Виваком събира и подписите на клиентите си...
Re: Виваком събира и подписите на клиентите си...
Честно казано малко ми се губи идеята на цялата дискусия. Който не иска просто няма да сключва договори със съответния оператор и така. Като го въведат всичките вече закривате телефоните на договор и миналате на предплатени. За всяка болка си има и лек. Току виж ако стане масов протест операторите могат пък да върнат старата система.
Аз си спомням идеално колко тъпо гледах преди 6-7 години в САЩ като ме накараха вместо върху бележка от ПОС да се подпиша върху такъв пад. Ама не ми източиха картата в крайна сметка.
Аз си спомням идеално колко тъпо гледах преди 6-7 години в САЩ като ме накараха вместо върху бележка от ПОС да се подпиша върху такъв пад. Ама не ми източиха картата в крайна сметка.
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
аз просто обясних,че може да се разписваме на хартия ,както преди.просто консултантите ги мързи да сканират договора и да го прикачат ,затова казват,че не може и карат хората на пада да се разписват,а той взе да ми философства ...
Ето го поредния сричковец, четящ между редовете... Поредният, дето ме вижда като защитник, без въобще да е прочел по-горните ми постове, но пък иначе видите ли какъв борец за човешките права бил той, пази Боже! Къде [B]РЕАЛНО[/B] някой се е оплакал досега бе, философе??? Айде покажи някой, на който са злоупотребили с този дигитален подпис, че тогава пак да говорим и спорим! И, да, това е [B]ДИГИТАЛЕН ПОДПИС[/B], а не електронен (както казваш ти) - разликата между двете е огромна - вземи се поограмоти малко, че си смешен. Та, в този процес на ограмотяване можеш също да понаучиш и елементарни неща от рода на това, че всяко изречение започва с главна буква. Хич и не си и напрягай жалките мозъчни клетки да ми отговарящ, защото аз повече диалог с "миркаджии" няма да водя.
(no)
[B]P.S.[/B] Сигурен съм, че след години, когато по една или друга причина не можеш да отидеш някъде, за да се разпишеш, ти ще станеш първият защитник на подобен вид подпис, но сега давай да лаем, 'щото сме голеееееми разбирачи. Заради мислещите като тебе - вечносъмняващите се във всичко и всеки - тази бюрокращина в нашата държава никога няма да изчезне и иновациите по света винаги ще закъсняват с години при нас!
mod edit: Бан до 17.12.12
vladovn
(no)
[B]P.S.[/B] Сигурен съм, че след години, когато по една или друга причина не можеш да отидеш някъде, за да се разпишеш, ти ще станеш първият защитник на подобен вид подпис, но сега давай да лаем, 'щото сме голеееееми разбирачи. Заради мислещите като тебе - вечносъмняващите се във всичко и всеки - тази бюрокращина в нашата държава никога няма да изчезне и иновациите по света винаги ще закъсняват с години при нас!
mod edit: Бан до 17.12.12
vladovn
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
я се успокой малко и недей да раздаваш определения
-
- Регистриран: 13 дек 2012, 17:02
Въобще не съм учуден предвид цялата им методика, не съм чел нагоре, за което се извинявам, но вчера бях прецакан от тях 3 пъти в рамките на 5 часа, така, че не искам и да чета повече по темите за тях
Как са те прецакали? Сподели, че ми стана интересно.
Въвеждането на падовете и подписване на договора на тях е с екологична и икономична цел. Подписания договор след отпечатването му се архивира в PDF format от където няма как да се копира твоя подпис. Естественно с фотошоп и т.н всичко може да се направи от пари до фалшиви дипломи. Подписа в/у пада е защитен и не може да се копира преди да се отпечата документа, а след като се принтира директно се архивира и когато се наложи винаги може да се извади копие от договора което пак казвам е в PDF формат. Ако искате вярвайте но по сигурно е да се подпишите върху пада отколкото на хартия. Обяснявам защо - служителя ако реши да промени нещо след като сте се разписали трябва да върне назад, но после пак ще опре до вашия подпис, без него и без да има прикачен договор в системата - което е ЗАДАЛЖИТЕЛНО не може да продължи. Ако ви разпише няма как да го докара като вашия подпис а и е подсъдно. Докато на хартия подписа ви излиза на 2 ри лист където е само той което не пречи да се промени първия лист и да се приложи 2 рия нали така!
