НОВИТЕ БИЗНЕС ТАРИФИ НА МТЕЛ (И ПОДВОДНИ КАМЪНИ ОТНОВО)
Re: НОВИТЕ БИЗНЕС ТАРИФИ НА МТЕЛ (И ПОДВОДНИ КАМЪНИ ОТНОВО)
В новите планове няма такива минути.
Ще има и доволни от тези планове, но аз мисля, че идеята им е била да привлекат хора готови да плащат по 50 лева поне на месец и да не се занимават с прехвърляне на номера към други мрежи.
Двугодишният договор може да спъне тези им амбиции. Бизнесът предпочита кратки обвързвания напоследък, а все повече частни абонати търсят планове без договор.
Двугодишният договор може да спъне тези им амбиции. Бизнесът предпочита кратки обвързвания напоследък, а все повече частни абонати търсят планове без договор.
Fire is Faith
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phone.statistic&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5waG9uZS5zdGF0aXN0aWMiXQ..
-
- Регистриран: 26 ное 2010, 21:38
Е, има неограничени в група, и неограничени в Мтел... Кво повече искате, защо да са отделни за бизнеса... Аз мисля, че са много добре тарифите.
Тарифите не са добре, защото първо се изразходват националните, които включват и м-телски и после към м-тел стават безплатни.
Не бих казал че не са добре, може да са още по-добре, но кажи ми [B]по-добрата[/B] алтернатива за бизнес клиенти?
Веднага ти казвам: MegaBIZ
1. Повече минути за по-малко пари
2. Такт 60/1 вместо 60/60
3. Имаш минути и към Зона 2. Мтел въобще нямат план с такива минути нито за фирми, нито за частни лица.
Ако имаш разговори към фиксирани и мрежата на Виваком има и още по-добър вариант под формата на Infinity. Там такта е 30/1, което е уникално за България към днешна дата. Аз лично ползвам точно този план във фирмата и до момента съм адски доволен. За около 12 лв. с ДДС се получават:
1. Неограничени разговори в групата
2. 310 мин. към Виваком моб и фикс
3. 50 минути към други мрежи и Зона 1
Всичко това на такт 30/1.
1. Повече минути за по-малко пари
2. Такт 60/1 вместо 60/60
3. Имаш минути и към Зона 2. Мтел въобще нямат план с такива минути нито за фирми, нито за частни лица.
Ако имаш разговори към фиксирани и мрежата на Виваком има и още по-добър вариант под формата на Infinity. Там такта е 30/1, което е уникално за България към днешна дата. Аз лично ползвам точно този план във фирмата и до момента съм адски доволен. За около 12 лв. с ДДС се получават:
1. Неограничени разговори в групата
2. 310 мин. към Виваком моб и фикс
3. 50 минути към други мрежи и Зона 1
Всичко това на такт 30/1.
Мтел е най-скъп във всички оферти.
Радвам се че не си давам парите за услуги които са в пъти по-скъпи от конуренцията, а
(beer) остават за бирички с приятели :)
Радвам се че не си давам парите за услуги които са в пъти по-скъпи от конуренцията, а
(beer) остават за бирички с приятели :)
Моите разговори са 50%+ към Мтел и искам да ползвам и интернет като съм ок да плащам такса около 25лв без ДДС. С тази оферта за толкова пари при Мтел ще имам:
-250нац мин
-0 към Мтел след това
-0 в група
-250 МБ на макс скорост
-250 нац смс (не пращам много, но все 10-20 имам, което са си 1-2лв спестени)
При Вива с Мегабиз мога да си взема за около 19лв:
-250 нац мин
-150 МБ на макс скорост
- 0 в група
- възм. да говоря 10% от мин към Зона 2, което аз не потребявам така или иначе
Поне така казани нещата излиза че за 6лв повече при Мтел получавам повече МБ, безплатни разговори в мтел след националните (което при мен са половината разговори), много национални смс-и което го няма никъде.
-250нац мин
-0 към Мтел след това
-0 в група
-250 МБ на макс скорост
-250 нац смс (не пращам много, но все 10-20 имам, което са си 1-2лв спестени)
При Вива с Мегабиз мога да си взема за около 19лв:
-250 нац мин
-150 МБ на макс скорост
- 0 в група
- възм. да говоря 10% от мин към Зона 2, което аз не потребявам така или иначе
Поне така казани нещата излиза че за 6лв повече при Мтел получавам повече МБ, безплатни разговори в мтел след националните (което при мен са половината разговори), много национални смс-и което го няма никъде.
Не ти е съвсем вярна сметката. За 18.80 лв. без ДДС при Вивата можеш да си вземеш МегаБИЗ с 350 мин + неограничен нет за още 4.17 лв.. С други думи за 23 лв без ДДС имаш 350 мин + нет. С други думи за разговори ДО 400 мин. извън групата Мтел е безмислен без значение с кой оператор ще са ти разговорите.
Освен това имаш нещо друго много важно:
Цена на минута след безплатните!!!
Мтел - 20 ст без ДДС
Виваком - 15 ст без ДДС
Разликата става още по фрапираща като се има предвид, че при Мтел такта ти е 60/60. Разговор от минута и 10 сек. така ти излиза 40 ст без ДДС, а при Виваком същия ти излиза 20 ст. без ДДС. При 50% разговори в Мтел ще си в най-добрия случай на минимален минус при техния план, защото като направиш малко разговори ИЗВЪН Мтел ще си компенсираш безплатните ВЪТРЕ в Мтел с лихвите.
Плановете на Мтел имат смисъл само при следните условия:
1. Нямаш разговори към Зона 2
2. Разговорите ти са на над 70% вътре в Мтел
Ако не отговаряш и на двете условия се вътриш.
Освен това имаш нещо друго много важно:
Цена на минута след безплатните!!!
Мтел - 20 ст без ДДС
Виваком - 15 ст без ДДС
Разликата става още по фрапираща като се има предвид, че при Мтел такта ти е 60/60. Разговор от минута и 10 сек. така ти излиза 40 ст без ДДС, а при Виваком същия ти излиза 20 ст. без ДДС. При 50% разговори в Мтел ще си в най-добрия случай на минимален минус при техния план, защото като направиш малко разговори ИЗВЪН Мтел ще си компенсираш безплатните ВЪТРЕ в Мтел с лихвите.
Плановете на Мтел имат смисъл само при следните условия:
1. Нямаш разговори към Зона 2
2. Разговорите ти са на над 70% вътре в Мтел
Ако не отговаряш и на двете условия се вътриш.