3.5G - сравнителни тестове на операторите
Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
[Quote]Не е една клетка - пробвал съм на сума си ти места... Повече от 1,8мбпс нито един път не съм получил, а повечето пъти е около или под 1[/Quote]А откога тестваш? Аз не съм тествал от септември-октомври и такива телеграфни скорости съм виждал 2-3 пъти от стотици може би.
Сега направих един бърз тест докато още имам някакви мегабайти,че са ми само 50,а ми глътна близо 10 за тъпия тест.
[Quote]Test Date: март 25, 2012 10:33:42 сл. об.
Connection Type: Hsdpa
Server: Sofia
Download: 3677 kbps
Upload: 361 kbps
Ping: 187 ms
External IP: 82.137.72.34
Internal IP: 10.56.128.164
Latitude: 42.69815
Longitude: 23.29542[/Quote]
http://www.speedtest.net/android/158317801.png
Това е на вива в София,в кв.Света тройца.
Да подчертая,че се намирам в място с не много добър обхват.Има доста техника която предизвиква интерференция.Радио не се хваща(FM).
[Quote]Test Date: март 25, 2012 10:33:42 сл. об.
Connection Type: Hsdpa
Download: 3677 kbps
Upload: 361 kbps
Ping: 187 ms
External IP: 82.137.72.34
Internal IP: 10.56.128.164
Latitude: 42.69815
Longitude: 23.29542[/Quote]
http://www.speedtest.net/android/158317801.png
Това е на вива в София,в кв.Света тройца.
Да подчертая,че се намирам в място с не много добър обхват.Има доста техника която предизвиква интерференция.Радио не се хваща(FM).
Виваком напоследък все повече имат 2Г клетки, които не пускат нет и съответно, когато си в техния обхват трябва да преминаваш на 3Г.
Не съм засичал такива клетки.Ако си с Андроид и си гасиш данните и после като ги пускаш не иска да се връзва проблемът е от другаде.
С риск отново да разгневя някой с това, че не пиша за някой от трите любими оператора, ето това е тест, който направих току-що с моята бисквитка от Макс Телеком и iphone 4s от кв. Дианабад, непосредствено до метростанцията на Г. М. Димитров.
Test Date: март 26, 2012 02:01
Connection Type: Wifi
Download: 16.22 Mbps
Upload: 3.51 Mbps
Ping: 78 ms
External IP: 94.72.157.15
Internal IP: 192.168.1.10
A detailed image for this result can be found here:
http://www.speedtest.net/iphone/230954847.png
И за сравнение, понеже бая ставаше дума за Глобул, ето от същото място тест със същия iPhone 4s през HSPA:
Test Date: март 26, 2012 02:06
Connection Type: Cellular
Download: 6.38 Mbps
Upload: 2.02 Mbps
Ping: 88 ms
External IP: 85.118.193.169
Internal IP: 10.8.72.148
http://www.speedtest.net/iphone/230956708.png
Резултатите говорят сами.
Test Date: март 26, 2012 02:01
Connection Type: Wifi
Download: 16.22 Mbps
Upload: 3.51 Mbps
Ping: 78 ms
External IP: 94.72.157.15
Internal IP: 192.168.1.10
http://www.speedtest.net/iphone/230954847.png
И за сравнение, понеже бая ставаше дума за Глобул, ето от същото място тест със същия iPhone 4s през HSPA:
Test Date: март 26, 2012 02:06
Connection Type: Cellular
Download: 6.38 Mbps
Upload: 2.02 Mbps
Ping: 88 ms
External IP: 85.118.193.169
Internal IP: 10.8.72.148
http://www.speedtest.net/iphone/230956708.png
Резултатите говорят сами.
Те резултатите говорят.То е ясно,че скоростта на макс телеком е по-висока.При тях и абонатите са малко и няма как да се натовари мрежата.Но покритието им е отврат.На същото място където съм направил горния тест макс телеком не се свързва изобщо.Бробвано е с флашката на един колега.И естествено няма и как да направя тест.В русия единия от операторите ще спира wimax мрежата си и ще минава на LTE.Сам си прави изводите на къде вървят нещата с тази технология.Защото wimax работи на 2000+ мегахерца,а LTE ще има и на 800 за по-добро покритие на извънградски места.А и все пак Макс телеком е на Краси Стойчев-основателя на мтел.Той не е чувал за думата покритие.Ако си спомняш докато държеше мтел и те не се развиваха по отношение на покритието.Такава му е политиката просто.Явно има някаква далавера от цялата работа.
оператора е YOTA и макс телеком имат техническа възможност за lte на сегашния си обхват
а и имат много честотен ресурс за разлика от мтел и виваком в момента
а и имат много честотен ресурс за разлика от мтел и виваком в момента
Възможността е едно,а реалността друго.Дано ги продадат на някой сериозен оператор.За съжаление обаче нещата са такива,че като наберат достатъчно клиенти ментел ще си ги прибере.
Така е изнесох го като факт
Сравнявахте скорости, аз направих същото. Не може да се сравнява покритието между 3G мрежите, които се развиват вече повече от 3-4 години и една 4G мрежа, която доколкото съм чел стартира наново със Самсунг края на 2010г.
Въпреки всичко не може да се отрече, че миналата година покриха не малко нови градове и села. Има все още не голям брой по-малки градове и села, но виждам, че около морето, София, в Пловдивско и т.н. има такива - Вакарел, Лозен, Елин Пелин, Созопол, Раковски, Козлодуй и т.н.
Не знам за флашка, аз съм с бисквитка и съм доволен и рядко където съм пробвал - няма. Може би не ми трябва на такива места и е стечение на обстоятелствата...
Аз се надявам, че ще продължат да пускат нови градове така, както са го предвидили по картата на сайта.
Що се отнася до LTE в България май нещата за момента не са много розови по отношение на честотите - освен 1.8 има 2.5 и 3.5ghz. Все е около и повече от 2000...
Въпреки всичко не може да се отрече, че миналата година покриха не малко нови градове и села. Има все още не голям брой по-малки градове и села, но виждам, че около морето, София, в Пловдивско и т.н. има такива - Вакарел, Лозен, Елин Пелин, Созопол, Раковски, Козлодуй и т.н.
Не знам за флашка, аз съм с бисквитка и съм доволен и рядко където съм пробвал - няма. Може би не ми трябва на такива места и е стечение на обстоятелствата...
Аз се надявам, че ще продължат да пускат нови градове така, както са го предвидили по картата на сайта.
Що се отнася до LTE в България май нещата за момента не са много розови по отношение на честотите - освен 1.8 има 2.5 и 3.5ghz. Все е около и повече от 2000...