Вива тотално го удариха перз просото

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Вива тотално го удариха перз просото

Мнение от AVKansazov » 11 апр 2012, 11:13

Горкият вече не ти остана оператор който не те е излъгал :D
Е всъщност ти остана боба.Колко ли ще издържи? :|
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 11 апр 2012, 11:25

Не е много нормално. Преди това беше така, но вече не е така, поне при немските оператори. Пише с кого си говорил и писал. Предполагам някой ги е осъдил в Германия за липсата на информация и затова вече дават цялата информация. Същото трябва да се случи и в БГ. Лошото при КЗП е, че за разлика от немските си колеги, не повдига съдебни дела, а дава само съвети. :)

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 11 апр 2012, 12:01

В случай на промяна на тарифния план, неизразходваните услуги от стария не се прехвърлят. Ако промяната на тарифния план е по време на започнал отчетен период, включените услуги в стария и новия тарифен план се предоставят пропорционално, спрямо дните, в които е използван всеки един от тях. Ако клиент е надвишил пропорционално изчислените включени услуги по стария тарифен план, те ще бъдат таксувани и няма да бъдат преизчислени според новия тарифен план. Потреблението осъществено в деня на заявяване на промяната, ще се таксува според стария тарифен план, а ако не са изразходени предоставените включени услуги по него, потреблението ще черпи от оставащите включени услуги.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 апр 2012, 12:08

Ех.... и се чувстваш по-добре от този факт ли? :D

Принципно в случая не се оплаквам - виж какво съм написал - че е предупреждение другите да знаят как процедират...

В крайна сметка последната ми фактура на личния номер е за 55 лв, а имам:
6 мин Вива
121 мин други оператори
14 мин фиксирани
20 мин други услуги
188 мин международни мобилни
60 СМСа
850 МБ използван нет

Ако броим само разговорите, това са 350 мин. СМС-ите са ми от премахнатия вече пакет 3 лв, а нета е 20 лв. Значи за 32 лв съм говорил 350 мин, или по 9,1 ст/мин... При положение, че повечето ми разговори са до мобилни в чужбина, за тази цена не се чувстван излъган :)

Друг е въпросът че от този месец данните и СМСите ги махнах и ще плащам макс 30 лв, а вече ще мога да ползвам по-свободно още минути с чужбина, така че цената ще ми падне още - някъде под 8 ст/мин, в идеалния случай 7,5...

emosc [Vivacom]
Регистриран: 16 ное 2006, 10:16

Мнение от emosc [Vivacom] » 12 апр 2012, 19:47

[Quote]В момента служебната ми карта е на Мтел и това, което реално виждам, е че вчера като бяхме на бира, един приятел двигна 8 мбпс с галакси С2, другия вдигна 5,5 с Дел Стрийк - и 2-та на Мтел - а аз пак със Стрийк вдигнах 1,1 мбпс на Вива...[/Quote]
Размрънкал си се, все едно са ти смъкнали скоростта на 32Кбс и не можеш да отвориш една страница като хората. 1,1Мбс според мен е една нелоша скорост за браузване. Даже смятам, че при повечето страници няма да усетиш разлика при скоростта на отваряне м/у 1,1;5;8Мбс. Мтел имат проблем, и той не е със скоростта, а с пинговете, които в болшинството от тестовете са доста високи.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 апр 2012, 21:34

[Quote]Мтел имат проблем, и той не е със скоростта, а с пинговете, които в болшинството от тестовете са доста високи.[/Quote]

