Gsm с аналогов тунер и цифровизацията
Gsm с аналогов тунер и цифровизацията
Интересува ме какво ще стане с GSM с аналогов тунер,например Privileg. За тях ще има ли декодер да приемат ефирната телевизия,когато сигналът стане цифров.
Re: Gsm с аналогов тунер и цифровизацията
Mpeg4 ли има е dvb-t тунера?
Просто ще започнат да вкарват с другия стандарт.Например нокия Н96 го има този стандарт май :) .
Аз пък не виждам защо трябва да се спира аналоговия сигнал? Това е чист садизъм и комплексарщина от развитите държави към останалите - в случая в рамките на ЕС. В Канада няма аналогово излъчване от 2 години, но там всеки може да извади $50 за външен DVB-T тунер или малко повече за нов телевизор от джобните си, докато у нас някои хора работят по седмица, че и нагоре за 80 лв. И всичко прикрито зад благовидността на зелената мания...
Аз специално се готвя да си пусна малък аналогов ретранслатор за няколко канала след септември.
Аз специално се готвя да си пусна малък аналогов ретранслатор за няколко канала след септември.
Е обещали са уж за социално слабите безплатни приемници. А всеки телевизор от последните 3-4 години си им вграден.
Няма угодия значи. Хем викаме що не е вече всичко цифрово в 21 век, хем като го направят, ама що няма и аналогово?! Ей това сме си...
спират го защото заема голям честотен спектър... позволява малко канали... скъп е за поддръжка... и на тази честота могат да се пуснат ЛТЕ мрежи и прочие чудесии към които ЕС гледа напоследък...
Вито, аз съм за цифровизацията с двете ръце. Това за угодията го кажи към поне 20% от хората, които не са абонати на ТВ доставчик и няма откъде да извадят по половин заплата за нов телевизор или за DVB-T адаптери, за да могат да продължат да хващат въобще нещо на 20-30-годишните си телевизори. Просто така, за разнообразие, да не им е скучно да вадят ту за профилактика на водомери, ту за нови уреди за топлинно отчитане и всякакви други изскачащи изневиделица харчове покрай основните - храна, лекарства, сметки, данъци, по колата, колкото да пърполи криво-ляво...
[Quote]Интересува ме какво ще стане с GSM с аналогов тунер,например Privileg. За тях ще има ли декодер да приемат ефирната телевизия,когато сигналът стане цифров.[/Quote]
Няма такова животно. След като сигнала мине изцяло на цифров сигнал, повече не ще да можеш да гледаш телевизия на телефона си. Няма и декодер за тези китайски телефони които да преобразува от цифров в аналогов. Просто интерфеиса не го позволява.
Няма такова животно. След като сигнала мине изцяло на цифров сигнал, повече не ще да можеш да гледаш телевизия на телефона си. Няма и декодер за тези китайски телефони които да преобразува от цифров в аналогов. Просто интерфеиса не го позволява.
N96 е със dvb-h, този стандарт се оказа провал и няма да продължава да се развива.
Цифровата ефирна в бг е dvb-t с mpeg4.
Цифровата ефирна в бг е dvb-t с mpeg4.