Мтел отказва да ми предостави nanoSim
Re: Мтел отказва да ми предостави nanoSim
Намира мнението ми за обидно ама не се замисли за каква простотия е пуснал темата...
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Модераторите докога ще спят?
По принцип не би трябвало да получиш нано сим карта. Мтел си е мтел, боб си е боб. И в Германия водафон има много подмрежи, но освен, че си дава мрежата и стои зад тях, нищо друго не дава. :)
Логично е. @makeno е прав в това, което написа. Според мен не само нано сим, ами и микросим няма да ти дадат от Боб най-малкото, защото не предлагат планове с интернет и въобще смартфони.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Доста глупави .... мениджъри в БОБ, не се е сетили да кажат на потребителите и опишат в общите условия, че им се забранява да ползват модерни телефони :) или поне една реклама по този въпрос да пуснат :)
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
искам да попитам модераторите - постове като този не трябва ли да се трият? само ще доведат до безмислени спорове... аз съм яростен защитник на различното мнение и градивния спор, но това тук е изключителен пример за трол...
Кое е тролското? че с ирония задавам въпрос ли?
Прост пример, купил си е най-новия телефон през интеренет и чака доставка, прекратил е договор с друг оператор и доволен отива да си вземе план от БОБ. На следващия ден пристига и новия телефон, но не е бил запознат, че ползва най-новия, разпространен и признат стандарт за сим карти. Отива обратно в магазина и там му казват: \"Виж сега, ние знаем, че има такива сим карти, но не я предлагаме, макар и да са утвърден стандарт от всички оператори и производители на телефони\".
Какво трябва да направи потребителя: да си продаде телефона и да си купи такъв, който не му харесва? или да прекрати договора с оператора? или да се чуди как е възможно това?
Прост пример, купил си е най-новия телефон през интеренет и чака доставка, прекратил е договор с друг оператор и доволен отива да си вземе план от БОБ. На следващия ден пристига и новия телефон, но не е бил запознат, че ползва най-новия, разпространен и признат стандарт за сим карти. Отива обратно в магазина и там му казват: \"Виж сега, ние знаем, че има такива сим карти, но не я предлагаме, макар и да са утвърден стандарт от всички оператори и производители на телефони\".
Какво трябва да направи потребителя: да си продаде телефона и да си купи такъв, който не му харесва? или да прекрати договора с оператора? или да се чуди как е възможно това?
Малко е странно понятието смартфон и боб. Поне на този етап. Без да се заяждам, но когато самият оператор (в случая боб) не предлага смартфони, ти не може насила да го накараш да предлага услуги за тях. Отиваш в мтел, виваком или глобул и проблемът ти е решен. Потребителите се съобразяваме с операторите, а не те с нас. :)
-
- Регистриран: 15 сеп 2010, 00:15
Потребителя е длъжен да чете и да се информира преди да си сложи подписа. Никой не е длъжен да ти предлага всички съществуващи на пазара услуги. Предлага определен набор и това е. Като не ти изнася го сменяш. Като си прост и не четеш- страдаш. Това са горе- долу 80% от мрънкачите тук.
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
Иронията ти, според мен, е не на място. ако дори се абстрахираме от факта, че да си купиш смартфон без да изпозлваш интернет (БОБ нямат подходящ план за мобилен интернет) е меко казано интересно решение (но всеки сам си решава), в случея посочен от теб потребителя си е виновен сам. Наносим картите дори и утвърден стандарт, не са най-разпространените (да не кажа изобщо, но нямам точна статистика за БГ). Закупуването им от страна на оператора си е инвестиция и е нормално да искат да ги предлагат само на клиенти, които ще ги ползват по предназначение (разбирай със смартфон, на който ще използват интернет, съответно ще плаша по-голяма такса). Мисля, че всеки здраво мислещ човек вижда логиката в това от БОБ да отказват да дадат такава карта, въпреки че те не отказват директно, а просто казват, че не предлагат (не разолагат) с такива карти. Казуса според мен по-скоро беше, дали БОБ като използващи мрежата на Мтел (и реално Мтел, още повече, че в договора така пише), не са задължени да предоставят на клиента такава карта, при положение, че Мтел имат такива карти и ги предлагат. Отговора според мен е не (колкото и неприятно за крайния потребител да е), защото БОБ като предоставящ мобилни услуги, никъде не е рекламира/уповестявал/заявявал, че предлага наносим. Та в този ред на мисли, според мен иронията ти е не на място, тролска и няма да доведе до някаква дискусия, от която човека започнал темата (пък и всички ние) ще има някаква полза. За нас като крайни потребители, сим картите може би са просто една пластмаса дето влиза в телефона, за операторите това си е ресурс и е нормално по-ценните ресурси да отиват по предназначение (според мен).
П.П.
Виж аз не искам да излиза, че те нападам или че искам да те банват или че те мисля за глупав човек. Просто според мен такива постове просто не са необходими и са ми наивни. (beer)
Може и аз да съм в грешка (blush)
П.П.
Виж аз не искам да излиза, че те нападам или че искам да те банват или че те мисля за глупав човек. Просто според мен такива постове просто не са необходими и са ми наивни. (beer)
Може и аз да съм в грешка (blush)