Този проблем е наличен за Глобул или Виваком, но аз поне (очевидно не съм единствен) с мтел-карта през 3.5G година-две назад, откак сравнявам за себе си не съм имал над 80ms. пинг. Или ако съм имал е било веднъж или два пъти, което е съвсем поносимо. И то при постоянна скорост между 6 и 7 мегабита даунлоуд и между 3 и 4 мегабита ъплоуд. И всички познати със смартфони или модеми, ползващи този оператор, разбира се. Като цяло с вивакомската ми карта имах около три пъти по-голям пинг, поне два пъти по ниска скорост на даунлоуд и почти никакъв ъплоуд. Не съм си правил труда да сравнявам през 2.5G. Глобул не си струва да се поставят в едно изречение с думата "интернет". :)

emosc [Vivacom]
Регистриран: 16 ное 2006, 10:16

Мнение от emosc [Vivacom] » 12 апр 2012, 23:40

Я прегледай хубаво темата с тестовете и виж Мтелските резултати, особено на Викторчо. Тогава говори за пинговете. Незнам кой ще ти повярва, че имате по-ниски пингове от Виваком. А що се отнася до Глобул, последните няколко дни не съм падал под 4Mbs (справка тук - http://www.mobilebulgaria.com/forum/291652/1/1/0/35g---сравнителни-тестове-на-операторите)
Днес на няколко места видях HSPA+ мрежа от тях. Къде са вашите високоскоростни клетки?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 13 апр 2012, 05:00

То точно тая тема потвърждава това, което казах. А и разликата между мен и повечето писали в нея е (с малко изключения), че съм ползвал и трите мобилни оператора. Това, че с Глобул имаш такъв резултат...Уау! И това те радва :? Ми, както казах: много трудно е да се поставят в едно изречение с думата "интернет". Това е оксиморон. Радвам се, че три години по-късно и Глобул имат HSPA+ мрежа. От друга срана Мтел и "интернет" са едва ли не едно и също нещо, по-добър мобилен и интернет просто не съм ползвал. Говоря единствено за карти на абонамент и тестове през 3.5G мрежата (правени са основно в София).
Не познавам хора с модеми, който поддържат повече от 7.2 мегабита даунлинк, но всеки такъв държи максимално допустимата от устройството си скорост. Със смартфони поддържащи над 7.2 мегабита даунлинк познавам единствено хора с SGS2 и iPhone 4S, които обикновено прелитат през HSPA мрежата със скорост между 12 и 15 мегабита даунлинк (което за ябълката май пак е максимално допустимия даунлинк). На моето Сони заковавам в над 50% от тестовете между 6 и 7 мегабита (поддържа до 7.2 мегабита), скорост между 5.5 и 6 мегабита за мен е стандартна и по-надолу е някакво голямо явление.. :)
Освен това споделям собствени наблюдения и опит. Не съм тръгнал да си менкам нещо с някой за да говоря за "нашите" и "вашите". Да не съм шефа на Мтел, че ми задаваш такъв въпрос ?! Всъщност като прочетох това и се зачудих дали изобщо да отговоря..Аз съм клиент с опит (доооста богат опит) и мога да споделя, че ти си първия човек, който се е оплакал от висок пинг. Ето, хората споделят, че даже са имали редовно над осем пъти по-бавен интернет от конкурентни на Мтел оператори. При положение, че [i]мобилната[/i] мрежа на Мтел е в пъти по-бърза от [i]фиксираната[/i] на някои оператори (и не само бърза!), които са монополисти в тази свера не виждам защо изобщо се обсъжда чий интернет е по-добър..

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 13 апр 2012, 08:29

Асене: Светни ме къде летят тия хора с 12-15 Mbit да видя и аз на живо. С Optimus 3D съм (21 Mbit) но до момента повече от 6-7 не съм замервал никъде. Не че ми и трябват особено, но ми е интересно да го видя на живо това чудо.

btc-mobile/vivatel/
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от btc-mobile/vivatel/ » 13 апр 2012, 08:49

отказ е възможен до 7 работи дни от получаването на писмо с параметрите на сделката, но не по късно от 3 месеца от даденото съгласие по телефон. Ако не си получил писмото и не са минали три месеца, спокойно можеш да развалиш сделката. Лъжа е, че са 7 дни от съгласието!

Всичко си пише в закона за защита на потребителя, където са регламентирани условията за сделка от разстояние.

Отговори