дял (мобилни и фиксирани услуги и това не се дължи само на разрастването на пазара) а другите основни играчи не могат да се похвалят с това за всичко изброено..- не виждам защо някой изобщо трябва да се учудва кой има най-положителен баланс. И това е логика, а не стъкмистика ..
ПП/ @antivillager - не съм ти налагал бан, най-малкото щеше да имаш предупреждение (обикновенно две) от моя страна. Та.. - заради този коментар имай предвид, че имаш първо предупреждение, [i][B]но вече от мен.[/B] [/i]
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
А някой знае ли кога излиза докладът за мобилните комуникации на КРС?
-
- Регистриран: 17 апр 2011, 18:43
КРС би трябвало да е "Комисия за Регулиране на съобщенията", нали? Поне на хартия... ТОВА Е ЕДНА ФИКТИВНА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА, ПОНЕ НЕ И В СЕГАШНИЯ СИ ВИД! ПИСАХ МИНАЛАТА ГОДИНА ЖАЛБА СРЕЩУ GLOBUL ДО ТАЯ "КОМИСИЯ" И КАКВО МИСЛИТЕ МИ ОТГОВОРИХА - НЯМАЛИ ЗАКОНОВОТО ПРАВО ДА СЕ НАМЕСВАТ В ДОГОВОРНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ПОТРЕБИТЕЛ И МОБИЛЕН ОПЕРАТОР!!!!!!!!!!!!!
[Quote]Колкото и да са малко обаче е безспорен факт, че Мтел пренасят най-много номера в тяхната мрежа, балансът им е положителен. [B]Освен това хора, прехвърлили се към други оператори след изтичане на срочността на договора им при приемащия доставчик отново се връщат към Мтел..[/B][/Quote]Не мисля, че има нещо вярно в това. Особено второто - за първи път чувам такова нещо.
Ако отделиш дори само две секунди и хвърлиш поглед на поста над моя ще го прочетеш за втори път за една вечер. Ако всеки чуваше всичко, а не само това, което иска света, щеше да е едно прекрасно място..:-)