Мобилните оператори могат да вдигат цените

dazdiz
Регистриран: 28 яну 2012, 14:41

Re: Мобилните оператори могат да вдигат цените

Мнение от dazdiz » 01 авг 2012, 11:55

Не знам къде ги видяхте тези невероятни оферти (освен една) и огромни опашки пред боб. Самият аз живея в голям град и съм абонат на "синия оператор" от четири месеца. Почти не съм виждал хора в офисите им - нито когато подписах за супербоб, нито когато плащам сметки или минавам покрай тях. Освен това нямам познати, които да са на боб. Но това не пречи предложенията им все пак да са изгодни.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 01 авг 2012, 13:15

Според общите условия на операторите (не индивидуалните договори), те могат да вдигат цените едностранно до опредлен процент без да са длъжни да ви уведомяват за това. Уви, с подписа в договора си удостоверявате, че сте съгласни с това. Не че имате избор.
Друг въпрос е, че не съм чувал някой оператор да се е възползвал от това, в смисъл да вдигне цените.
Колкото до "сакралната" дата 1 юли, казвал съм го и преди, казвам го и сега: Шефът на КРС излъга целокупния български потребител. Нагло, популистки, без каквата и да е икономическа обосновка.
Така че забравете това - гледайте си живота, а ако не сте доволни от оператора си, сменете го и не чакайте политик да ви казва "че ви е оправил".

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Мнение от purko1 » 01 авг 2012, 14:06

не вярвам да вдигнат цените заради тази клауза , по скоро ще се пускат планове с по висока такса
а за интерконекта е мътна и кървава и особено сега с появата на боб с многото минути към други мрежи при много ниски такси (beer)

frani_glass
Регистриран: 07 фев 2011, 15:16

Мнение от frani_glass » 01 авг 2012, 14:14

Мтел с боб разбиха и показаха, че и операторите могат да свалят цените. на достъпни цени с bob можеш да водиш разговори с всеки.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 01 авг 2012, 15:41

Показа единствено че са обичайния крадлив и лъжлив оператор, като пускат нещо което се конкурирате със самите себе си. Защо не пуснат нормални тарифни планове в мрежата Мтел?

yakokopeue
Регистриран: 28 апр 2005, 22:05

Мнение от yakokopeue » 01 авг 2012, 15:53

Да, бе, нямат. А в Общите условия какво пише:

22. Глобул може да променя цените на предоставяните услуги. Глобул представя
цените на дребно за сведение в Комисията за регулиране на съобщенията в 3-дневен срок
преди влизането им в сила. Информация за променените цени е достъпна на Интернет
страницата на Глобул - www.globul.bg, както и безплатно във всеки магазин от търговската
мрежа на Глобул.В случай че Глобул завиши едностранно цените с повече от 20% в
сравнение с предварително уговорените по конкретна абонаментна програма, пакет или
план, което увеличение се отнася както до месечния абонамент, така и до всяка една цена на
ползваните по програмата/пакета/плана услуги, потребителите по съответната програма имат
право да се откажат от договора си в срок от 7 (седем) дни, считано от датата на увеличаване
на цените, с отправяне на писмено уведомление до Глобул.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 01 авг 2012, 16:30

[Quote]право да се откажат от договора си в срок от 7 (седем) дни, [B]считано от датата на увеличаване[/B][/Quote]
И кво прайм ако си в командировка или си прекалено зает за да следиш кво са написали в сайта(angry)(no)(no)
Мисля,че трябва да бъде уведомен всеки абонат на увеличената тарифа с SMS(angry)

samoznai

Мнение от samoznai » 01 авг 2012, 16:38

И къде видя тука инфлация? И къде видя склауза съ ситен шрифт в договора? Или си реагираш първосигнално?

samoznai

Мнение от samoznai » 01 авг 2012, 16:50

Не те разбирам - интерконекта падна като цена по административен път - тук всичко е ясно и категорично, поне докато съдът не отсъди друго.
Това обаче не значи, че цената на дребно също трябва да падне автоматично с толкова. Никой от операторите не може да си позволи драстичното рязане на цените, което вождът Божков обеща. Т.е. може, но за сметка на други неща - на съкращение на разходите, например за заплати, ако ме разбираш.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Мнение от purko1 » 01 авг 2012, 17:23

мисълта ми е в това че не се работи по пределните цени за интерконекта или селективно как боба дават 300 минути за 9.60 примерно а виваком при мегакол ес за 9.80 -само 100 минути има драстична разлика в минутите

Отговори