Договор с мтел с вече не техни номера?

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Договор с мтел с вече не техни номера?

Мнение от vladovn » 22 май 2012, 23:35

Както казах - отговорния служител да се уволни!

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 23 май 2012, 00:17

[Quote]Борбата е много голяма-всеки за карти какво ли не прави...вива искат бърз пазарен дял,за да ги купи някой.така натрупаха 2 млрда дълг, всеки нов собственик трупа дългове на гърба на наивници [/Quote]Това какво общо има с темата и случая?

skimmy
Регистриран: 15 окт 2010, 18:10

Мнение от skimmy » 23 май 2012, 03:39

По принцип договорът с Виваком ти влиза в сила след преносимостта . Трябва да имаш 7 дневен срок да се откажеш от него . Номерата стоят в друга мрежа до 1 седмица отново . Така че не се притеснявай . Мтел се съвзеха и разбраха че политиката им не трябва да бъде толкова консервативна . Аз работих и за двата оператора , но Мтел в момента имат по-добри бизнес оферти(не и за частни клиенти). Има закони така че си търси правата ! Имаш ги . Търговци и дилъри могат по всякакъв начин да те измамят , особено след промяната в бонусната политика на Виваком (в Мтел е същата пумиярщина) .

prp
Регистриран: 05 ное 2006, 18:50

Мнение от prp » 23 май 2012, 05:25

В договора с мтел пише че имам 7 дни да се откажа а във вивател пише че започва веднага но в общите им условия пише че има 7 дневен срок, абе май ще трябва да се консултирам с адвокат.

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 23 май 2012, 09:40

Не, консултирай се първо с мен ;) После аз ще те насоча. Имаш ЛС!

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 23 май 2012, 09:57

Само искам да добавя, че когато се пусне декларацията за преносимост, клиентът може да заяви писмено , че я прекратява. Ако клиентът не го е направил, и номерата му реално са минали в мрежата на вива, то те са собственост на тях, правейки договора с М-Тел невалиден.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 23 май 2012, 10:11

Малко off:

Само аз ли си мисля, че тази преносимост по-скоро отвори страшно много проблеми на хората, вместо да ги улесни... За мен все още си остава пълна глупост да не знаеш номера, на който звъниш, към кой оператор е.

DjovanY789
Регистриран: 23 май 2012, 09:56

Мнение от DjovanY789 » 23 май 2012, 10:14

Когато се подава заявление за преносимост отиваш в офис на новия оператор. Там служител/ка подава заявка за преносимост на номер/а, процедурата трае 7 /седем/ работни дни. Задължително по-горе споменатия/та служител/ка ти взима номер за контакт, за да те информира как се движи преносимостта на номерата. Както в случая МТел ти е разрешил да пренесеш номерата на този/тази служител/ка се визуализира в системата за преносимост че преносимостта е назначена за еди коя си дата /ако не се пренесат номерата на посочената дата в системата за преносимост автоматично ще се преназначава дата за порт/ и е задължена да те информира за това. Доълнително ти си решаваш дали ще пренасяш номерата или не, ето, МТел са предложили по-добри условия - ти подписваш с МТел, а с Вива не. Така, че номерата трябва да са в мрежата на МТел! Разбира се, ако не си упълномощил някой от фирмата ти да движи преносимостта тогава нещата отиват към злоупотреба от страна на Вивакомския служител/ка, тъй като няма подписан договор.
Прочетох мнение, че със заявката за преносимост автоматично се подписва договор с новия оператор - дрън,дрън та пляс. Такива филми няма.
Относно 7-дневното прекратяване на договор - този срок важи само за нови карти.

BBMan
Регистриран: 13 авг 2011, 10:21

Мнение от BBMan » 23 май 2012, 10:31

Важи и при пренасяне!

DjovanY789
Регистриран: 23 май 2012, 09:56

Мнение от DjovanY789 » 23 май 2012, 10:34

Кое важи при пренасяне?

Отговори