Изобр на смартфон

jiggy
Регистриран: 20 апр 2007, 13:17

Изобр на смартфон

Мнение от jiggy » 13 май 2012, 18:15

Колебая между HTC One V - Xperia Sola - Xperia U. Всичките са горе-долу в един и същ ценови клас, но единствено можах да добия представа и да разгледам HTC-то. Изработката е много добра, работи бързо, странен е този "chin", но това да е.
По отношение на Сонитата единственото, което мога да видя са видео ревюта. Това, което ми прави впечатление и за двата модела е, че са някак си много "простовати" на вид - едни такива светкащи, с много остри ръбове, изглеждат ми като модели отпреди 2-3 г., в смисъл нали сега всеки нов модел телефон се стреми да е тънък и иновативен по отношение на формата, а тук виждам някакво изоставане от тенденцийте. Но и двата са с двуряден процесор, за сметка на HTC-то с едноядрения (ще бъде ли много осезаема разликата при работа с телефона?)

Ще бъда благодарна ако ми помогнете в избора.

P.S. Знам, че има много теми за избор на телефон, но посочените три телефона са едни от най-малко дискутираните, така че не мога да добия представа за мнението на собственик на някой от моделите.

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Re: Изобр на смартфон

Мнение от Wishmak3r » 13 май 2012, 18:43

Не работя с Android, но предполагам, че след като и 3-те модела работят с 4.0 (Ice Cream Sandwich) ще има разлика в бързината на работа (HTC-то може би ще е по-бавно спрямо двете Sony-та). От друга страна, за да си купиш или Sola или Xperia U ще трябва да почакаш, защото все още не са в продажба, докато HTC One V вече се продава. Моето лично мнение е да изчакаш и да си купиш Xperia U. Успех и поздрави.

NickRey
Регистриран: 15 апр 2012, 16:16

Мнение от NickRey » 13 май 2012, 22:14

Че Sola и U излезли ли са вече?

jiggy
Регистриран: 20 апр 2007, 13:17

Мнение от jiggy » 13 май 2012, 22:32

В Германия U - 230 eur, Sola - 270 eur. Тук предполагам, че с договор ще могат да се вземат до 450 лв. Въпреки, че никой не ми отговаря май ще е HTC-то, ама ето на какво попаднах

This phone is a criminal waste of money. It has following issues:
1. Heating
2. Hanging
3. Facebook Application doesnt work properly ( they have anyway less applications even than a normal samsung 10k phone)
4. Office outlook mail cant be synchronized ( So Absolute no no for anyone thinking of using this for synchonization of office mail - you pak 19k and cant even use it for office mail synchronization - Any samsung phone can be synchronized, pity but you cant do this with Junk phone.....)
5. You cant download a picture when you are viewing it - no options to save ....
6. Surfing is DEAD SLOW...... most of the times you just have to stop the application rather than waiting for ages to get to the web page/application.
Their speaker sound is verryyyy lowww..
7. They have hardly any customer service concept in HTC - when you call up their call center , executives just go blank and dont know how to solve the problem and never get back to you with solution. Their executives just call back and speak to you very rudely and dont provide any practical solution..
8. They hardly have any service centres in metro like pune - one i came to know is 18 kms from CBD ( Commercial Business District).
9. Got cheated after paying 18 k.....no customer service, hanging phone....JUNK HTC ONE V...

Writing this review so no other customer gets looted by this Unprofessional company HTC.

18k down the drain, best would have donated this money to a NGO, atleast would have got some well wishes instead got this PIECE OF JUNK......... A big let down

NickRey

Мнение от NickRey » 13 май 2012, 22:42

Като цяло са сходни, но по-добре или HTC V или Sola, защото U няма слот и има само 4GB памет, ако това е проблем за теб де...

NickRey

Мнение от NickRey » 13 май 2012, 22:44

Но все пак виж и това http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2335/samsung-i9001-galaxy-s-plus мисля, че е доста добър вариант за до тези пари...

Българин
Регистриран: 05 дек 2011, 19:53

Мнение от Българин » 14 май 2012, 01:57

А аз с оглед прочетеното не му препоръчвам Samsung Galaxy S Plus.По-добре да изчака малко за да излезнат дефектите,ако имат такива.И по наши форуми,а още по-добре ако владее английски по чужди форуми да погледне за дефекти.Ето какво казват за Галаксито

"Колеги, имам телефона от няколко дни, но имам някакъв много странен проблем. Говоря често, на ден провеждам 20-тина разговора, но понякога това не е възможно. Дропва(прекъсва) се самото позвъняване преди да съм чул сигнал свободно. Не е проблем с обхвата, при пълен индикатор на антената също се случва. На екрана не се изписва причината за прекъсването, изисва се само "край разговор", т.е. нито, че е заето, нито, че няма обвхват и така няколко пъти подред без да успявам да проведа един разговор. След рестарт не се оправя, оправя се от самосебе си без да правя нищо допълнително, а изчакам определено време...Телефона го взех чисто нов от Глобул "

"Имам абсолютно същия проблем! И аз го взех чисто нов от Глобул. След като установих проблема, занесох телефона за рекламация. Приеха го и след една седмица ми го върнаха, като ми казаха, че е преинсталиран софтуера, но полза - никаква"

"Имам абсолютно същия проблем!С карта на Globul не приема и не осъществява обаждания
всеки път.Понякага за половин час се свързват с мене.Купен е на 30.12.2011 от Jef и вече е в сервиз от вчера.Срока е до 30 дни.Бог знае дали изобщо ще се оправи.
На всичкото отгоре тепърва ще го изплащам.Не е за вярване."

"здравейте.аз пък имам проблем със мтел 3g.при включване не разпознава мрежата,но
има 3g без gsm обхват.ръчни настройки,тръгва,но след рестарт пак така.и така 2-3 пъти
докато не почне да се саморестартира."

"Потвърждавам за същия проблем. SGS II (с карта на Глобул) с включен дейта пакет през 2G изведнъж губи обхват-не могат да се проведат обаждания. Превключвам на 3G и обхвата се "връща" веднага т.е мога да провеждам обаждания. Връщам ан 2G и обхвата пак изчезва. Единствения вариант е да рестартирам телефона. М/у другото доста хора с SGS II се оплакват от този проблем. Комбинацията карта на Глобул+SGS II/SGS Plus води до този проблем."

NickRey

Мнение от NickRey » 14 май 2012, 07:42

Аз познавам няколко хора, които го имат и са доволни, но са на Mtel и Viva май... не знам може би наистина не е съвместим с Globul. :D

Отговори