Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

hristot
Регистриран: 11 яну 2006, 09:52

Re: Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

Мнение от hristot » 21 авг 2012, 00:08

Извинете, ама за каква преносимост иде реч! Мрежата е една... преносимост в класическия смисъл НЯМА! Това си е вътрешен трансфер на номера между различни интерфейси на една и съща билинг система (мрежата си е абсолютно същата). Така че, споко - това си е един вид преминаване от ПРИМА на абонамент. Помислетееее, иначе как ще се трансферира прима балнса, ако беше истинска преносимост. Само си мисля, дали нямаше някакъв срок в Мобилтел, в който примата да е била активна, за да премине на абонамент... мисля, че имаше такъв срок, но не помня колко време беше.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 21 авг 2012, 00:08

А на боб срещу втората такса не получаваш ли услуги или са само за сим картата - без минути, без sms?

vladovn

Мнение от vladovn » 21 авг 2012, 00:16

Е, не е точно като прима на абонамент, защото предплатените при мобилтел са на друг билинг. За разлика от космо и бтк, където са на един, при мобилтел се използва една доста по - стара за примата. Дори предишния ivr на мобилтел остана за прима.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 21 авг 2012, 01:23

Имам чувството, че като говорите за тези две месечни такси описвате случая, ако прехвърля Примата на тарифен план БихБоб. Е да, но аз не мисля така, възнамерявам да прехвърля примата на обикновен Боб без месечна такса и включени минути. И в този случай не би ли следвало при самия пренос/активация да заплатя таксата за стартов пакет от 15лв, която включва първоначално 150мин и смс-а, след което да няма втора такса???
И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?

vladovn

Мнение от vladovn » 21 авг 2012, 01:48

Ъм... ще ти искат парите за стартов пакет.
Аз доколкото разбрах дори при промяна на абонамент ти искат пари за стартов пакет.

ssnaiperr
Регистриран: 18 яну 2005, 14:54

Мнение от ssnaiperr » 21 авг 2012, 01:49

При пренасяне на номер към боб без месечна такса ще заплатиш САМО стартовия пакет и нищо повече.

Получаваш 150 мин и смс-и валидни 30 дни. Минутите са валидни 30 дни и НЕ "изгарят" на 3-то число когато те занулят.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 21 авг 2012, 01:52

При промяна на абонамент...wtf??? Нали веднъж вече човек го е платил при активацията?
Аз наистина не разбрах как стоят нещата при обикновенния Боб - плаща ли се нещо различно освен първоначалните 15лв, както и за 30 дни ли са активни включените минути или се губят след 3-то число, след като по правило неизговорените минути не се прехвърлят?
Къде е мотофена, той имаше навремето обикновен боб - да каже как е!?!

vladovn

Мнение от vladovn » 21 авг 2012, 01:57

Ами честно, търсих из сайта, но или от късния час или просто не пише, но по спомен се таксуваше като нов абонамент.
Както и отключването на телефон - 50 лв. в останалия мобилтел е 20.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 21 авг 2012, 11:01

[Quote]Е да, но аз не мисля така, възнамерявам да прехвърля примата на обикновен Боб без месечна такса и включени минути. И в този случай не би ли следвало при самия пренос/активация да заплатя таксата за стартов пакет от 15лв, която включва първоначално 150мин и смс-а, след което да няма втора такса???
[/Quote]
Да, с обикновен Боб ще платиш само 15 лв, а след това на всяко 3 число ще ти излиза фактура за сметката за предишния месец.

[Quote]И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? [/Quote]
Точно така

[Quote]Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?[/Quote]
Точно така

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 21 авг 2012, 11:02

[Quote]Аз доколкото разбрах дори при промяна на абонамент ти искат пари за стартов пакет.[/Quote]
Това НЕ е вярно. Аз в началото си взех обикновен Боб, после го смених на СуперБоб и не са ми искали да плащам стартов пакет втори път!

Отговори