НОВ план на bob смазващ всичко

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: НОВ план на bob смазващ всичко

Мнение от В@НК0 » 19 май 2012, 11:54

Днеска ходих и си прехвърлих двата мтелски номера към супербоб. Всичко беше точно с изключение на една клауза в договора, която гласи:

5.4. Освен в случаите, посочени в общите условия операторът има право да прекрати едностранно договора и/или да спре достъпа на абоната до мрежата и при наличие на 6 (шест) поредни месечни сметки на абоната в размер на 0,00 лв. В този случай абонатът губи окончателно правото да ползва номера по този договор.

Когато попитах в магазина на пл. Славейков ме увериха, че това се отнасяло само за плановете без месечна такса. За супербоб не се отнасяло, тъй като съм имал месечна такса. Точката фигурирала, защото договорите им били стандартни.
Аз обаче като многократно препатил пациент на мтел знам, че има разлика между месечна такса и абонаментна такса. Някой може ли да ми каже със сигурност тази точка от договора прилага ли се за супербоб. Дали това не е поредният мръсен номер от мтел?

ssnaiperr
Регистриран: 18 яну 2005, 14:54

Мнение от ssnaiperr » 19 май 2012, 12:05

Това е наистина при плана без месечна такса, ако при него ако за 6 поредни месеца нямаш потребление (0,00лв. сметка) номера се закрива :)

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 19 май 2012, 12:12

Знам, че е истина за плана без месечна такса, но тъй като съм се подписал под тази точка от договора ме интересува дали ако шест месеца си плащам само абонаметната такса номерата ми няма да бъдат спрени. Чисто терминологично има разлика между месечна такса и абонаментна такса.

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 19 май 2012, 12:19

Какви проблеми ни вълнуват при подписване на договор с Мтел, ужас :D Ако се опиташ да обясниш този казус на някой на запад, той ще си помисли, че си се побъркал. За съжаление в БГ човек трябва да очаква всичко, особено от въпросния известен с "коректното" си отношение оператор...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 19 май 2012, 13:46

"[i]Месечни сметки[/i]" включва калкулираното потребление ПЛЮС абонаментната такса ПЛЮС всички (евентуално) пакети услуги, добавени към плана по желание. Не е казано [i]месечно потребление[/i].

koko58
Регистриран: 26 авг 2006, 20:04

Мнение от koko58 » 19 май 2012, 14:16

Нещата,определено вървят на добре...
Пъравите СИМ карти струваха точно 360 лв. с ДДС.
1 мин. с най-ниския план от 12 лв. на месец,струваше точно 2.40 лв.
Повечето сте млади и не помните това:)))
И сега плащам 6.80 такса на стационарния тел.без да мога да избирам....само ме търсят...хахахахю

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Мнение от Sharky_80 » 19 май 2012, 14:37

В началото бях на този абонаментен план, говорех само ако е нещо много важно и то след 21:00 или събота и неделя тогава мисля, че минутата беше 1.20 лв. при такт 15/1. Сега като се замисля и се чудя за какво ми е бил тогава тоя телефон, като съм си писал само смс-и!

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 19 май 2012, 17:26

хахаха и мен ме върнахте в първите години на мобилните услуги. Аз станах абонат направо на Мтел, т.е. нямах мобивофон, а директно скочих на ДжиЕсЕм през 1999год. Беше една Моторола, голям кеф! Бях събирал с пари от стипендии да си я купя даже си спомням. Ама аз бях от хитрите тогава, намерих един приятел, на който му платих 20лв даже за да си взема сим карта на Мобилтел на името на майка му - инвалид с решение от ТЕЛК. И така се сдобих с 20мин към всички оператори (тогава бяха само Мтел, Мобиком и Вива стационарни) срещу месечна такса от 12лв. ;)
Масово хората тогава плащаха сметки от рода на 30-50, че и повече лева, а аз 12-20 лв :) и отчитането беше на 15 секунди такт, а в самото начало първите 6 секунди не ти се отчитаха и масово хората говореха на интервали от по 5 секунди, но пък безплатно.
И така до появата на Глобул, които поразкършиха пазара, макар, че изтинска промяна настъпи чак след повата на Вива. Ех какви времена бяха....

[B]12лв = 20 национални минути[/B] и то само ако си с привилегии (woo)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 19 май 2012, 19:50

според мен боба ще има частичен успех, с течение на времето все повече хора ще се прехвърлят на тях.
Имат си безспорни предимства:
- единна ниска цена за всички оператори
- със и без месечна такса, в зависимост от потреблението, всеки може да си пробва всеки месец различна тарифа дали го устройва
- възможност да си пренесеш номера
- по-голяма миграция към тях на абонати ще има около и след декември месец тази година, поради изтичането на доста срочни договори от другите оператори - нали приеха закона за след 29-ти декември 2011, че като изтече и става безсрочен
- добра (не може да им се отрече) стратегия да задържат приходи на абонати при себе дори при абонати недоволни от мтел. (ползват си тяхната мрежа все пак)
- боб е добра алтернатива за хора пътуващи често и пребиваващи временно в чужбина, вече не са малко и тези хора. Тогава може да си стоиш на 0 лв. такса, като се върнеш може да си сменяш тарифата, както ти се хареса без да се обвързваш.
- има много т. нар. хардлайнери, които не мърдат от предплатена програма, така са свикнали и не се поддават лесно, офертата е именно и към тях.
- абонати със задължения към др. оператори, дори и към мтел могат да ползват bob.

- естествено си има и редица минуси, широко коментирани като загуба на безплатни минути в размер на поне 20 % 1-во заради закръглянето до 1-та минута (60 сек. неделими) и 2-ро закръгляне на всяка започната минута към следващата.
- няма безплатни минути в голямо количество към определени номера, както и факта че номера на боб не могат да се добавят в безплатни групи и не може да се пращат смс-и от интернет към номера на боб.

Аз лично като абонат не обичаш срочните договори, дори и тези за 1 година, в този динамичен пазар, мисля че боб си има своята пазарна ниша. Виждам ги като директен конкурент на Виваком, които от самото им стартиране са им трън в очите и им развалиха рахатлъка между Глобул и Мтел.

Beчния
Регистриран: 09 юни 2011, 09:28

Мнение от Beчния » 19 май 2012, 22:10

[Quote]Ех какви времена бяха....[/Quote]

Кожодерски от страна на Ментел....:X

Отговори