скрити такси при М-тел и Глобул

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: скрити такси при М-тел и Глобул

Мнение от Sage » 07 авг 2012, 21:43

Това с фалита се носи из форума вече 5-та година. За това време по "усиления си път" към фалита Вива доста израснаха и отдавна елиминираха загубите на мобилното си подразделение.

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 07 авг 2012, 23:51

Аз също мисля, че не трябва токова да се драматизира с т. нар. такси. Като не ти харесва нещо закриваш си услугите сменяш операторите. Аз не бях доволен от Мтел, закрих си услугите на абонамент и вече не генерират никави приходи от мен. Това е най - добрият отговор.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 08 авг 2012, 00:45

[Quote]Всеки оф-нет разговор, за който Виваком плаща на другите оператори бива заплатен от абоната на по-висока цена.[/Quote]
И как става това, приемрно на Мегакол?

[Quote]Загубите единствено могат да дойдат от [B]малкия брой абонати[/B], които математически не могат да покрият разходите, особено за развитие на мрежата и настигане (и изпреварване) на конкуренцията.[/Quote]
Говоря за загуба от разликата входящо/изходящо терминиране САМО!

[Quote]Това са данни от 2007-2008 г.[/Quote]
И горните числа бяха само примерни.

[Quote]Задай си въпроса, [B]защо не пуснаха боб-офертите като редовни тарифи на М-Тел[/B]. :|[/Quote]
Така са решили, така са ги пуснали... Това си е тяхна работа и мен не ме интересува, щом ми е изгодно...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 08 авг 2012, 00:59

[Quote]Променяйки това което мислиш и извъртайки се на 180 градуса като жена има ли крайно мнение или не?[/Quote]
E, сега и с тебе ли трябва да слизам на ниво да си гледаме запетайките??? Може и да не съм се изразил ясно, но числата бяха ПРИМЕРНИ и исках да ти покажа, че от намаляването на терминирането положението е различно за различните оператори! Сега разбра ли, или да обяснявам пак?

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 08 авг 2012, 05:04

Гадаете. Възможно е да сте близо до истината, но няма как да го знаете, освен ако не сте високопоставени служители в телеком.
А упражнението е и леко безсмислено като се има предвид, че всеки телеком има по няколкостотин активни тарифни плана във всеки един момент, повечето от които изобщо не са ви известни и важат за определени бизнес клиенти, в които няма как да знаете как са включени цените за терминиране (тоест, колко е маржа печалба). А тези клиенти с тези тарифни планове генерират между 65 и 80% от приходите, респективно печалбата на телекомите. Всичко това са неизвестни нам величини.
Примерът на Кобрети е грешен заради грешните първоначални допускания, които правят и самата сметка грешна. Иначе логиката наистина подсказва, че Мтел са големият губещ от намалените цени за терминиране, а Виваком -големият печеливш. Това едва ли е някаква тайна или голямо откритие. Имам си теория по тази тема, но не смятам да ви отегчавам с нея.
Колкото до тасите, Които са повод за тази тема, те са въведени най-вече, за да стимулират ползването на тарифни планове с по-висока месечна такса - над 10-15 лева- просто защото болшинството частни потребители рядко излизат от рамките на включените си минути. Това е директен резултат от свито потребление и регулаторен натиск, но важи само за нови клиенти, които пък вече не са толкова много. Нищо повече.

Drone^bug
Регистриран: 15 сеп 2010, 10:04

Мнение от Drone^bug » 08 авг 2012, 07:53

Кратък отговор към асена
Сметката ти за 8.33 въобще не отговаря на истината. Това че клиента си въвжда в системата продуктите със все бонуса нас не ни касае. На клиента програмата смята че той си е купил на еденична цена 8.33 , но компанията е заредила продукта на горе долу 20 % по-ниска цена. Надявам се да ме разбререш.

Проблема не е в 10-те лева защото според мен не се взимат толкова много нови карти а по скоро се преподписват,проблема е в цялостната антипотребителска политика
Ще дам няколко примера за които се сещам ако някой се сети да добавя

1. Смяна на тарифен план без удължаване дори за същите пари невъзможна
2. Смяна на собственност без удължаване - невъзможно
3 . Закупуване на апарт с преподписване за 12 месеца невъзможно,или със смешна отстъпка
4 Активиране на добавките им без договор (мисля че не може )
5 Възможност да изключиш гласова поща -невъзможно
6 Безплатно обслужаневане на клиенти - няма
7 Трифиране 60/60
8 Премахнати са евтините планове остават с горе долу добри условия
и ако се сетя за още ще добавя
лек и успешен ден на всички!

Sage

Мнение от Sage » 08 авг 2012, 10:31

[Quote][Quote][i]Всеки оф-нет разговор, за който Виваком плаща на другите оператори бива заплатен от абоната на по-висока цена.[/i][/Quote]
И как става това, приемрно на Мегакол?[/Quote]Много лесно. Като изговориш малко повече или малко по-малко от включения брой минути, или говориш поне малко с Виваком. Освен това... какъв процент от абонатите са на Мегакол?
[Quote]Говоря за загуба от разликата входящо/изходящо терминиране САМО![/Quote]И това според теб е определящо за минаването от загуба към стабилни печалби на Виваком мобилни?
[Quote][Quote][i]Това са данни от 2007-2008 г.[/i][/Quote]
И горните числа бяха само примерни.[/Quote]Доста голямо разминаване в подбора на числата. Избираш престарели данни за броя абонати (дял от пазара) и приемаш, че едва ли не никой не говори в собствения си оператор.
[Quote]Така са решили, така са ги пуснали... Това си е тяхна работа и мен не ме интересува, щом ми е изгодно... [/Quote]На ТЕБ ти е изгодно, но за тяхно щастие ти си един и не си представителна извадка. А те имат определена цел, и тя не е да бъдат най-евтиния оператор. А просто да хванат част от бягащите и лутащите се.

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 08 авг 2012, 10:55

[quote] А просто да хванат част от бягащите и лутащите се. [/quote]
Тези, които искаха да напуснат М-Тел, вече го направиха. Повечето клиенти на оператора остават верни на компанията. Какво значение има защо са пуснали БОБ? Предлагат ти нещо изгодно, така че... Също така повечето клиенти на БОБ вероятно са дошли от другите два оператора. Който не харесва М-Тел няма да си вземе Боб, след като знае, че отново ще бъде свърза с оператора, който не харесва.

Sage

Мнение от Sage » 08 авг 2012, 11:16

Доста фенски и нерационални разсъждения. Аз пък 100 пъти казах, че голямата спънка за Боб при мен е липсата на нет пакети. А такива няма и да има скоро. И всеки, който разсъждава за всеки нов продукт и услуга като за природно явление няма да може да го разбере.
И дори така не съм се отказал да си прехвърля Примата на боба без такса, но това пак е свързано с досадната процедура на прехвърляне и отново с лишаване от възможност за нет пакети.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 08 авг 2012, 12:46

В Германия имат такса включване, която е 29 евро и се плаща при всеки нов договор. Само при преподписване не се плаща. Така че ние явно сме имали късмет досега да я нямаме. :)

Отговори