Виваком събира и подписите на клиентите си...

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Виваком събира и подписите на клиентите си...

Мнение от Loоper » 16 ное 2012, 15:01

Здравейте ,
от скоро съм абонат на Виваком и бях втрещен от новата им методика.... на склиючване на договор...

1. Подписваш се преди да е излезнал хартиеният договор за да видиш под какво си се разписал... може и апартамента си да продадеш по този начин...
2. Подписваш се на някакво устройство ... не с химикал в/у листа (незнам каква правна стойност има това....)
3. СЛЕД КАТО СЕ ПОДПИСВАШ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ КАКВО ПРЕЧИ НА ВИВАКОМ ДА ПРЕПРОДАВА МОЯ ПОДПИС... на 3-ти страни ИЛИ ДА ГО ИЗПОЛЗВА И ЗА ДРУГИ УГОДНИ ЗА ТЯХ ДОКУМЕНТИ ... ? Иди доказвай после, че не си искал да попадне подписа ти в/у еди-какъв си документ.... могат да си го copy /paste, където си поискат... за каквото си поискат...

Какво мислите за тази " Иновация" на мен лично Изобщо не ми харесва и съм сериозно притеснен ... смятам да си подам жалба

При въпрос .. защо е по-този начин ... ми обясниха , че било с цел по-голяма сигурност...
да не ми имитирал някой подписа и тн.... само че имитирания ми подпис лесно мога да го докажа в съда съпоставен с моя... а този "електронния" първо , че не излиза като моя ,2-ро оператора точно е последната институция, на която имам доверие за личните си данни и тяхното използване...

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Виваком събира и подписите на клиентите си...

Мнение от nmnikolov » 16 ное 2012, 15:14

А ти поиска ли да се разпишеш само на разпечатан на хартия договор и ако да то каква беше реакцията на служителите на Виваком?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 16 ное 2012, 15:20

Това до колкото знам, ще става масова практика, защото по този начин подписа ти няма да може да бъде фалшифициран! Иначе, как ще го ползват мисля, че имаше нещо в закона, което ги ограничава да бъде предоставян на друга страна.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Loоper

Мнение от Loоper » 16 ное 2012, 15:30

По закон много неща са уредени... и съм сигурен , че едно от тях е и това... но всеки знае , че и родните оператори не правят изключение и продават данни за клиентите си на месни и световни фирми... нелегално разбира се... няма начин да се докаже подобно нещо :) Така че този закон е абсолютно... кух :)

Не не съм поискал да се разписвам на хартия и тн.. тъй като като попитах какво е това ми казаха , че вече така се процедира... :) нямаше алтернативен избор...

и както казах... дори ида не ми препродават данните... какво ме пази да не ми copy/paste подписа върху какви ли не други техни бланки по същия начин по който го сложиха и отдолу на договора ми... :)

Реално погледнато съм се разписал върху някакво устройство... Не под текста на договора си ! Къде е правната стойност на това нещо тогава !?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 16 ное 2012, 15:35

Принципно някои служители сами изискват да погледнеш в монитора точно под какво си се подписал (А и подписът така или иначе излиза на писменото копие, което получаваш) - ако някой не го направи, винаги може сам да поискаш.:) Но иначе да, и на мен ми изглежда притеснително, и въобще електронните новости обикновено ги представят като подобрение на сигурността, а в 99% е обратното и като се замислиш, и на практика.

bloucester
Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50

Мнение от bloucester » 16 ное 2012, 15:37

Това устройство го забелязах и в офис на Мтел. По-възрастните хора изпитваха сериозни проблеми, защото ги караха да си пишат и имената на него, а реално не се виждат букви.

Loоper

Мнение от Loоper » 16 ное 2012, 15:38

разбирам Електронен подпис в оригиналния си вид с четеца и тн.. ок.. но това е пълна изгъзица... незнам може би аз не разбирам как точно седят нещата но някой ако знае повече по темата нека ме светне :) Също така ще е добре ако можете да ме насочите към кого мога да си отправя запитването (институция която отговаря за това) КЗП ?

agent_orange
Регистриран: 14 ное 2012, 21:19

Мнение от agent_orange » 16 ное 2012, 15:45

Погледни от добрата страна ... все пак се подписваш някъде. Другият им патент с договорите по телефона вече е истинско безумие. :D

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 16 ное 2012, 16:02

A в мтел се ползва от още по-отдавна този начин на подписване.

Loоper

Мнение от Loоper » 16 ное 2012, 16:29

незнам може... абонат сам им от мн години незнам как е сега... но това не означава че е правилно... нали ? :)

Отговори