Начислено свръх потребление-сметка 9000лв
Re: Начислено свръх потребление-сметка 9000лв
В предната ми работа на собственичката на компанията и начислиха от Ментел роуминг за 2000 лева. Куриоза беше, че тя не беше напускала България, а е била за известно време в благоевградска област и от оператора и бяха начислили роуминг, че се била свързала с македонска мрежа. Добре, че беше корпоративен клиент и веднага си оправиха кашата от Ментел, иначе не ми се мисли какви ходения по мъките щеше да има.
[Quote]Куриоза беше, че тя не беше напускала България, а е била за известно време в благоевградска област и от оператора и бяха начислили роуминг, че се била свързала с македонска мрежа.[/Quote]
При положение че пограничните зони са проблем от самото начало на съществуването на роуминга в БГ - който не е чувал, че като ходи натам, трябва да си пусне телефона в ръчен резим на избор на мрежа, си е лично негов проблем.
Като си взимаш една услуга, трябва да знаеш какви са особеностите за ползването й, какви опасности има, какви права имаш, какви са цените и т.н. Ако не излизаш в чужбина, от какъв зор ти е въобще да имаш активиран роуминг??? Ами спри си го и си го пусни преди да излезеш от БГ. Ако временно не си със смартфон, спри си данните...
А какво се получава? Идва човека Щ, взел си жисием, щото е модерно, активирал си всички услуги, щото били безплатни, и после "ааааааа, преебаха ме"...
Роуминг се пуска само когато се излиза в чужбина, именно за да не се притесняваш, докато си тук да ти натресат фактурата.
Данни в роуминг се деактивират, освен ако си 100% сигурен, че ги искаш и знаеш какво правиш.
Данни в БГ се деактивират, ако нямаш смартфон или ако няма да ползваш интернет, дори и да си със смартфон, така няма да могат да ти начислят несъществуващо потребление.
Да си държиш пуснати услуги, които реално не ти трябват, но от които има опасност да ти трупнат сметка, е все едно да си държиш ютията постоянно включена, защото може 2 пъти седмично да ти се наложи да гладиш. Затова като свършиш да гладиш, изключваш ютията - защото има опасност да стане пожар.
При положение че пограничните зони са проблем от самото начало на съществуването на роуминга в БГ - който не е чувал, че като ходи натам, трябва да си пусне телефона в ръчен резим на избор на мрежа, си е лично негов проблем.
Като си взимаш една услуга, трябва да знаеш какви са особеностите за ползването й, какви опасности има, какви права имаш, какви са цените и т.н. Ако не излизаш в чужбина, от какъв зор ти е въобще да имаш активиран роуминг??? Ами спри си го и си го пусни преди да излезеш от БГ. Ако временно не си със смартфон, спри си данните...
А какво се получава? Идва човека Щ, взел си жисием, щото е модерно, активирал си всички услуги, щото били безплатни, и после "ааааааа, преебаха ме"...
Роуминг се пуска само когато се излиза в чужбина, именно за да не се притесняваш, докато си тук да ти натресат фактурата.
Данни в роуминг се деактивират, освен ако си 100% сигурен, че ги искаш и знаеш какво правиш.
Данни в БГ се деактивират, ако нямаш смартфон или ако няма да ползваш интернет, дори и да си със смартфон, така няма да могат да ти начислят несъществуващо потребление.
Да си държиш пуснати услуги, които реално не ти трябват, но от които има опасност да ти трупнат сметка, е все едно да си държиш ютията постоянно включена, защото може 2 пъти седмично да ти се наложи да гладиш. Затова като свършиш да гладиш, изключваш ютията - защото има опасност да стане пожар.
не знам дали ще изтрият отговора ми но пиши на "инфо кльомба кейбиайконсулт точка ком"
ще ти върнат паричките лесно.
ще ти върнат паричките лесно.
[Quote]При положение че пограничните зони са проблем от самото начало на съществуването на роуминга в БГ - който не е чувал, че като ходи натам, трябва да си пусне телефона в ръчен резим на избор на мрежа, си е лично негов проблем.
Да си държиш пуснати услуги, които реално не ти трябват, но от които има опасност да ти трупнат сметка, е все едно да си държиш ютията постоянно включена, защото може 2 пъти седмично да ти се наложи да гладиш. Затова като свършиш да гладиш, изключваш ютията - защото има опасност да стане пожар. [/Quote]
+1
Да си държиш пуснати услуги, които реално не ти трябват, но от които има опасност да ти трупнат сметка, е все едно да си държиш ютията постоянно включена, защото може 2 пъти седмично да ти се наложи да гладиш. Затова като свършиш да гладиш, изключваш ютията - защото има опасност да стане пожар. [/Quote]
+1
"Като си взимаш една услуга, трябва да знаеш какви са особеностите за ползването й, какви опасности има, какви права имаш, какви са цените и т.н. Ако не излизаш в чужбина, от какъв зор ти е въобще да имаш активиран роуминг??? Ами спри си го и си го пусни преди да излезеш от БГ. Ако временно не си със смартфон, спри си данните..."
По принцип крайният потребител не трябва да плаща заради несъвършенството на технологията. Но от друга страна, когато влизаш в роуминг, получаваш СМС, в който ти казват на какви цени ще говориш. И от това трябва да ти светне, че нещо не е наред.
По принцип крайният потребител не трябва да плаща заради несъвършенството на технологията. Но от друга страна, когато влизаш в роуминг, получаваш СМС, в който ти казват на какви цени ще говориш. И от това трябва да ти светне, че нещо не е наред.
При положение че съм на територията на своята страна, проблема е изцяло на оператора, че не е заявил към държавата да предприеме мерки срещу чуждата държава от която произтича разпръскването на чужд сигнал на наша територия.
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
[Quote]При положение че съм на територията на своята страна, проблема е изцяло на оператора, че не е заявил към държавата да предприеме мерки срещу чуждата държава от която произтича разпръскването на чужд сигнал на наша територия. [/Quote]
И как моля, чисто технически, си представяш кой да е оператор да ограничи сигнала си точно до граничната линия?(woo)
И как моля, чисто технически, си представяш кой да е оператор да ограничи сигнала си точно до граничната линия?(woo)
Разбирам че спрямо Китай и Япония сме Африка чисто технически в технологично отношение, но поне ти се позаинтересувай малко.
[Quote] проблема е изцяло на оператора[/Quote]
Нещо бъркаш какво значи думичката проблем. В случая ти даваш пари, а операторът ги взима... Чии е проблемът? Вината може да е на някой друг, но проблемът е твой...
Нещо бъркаш какво значи думичката проблем. В случая ти даваш пари, а операторът ги взима... Чии е проблемът? Вината може да е на някой друг, но проблемът е твой...
Благодаря ти, но не разбирам тези как ще ми помогнат.По-скоро ще помогнат на виваком да си вземат парите от мен :( Ще им звънна в понеделник да разбера.