bob: Как се спира гласовата поща БЕЗПЛАТНО?
Re: bob: Как се спира гласовата поща БЕЗПЛАТНО?
[B]ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНАТА[/B] месечна такса е 14,90! Никъде никой не е обявявал за две месечни такси. Абе въобще какъв е този спор за тази 1 стотинка не мога да разбера? Няма ли какво друго да правиме, ами спорите за такива простотии? Ако се чувстваш прецакан ела имам цяло бурканче с 1 и 2 стотинки. Ще ти го дам цялото!
P.S. Хайде вече да спрем с този спам! Темата е за друго.
Edit: Не, не е измама! Обявената цена от 14,90 се отнася само до една месечна такса! Реално дори плащайки 14.90 си на далавера с 0,4 ст. Не разбирам от счетоводство и т.н. и не знам дали не са задължени цените без ДДС да са до 2 цифри след десетичната запетая. В фактурата ти също няма грешка, защото там ясно е описано: Облагаема стойност: 24,84. След начисляване на ДДС си става точно 29,808, така че 29,81 си е съмсем правилно.
P.S. Хайде вече да спрем с този спам! Темата е за друго.
Edit: Не, не е измама! Обявената цена от 14,90 се отнася само до една месечна такса! Реално дори плащайки 14.90 си на далавера с 0,4 ст. Не разбирам от счетоводство и т.н. и не знам дали не са задължени цените без ДДС да са до 2 цифри след десетичната запетая. В фактурата ти също няма грешка, защото там ясно е описано: Облагаема стойност: 24,84. След начисляване на ДДС си става точно 29,808, така че 29,81 си е съмсем правилно.
Каква стотинка, какви пет лева.....
Влизаш в магазина и си харесваш нещо с обявена на етикета цена, отиваш на касата и плащаш друга цена - това се нарича ИЗМАМА, ако не греша.
Иначе си прав - това е друга тема, затова се извинявам на всички (flower) (blush)
Влизаш в магазина и си харесваш нещо с обявена на етикета цена, отиваш на касата и плащаш друга цена - това се нарича ИЗМАМА, ако не греша.
Иначе си прав - това е друга тема, затова се извинявам на всички (flower) (blush)
Аз бях на план уникол с 20лв. месечна такса + 5лв. интернет. Фактурата обаче винаги ми беше 25,01 без да съм надхвърлял минутите от плана. След няколко месеца от чисто научен интерес реших все пак да попитам как е възможно 20лв такса + 5лв нет да стане 25,01. Отговориха ми общо взето нещо от сорта на мън-мън-мън, но между мънкането споменаха нещо за цената без ДДС-то. Сигурно и моя случай е бил като този тук за едната стотинка. :D:D:D:D
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Пренасочванията към своя тел. номер завършват с "заето" след "30 секунди неотговарялне" или "спрян/липса на обхват". Ходи обяснявай, защо потоянно затваряш (след 30 секунди или като си извънобхват).
Затова смятам, че по-добре да се ползва "несъществуващ номер", при което връзката се разпада. (в случая само "+359")
Така си спирам "гласовата поща", когато не ми трябва (, защото понякога ми трябва) - още от както МТел я пусха на всички преди много години.
Работи на всики оператори и телефони:
за след 30 секуни и за извън обхват/спрян се набират:
**61*+359**30#
*62*+359#
До колкото съм гледал от познати с Боб при отказване на разговор (т.е. "при заето") няма пренасочване към гласовата поща, но ако имате, за да го махнете наберете
##67#
Може да се провери дали има пренасочване с *#67#, и ако още има, то е от "автоматично включващите се", може и него да "заобиколите" с набиране на:
*67*+359#
Успех :)
Затова смятам, че по-добре да се ползва "несъществуващ номер", при което връзката се разпада. (в случая само "+359")
Така си спирам "гласовата поща", когато не ми трябва (, защото понякога ми трябва) - още от както МТел я пусха на всички преди много години.
Работи на всики оператори и телефони:
за след 30 секуни и за извън обхват/спрян се набират:
**61*+359**30#
*62*+359#
До колкото съм гледал от познати с Боб при отказване на разговор (т.е. "при заето") няма пренасочване към гласовата поща, но ако имате, за да го махнете наберете
##67#
Може да се провери дали има пренасочване с *#67#, и ако още има, то е от "автоматично включващите се", може и него да "заобиколите" с набиране на:
*67*+359#
Успех :)
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Точно това прави моят код, но активира едновременно и 3-те пренасочвания към несъществуващ номер - аз съм избрал 0880
**004*0880#
**004*0880#
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
А код за пренасочване на всички повиквания? : |Невинаги го нося с мен и искам да активирам пренасочване към основния ми номер. :)
Off: Аватара ти кърти (woo) :D
Off: Аватара ти кърти (woo) :D
http://adf.ly/BrBPX
Толкова ли е трудно да го напишеш в Гугльо?
Толкова ли е трудно да го напишеш в Гугльо?
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
Не е трудно, но по твойта логика цялата тема е излишна, тъй като и другите кодове могат да бъдат открити в Гугъл. (whistle) Все пак този код би могъл да бъде полезен и на някой след мен. Дай да не влизаме във форума тогава, след като има Гугъл. Потвърждава се приказката за американския, руския и българския форум :D
П.С. И все пак, мерси за линковете :)
П.С. И все пак, мерси за линковете :)
[[i]off-topic[/i]]
Това го има и при цените на хипермаркетите (напр. МЕТРО). Вземаш 10 броя от продукт с цена 2,19 лв. но на касата сметката ти е 21,86 или 21,92 лв.
Виваком обявяват фирмена цена (без ДДС) за тарифата 16,67 лв. Не могат да обявят цена 16,666666666666666666... нали? При начисляването на ДДС цената си става 20,004 = 20 лв. Същото става и с нета - цена без ДДС = 4,17 лв. (не 4,166666666...). При начисляване на ДДС-то става 5,004 = 5 лв.
Когато ги сумират, обаче закръглянето се натрупва и го плащаш ти, вместо тях.
16,67 + 4,17 = 20,84, добавяме ДДС и става 25,008 = [B]25,01 лв.[/B]
Щом е толкова важно за теб, комбинирай си таксите така, че да се закръглят във вреда на Виваком :D
Това го има и при цените на хипермаркетите (напр. МЕТРО). Вземаш 10 броя от продукт с цена 2,19 лв. но на касата сметката ти е 21,86 или 21,92 лв.
Виваком обявяват фирмена цена (без ДДС) за тарифата 16,67 лв. Не могат да обявят цена 16,666666666666666666... нали? При начисляването на ДДС цената си става 20,004 = 20 лв. Същото става и с нета - цена без ДДС = 4,17 лв. (не 4,166666666...). При начисляване на ДДС-то става 5,004 = 5 лв.
Когато ги сумират, обаче закръглянето се натрупва и го плащаш ти, вместо тях.
16,67 + 4,17 = 20,84, добавяме ДДС и става 25,008 = [B]25,01 лв.[/B]
Щом е толкова важно за теб, комбинирай си таксите така, че да се закръглят във вреда на Виваком :D
Ами, като мислиш,ч е може да е полезно на някой, който не знае как да търси в Гугъл, намери го и го напиши във форума, вместо да искаш някой друг да го направи...