Не е задължително ако не искате да се разписвате върху пада, договора първо се изкарва без подпис чете се след което ако искате го разписвате върху пада ако не ръчно, ако е ръчно става по бавно защото трябва да се сканира и прикачи,ако е в/у пада сам се архивира.Това е .Самия пад само визуализира вашия подпис върху договора и абсолютно невъзможно е да се запише или копира. Реалнo след подписа служителя имате един сканиран pdf договор,който архивира в системата.
Не е задължително ако не искате да се разписвате върху пада, договора първо се изкарва без подпис чете се след което ако искате го разписвате върху пада ако не ръчно, ако е ръчно става по бавно защото трябва да се сканира и прикачи,ако е в/у пада сам се архивира.Това е .Самия пад само визуализира вашия подпис върху договора и абсолютно невъзможно е да се запише или копира. Реалнo след подписа служителя имате един сканиран pdf договор,който архивира в системата.
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
:D Смях в залата. Тук явно с времето хората стават все по наивни. Каква екология какви 5 лева за бърсане ан г**овете им ? От фактури ли се пести да се пазят дръвчетата или от каталози и брошури печатани с десетки тонове всеки месец ?
Идеята не е екологична, а да има как да лъжат. Няма гаранция, че подписа ми ще се постави върху същия този документ, който съм прочел ! Просто се дава вратичка на кифладжийките в офисите им да лъжат и мажат особенно по-възрасните хора. (no)
Идеята не е екологична, а да има как да лъжат. Няма гаранция, че подписа ми ще се постави върху същия този документ, който съм прочел ! Просто се дава вратичка на кифладжийките в офисите им да лъжат и мажат особенно по-възрасните хора. (no)
-
- Регистриран: 13 дек 2012, 17:02
Ами няма телефон от два дена, благодарение на някакъв проблем, който така и не мога да разбера. Като цяло Виваком винаги са били за мен много уважавана фирма и съм си мислил, че са от малцината коректни, но истината е, че съм ги хващал да надписват сметки, което е просто нелепо. Днес интернетеа им никакъв го няма...за сега не обмислям да сменям оператора по лични причини, но съм се овътрил яката :) Както и да е, дайте да сменим темата, че се просълзих :D
Щом искаш зарежи хартията която се печата, дървета има бол няма да загине планетата за това,но даваш ли си сметка че за да се отпечата един договор не трябва само хартия, трябва притнтер, тонер.Принтера се износва сменя се барабан, тонера също.После какво става с договора който остава в магазина-знаеш ли??? Събират се описват се архивират се в кутии и изпращат в хранилище за да се пазят на рафтове най малко 5 год. Всичко това го умножи на 300 магазина и ако са малко разходи здраве му кажи. Мога да ти гарантирам че след като се разпишеш и ти отпечатат договора няма как да се промени договора и пак да се сложи твоя подпис,това е невъзможно.Върнеш ли назад да промениш нещо трябва да отвориш новата бланка която да се разпише и след като се принтира автоматично се архивира в системата, ако реши да те излъже кифладжийката в офиса трябва да фалшифицира твоя подпис което ако има малко акъл ще знае че е подсъдно а пък ти в такъв случай не бива хич да се тревожиш. Проблема на повечето хора е , че не гледат какво подписват, а не че някой ще седне да им имитира или копира подписа. Моя съвет е когато подписваш договор чети внимателно, проверяваи и питай също така пази си твоя екземпляр .Другото което много рядко се прави е да се подписва всяка страница от договора.Сам се сети защо!!!!