Виваком - мошеници
Виваком - мошеници
Имам безсрочен абонамент на Viva Free за 16 лв на месец . По средата на отчетния период реших да си променя плановете с повече минути , след което правят преизчисляване .Решават че до датата на промяната ми се е полагало по малко митути от изразходваните и ми тарифират безплатните минути по текущи цени 0,25ст. Това е абсолютно не коретно , при условие че не го споменаха при промяната.
http://i47.tinypic.com/inzl6w.jpg
http://i47.tinypic.com/inzl6w.jpg
Re: Виваком - мошеници
Напълно коректно е и при другите оператори е така! Плащаш пропорционална такса и съответно получаваш непълни пропорционални минути, така, че са си прави. Смяна на пакетите е най-добре да се прави в края на отчетния период!
и ти връщат сумата за останалото време , промяна винаги преди билинг
В случая е коректно, но много подвеждащо и напълно в стила на мениджърите от Глобул, които ръководят тази компания. При Глобул е по същия начин. Проблем е, че консултантите в Германос и магазини на Виваком и Офис Едно си трайкат и не го обясняват както е редно, къде заради некомпетентност, къде нарочно, кой знае. При Мтел не е така и е доста по-добре организирано, поне според мен: там когато и да си смениш плана той влиза в сила от дата на засичане, което изключва всякакви изненади и неуредици със засичането на минутите и гадания на какъв план си в момента и какви минути аджеба от къде ти дърпа. Проблем е, ако си отишъл да си смениш плана точно на деня след като са те засекли, защото се налага да чакаш цял месец докато влезе в сила избраната тарифа, но поне изненади в сметките няма.
Колко теми ще пускате за едно и също нещо(angry) То бива да си такъв \"шаран\" или май \"тарикат\" който си поизговорил минутите и решил да ги направи повече;) и хоп поредното гръмко заглавие:) В ерата на интернет хората за всяко нещо се ровят предварително, а и промяната ако бе я направил през 123 100% щяха да ти обяснят
[Quote]В ерата на интернет хората за всяко нещо се ровят предварително, а и промяната ако бе я направил през 123 100% щяха да ти обяснят[/Quote]
Радован Караджич, не всички мислят като теб и престани да си налагаш мнението....
Хората са измамени с пари и то поради некадърните служители на Виваком, Глобул, ФАКТ!!!
То може не само през интернет да се проверя за кое как да постъпиш, и черз кол центъра на оператора или в Офиса,[B] редното е всеки подписващ нов договор да бъде посъветван как е най добре в неговия случай да постъпи.[/B]
Радован Караджич, не всички мислят като теб и престани да си налагаш мнението....
Хората са измамени с пари и то поради некадърните служители на Виваком, Глобул, ФАКТ!!!
То може не само през интернет да се проверя за кое как да постъпиш, и черз кол центъра на оператора или в Офиса,[B] редното е всеки подписващ нов договор да бъде посъветван как е най добре в неговия случай да постъпи.[/B]
В интерс на истината, в България има нотки на носталгия по мутренските времена на ранния пост-социалистически уестърн. В случая, ситуацията може да бъде атакувана в съда и би трябвало да се отсъди в полза на абоната. Операторът е длъжен недвусмислено да обяви и да опише правилата и последиците от смяна на пакети насред отчетния период. Отказваш се от пакет услуги, които си предплатил за 1 месец, преди да е изтекъл, но си ги изразходвал предварително. Операторът има правила, по които ти връща процент от таксата, за времето, което няма да я ползваш, но и ти таксува частта от наднормено използваната услуга за изтеклата част от периода.
Това е ЛОГИЧНО като комбинация от правила и действия, но НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ логичен сценарий и няма как клиентът да знае практиката на доставчика си, ако не я получи в достъпен вид, ИНИЦИИРАН ОТ ДОСТАВЧИКА, така че да е СИГУРЕН, че КЛИЕНТЪТ ЗНАЕ.
Никой не може да те задължи да имаш интернет достъп и технически средства за него, нито да те задължи да изровиш сайта на оператора преди да опиташ да активираш или промениш някоя услуга. Ако от кол-центъра не са ти казали, или на бланката на която се разписваш не е споменато, или реферирано достъпно място, където да е описано какво се случва - ти си в правото да атакуваш таксуването на преконсумираните услуги със задна дата.
Накратко, трябва няколко "пионера" доброволци да ги осъдят по веднъж-дваж и те сами ще си коригират практиките. За съжаление, така е в България.
Това е ЛОГИЧНО като комбинация от правила и действия, но НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ логичен сценарий и няма как клиентът да знае практиката на доставчика си, ако не я получи в достъпен вид, ИНИЦИИРАН ОТ ДОСТАВЧИКА, така че да е СИГУРЕН, че КЛИЕНТЪТ ЗНАЕ.
Никой не може да те задължи да имаш интернет достъп и технически средства за него, нито да те задължи да изровиш сайта на оператора преди да опиташ да активираш или промениш някоя услуга. Ако от кол-центъра не са ти казали, или на бланката на която се разписваш не е споменато, или реферирано достъпно място, където да е описано какво се случва - ти си в правото да атакуваш таксуването на преконсумираните услуги със задна дата.
Накратко, трябва няколко "пионера" доброволци да ги осъдят по веднъж-дваж и те сами ще си коригират практиките. За съжаление, така е в България.
ще споделя че съм бил в същия казус и то не съвсем отдавна с виваком
обадих се на 123 обясних че желая да сменя тарифата на която съм по плана
от ниска към по-висока, пак в период много преди крайната дата на засичане и ако щете вярвайте оператора там ме посъветва да не бързам със смяната за да не платя по висока сума а да изчакам
крайната дата до определен час- така че не винаги виваком са некоректни!
обадих се на 123 обясних че желая да сменя тарифата на която съм по плана
от ниска към по-висока, пак в период много преди крайната дата на засичане и ако щете вярвайте оператора там ме посъветва да не бързам със смяната за да не платя по висока сума а да изчакам
крайната дата до определен час- така че не винаги виваком са некоректни!
Те са го написали, ма кой да чете. Точка 13.
http://www.vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/viva_free
http://www.vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/viva_free
[Quote]Те са го написали, ма кой да чете. Точка 13.
http://www.vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/viva_free[/Quote]
Ма кой да обясни на клиента, или да го предупреди да не подписва в неизгоден за него срок, примерно да почака най удобната дата, нали?
Хайде да спрем с заяжданията и излишните напъни да се търси под вола теле, на всички стана ясно че грешката е в обслужващия персонал на Виваком
http://www.vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/viva_free[/Quote]
Ма кой да обясни на клиента, или да го предупреди да не подписва в неизгоден за него срок, примерно да почака най удобната дата, нали?
Хайде да спрем с заяжданията и излишните напъни да се търси под вола теле, на всички стана ясно че грешката е в обслужващия персонал на Виваком