3.6 стотинки на обаждане към *88 от 2 Април

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re: 3.6 стотинки на обаждане към *88 от 2 Април

Мнение от Crazy Heart » 27 мар 2012, 11:50

Аз не съм чул за такса плащане на каса :)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 27 мар 2012, 11:59

Малко сериозно по темата.Няма да съм засегнат от вдигането защото си правя проверките през Мтел+ и сайта и звъня много рядко (1-2 годишно) за важни консултации.
Обаче за таксата... ако е вярно а не е изпреварила 1-во априлска шега... казаното по-горе от мен изобщо не е майтап!
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 27 мар 2012, 12:05

[b] Говрих с оператор и той каза, че за момента ще се заплаща единствено обаждането към *88. Обаждането ще е 0,036 лв. !
Аз съм напълно съгласен да се въведе някаква такса за свързване, все пак това до някаква степен ще ограничи безмислените въпроси, от друга страна ще увеличи интереса към възможностите, които предоставя сайта на М-Тел. Аз от доста време си проверявам сметката и минутите от сайта им. Един приятел, който работи в кол център на един от мобилните оператори, каза, че 50% от обажданията са изключително несвързани с тяхната област. В повечето магазини в областните градове си има устройства за безкасово плащане, можеш от сайта да си промениш тарифния план. То последно време виждам само пенсионери в магазините.

Съжалявам, че давам обективно мнение, знам, че тук в този форум е забранено. :( [/b]

joretost
Регистриран: 09 апр 2006, 21:51

Мнение от joretost » 27 мар 2012, 12:40

Няма такса плащане на каса :D

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Мнение от E34v8 » 27 мар 2012, 13:18

[Quote]Знаете ли че 90% от обажданията на *88 са за Сметка? Хората или ги мързи или не искат да се научат да ползват безплатните решения - IVR, MTEL.BG i M-Tel Меню.
Това според мен е причината за това да се плаща свързването с оператор.[/Quote]

О боже! А ти ползвал ли си някога сим туулкита? Естествено че си...
То е адски бавно, направо можеш да остарееш докато провериш каквото ти е нужно (минути, сметка, нет и т.н...). И преди съм казвал, Мтел в това отношение са мноооого зле. И не стига, че и на *88 се чака да слушаш записи, а сега и ще е платено.

Интересно ми е дали и за корпоратвните клиенти ще е така?

А като се сетя на Виваком колко е лесно!! Става с 4 цъкания и получаваш безплатено съобщение с всичката информация - минути, сметка, нет, фактури...

Пък тая такса в офисите ако и нея сложат ще е срам!

Задължително се махам от Мтел, само да ми свърши договора!

zet23
Регистриран: 25 авг 2010, 22:33

Мнение от zet23 » 27 мар 2012, 14:34

Аз също не виждам проблем във въвеждането на такса за обаждане към *88. Обаждам се повече от рядко при наличието на толкова други възможности, и предпочитам да дам тези 60-70ст. на година, АКО ще спечеля 5-10-15 минутки чакане на телефона.
Виж това за таксата при плащане на каса не го вярвам, но ако е така е пълна глупост. С две ръце съм ЗА, да бъдат клиентите насочени към алтернативните опции за плащане, но това се прави като се стимулират чрез отстъппки при безкасово плащане, а не чрез въвеждане на такси. Една отстъпка от 5% е добро решение. При сметка от порядъка на 40лв., това са 2 лева + спестеното време и за двете страни.

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 27 мар 2012, 14:44

Аз пък смятам,че таксата за обаждане на оператор е пълна простотия.Това е най-прекия начин за обслужване на клиентите.Просто да спрат да дават инфо за сметката и ще се разтоварят нещата.Аз звъня често за някаква информация или услуга.естествено съм на вива и се надявам никога да не въведат подобна идиотщина.За плащането на каса съм 100% за и ще обясня защо.Реално погледнато разходите за наемите на магазините и за заплатите на зомбитата са доста голям разход за операторите.В европейските държави естествено няма толкова много магазини на операторите.В българия всеки 3-ти магазин е на оператор,а всеки 4-ти банка.Пълна простотия.И вместо да калкулират разходите за магазините в цените на услугите нека да ги събират по този начин.Има много други начини за плащане.А така ще се намалят и измамите в магазините на операторите.За София по 5-6 магазина на оператор са предостатъчни.

г-н Двутактов
Регистриран: 05 май 2004, 05:54

Мнение от г-н Двутактов » 27 мар 2012, 14:48

Що направо не въведете отново проверка на сметката със платен смс, както беше навремето?:)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 27 мар 2012, 14:57

За мен не е проблем... Ако намалеят глупавите обаждания, още по-добре. Не че съм чакал много на *88, за разлика от Вива - над 15 мин съм чакал, макар напоследък положението да е по-добре, пак се чака, както и от Глобул - там чакаш, чакаш, накрая обаждането ти прекъсне и айде пак...

Вярно, че на Вива се проверява с 4 клика, но поне да беше вярно и да носеше пълна информация... Нито на уникол, нито на злато, информацията, предоставена от *123# е полезна, защото минутите са сумирани... И пак трябва да се обаждаш на оператор...

На Мтел ми е по-лесно дори и от 4-те клика... Сложил съм си уиджета на приложението Mtel Bill и на екрана винаги ми стои актуалната сума, която си е актуализира автоматично... Включително по направления!!!

Сигурен съм, че и на 3-те оператора масово звънят идиоти, за да се бъзикат, или понеже нямат какво да правят, или да питат колко е часа... Извадки има в нета колкото щеш... Ако това ще намали плвата и ще можем да се свързваме по-бързо и да получаваме по-адекватни отговори, вследствие на това, че звездичките няма по цял ден да говорят с малоумници, аз съм за...

Който по-горе се надяваше Вива да не го направи - ще го направи, просто ще го направят последни... Дотук направиха всичко друго с някакво закъснение, така че не вярвам и този път да не е така...

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 27 мар 2012, 15:02

Ако го направят и вива нещата тръгват много на зле.Вместо да закрият половината магазини,в които само работят всевъзможни измамници и измекяри(говоря и за трите оператора) те ще слагат такси.нека да увеличат броя на служителите в кол-центровете.Нека да въведат например такса 10 лв за malicious call и при три такива обаждания да я начисляват.Да видим кой ще звъни за глупости после.

Отговори