Мтел отказва да ми предостави nanoSim

petpetep
Регистриран: 10 ное 2005, 14:07

Re: Мтел отказва да ми предостави nanoSim

Мнение от petpetep » 22 ное 2012, 11:22

Не мисля, че въпроса се отнася само за смартфон, ако след време се появи и телефон без смарт функции с такава карта? какъв ще бъде отговора?

Темата се отмества, това според мен ограничава избора на телефон...

Поздрави,

petpetep

Мнение от petpetep » 22 ное 2012, 11:23

Потърсих в общите условия, но не открих ограничение от вид \"сим карта\" би ли ми помогнал?

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Мнение от DocHoliday » 22 ное 2012, 11:32

Нямат бе човек. НЯМАТ. Не предлагат :) Все едно да отидеш в Порше и да вдигнеш скандал, защото не искат да ти продадат Голф :) Те сигурно в общите условия нямат и ограничение за телефон, но съм сигурен, че не предлагат Мобиадо и че няма и да ти поръчат :)

petpetep

Мнение от petpetep » 22 ное 2012, 11:39

Понеже се занимавам донякъде с търговия и всеки ден виждам как според законите на бг и еу трябва да се продават продуктите с 2 години гаранция, а масово се продава с 6 или 12 месеца.

Принципа тук е същия, не може регулиран (макар и виртуален) оператор да предлага (гласова) услуга, но да те ограничава с какъв телефон ще я ползваш...

DocHoliday

Мнение от DocHoliday » 22 ное 2012, 11:52

Той не те ограничава, просто не предлага този тип карти. Мисля че на всички е ясно защо не ги предлага. Ако те са ти продали телефона, но не могат да ти предоставят карта да го ползваш - това е друго. Това че ти си си купил телефон от някъде, а те нямат сим карта която да използваш за него, не е техен проблем, нали разбираш :)

petpetep

Мнение от petpetep » 22 ное 2012, 11:54

Едно е да не съществува, а друго е да не искат да предложат :) а трето да е продават телефони. Това е проблем който вероятно скоро ще го решат, едва ли са се сблъсквали с него до сега.

За Порше не съм сигурен :) в групата на Фолксваген са, а и са търговци :)

petpetep

Мнение от petpetep » 22 ное 2012, 11:57

Защо не ги предлага? Аз не мога да разбера ...

Вярвам, че отговора не е обвързан със смартфон, защото не сим картата определя дали телефона ще се ползва само за гласови услуги или и за интернет трафик... или греша??!?

DocHoliday

Мнение от DocHoliday » 22 ное 2012, 12:01

гарантирам ти, че ако отидеш в магазин на порше и искаш да си купиш VW ще те препратят в дилърски магазин на VW :)
Дали ще решат този \"проблем\" - не знам, телефоните с наносим са високия клас (мисля?), а БОБ не е ориентиран към този сегмент, така че ме съмнява да предлагат наносим. Най-много да кажат - ок, струва 200 лева картата и да започнем дискусия какво кожодери са :D

DocHoliday

Мнение от DocHoliday » 22 ное 2012, 12:08

не грешиш. попринцип :D не предлагат (предполагам, не мога да знам на 100%), защото наносим картите се изпозлват основно (може би дори само) при хай енд устроиствата (да - независимо дали ще е само войс или войс и интернет). БОБ като бранд е ориентиран към лоу енд устроиства и като цяло клиенти с ниско потребление (разбирай ниски сметки). За това нямат изгодни цени за интернет, за това не предлагат смартфони. Не е това таргет групата (любима българска дума :D) на БОБ. И поради тези факти са решили да не предлагат наносим. Мисля, че са си в правото. Закупуването на наносим карти предполагам е обвързано с минимална бройка, не може оператора да купи 1 или 5 карти. Това е свързано с инвестиция. Ако тази инвестиция не се изплати с времето е безмислена и няма да я направят. Спрямо написаното по-горе от мен, няма как тази тяхна инвестиция да се изплати, совен ако не решат да предлагат телефони с наносим, които са хай енд, което не е тяхна стратегия, следователно няма да го направят. За това не предлагат - според мен :)

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 22 ное 2012, 12:15

Модерен телефон с карта на БОБ... хъ-хъ-хъ. Щял да си менка картите човека и да ползва WiFi-то... хъ-хъ-хъ.

Вместо да ревеш по форумте, да се беше по ровил в нета да видиш как може сам да си изрежеш нормалната карта до размерите на нано сим.

Само мрънкалници по форумите.

Отговори