Измама от служител на Виваком

t11t11
Регистриран: 04 яну 2013, 22:48

Re: Измама от служител на Виваком

Мнение от t11t11 » 06 яну 2013, 17:52

Пак ти казвам: Никак не е ясно какво си казал на служителя, не е ясно служителя какво е разбрал, ясно е само, че си подписал договор за зимна промоция.

[Quote] Къде ми е грешката - не съм длъжен да зная, че едното се казва зимна а другото коледна, защото беше 22-и декември[/Quote] Ами в този договор за цена не става ли дума? В договора израза \'тридесет лева\' съществува ли? Или съществува израза \'петнадесет лева\'?

Сравнението между договор с телеком от една страна и медицинска епикриза от друга, не е най-подходящото в случая. Лично аз съм се нагледал на медицински епикризи, в които дори оплакванията на пациента не са вярно отразени; вписвани са дори несъществуващи оплаквания - само и само пациета да влезе в болница за няколко дни, и да се прецака Здравната каса.
По подходящо за случая е сравнение на договора с телекома от една страна с онези бланки за информирано съгласие от друга, които лекарите поднасят за подписване с пациентите си. И в двата случая по-слабата страна /било тя клиент, било пациент/ се оказва прецакана. За съжаление.

Bio
Регистриран: 26 яну 2006, 20:46

Мнение от Bio » 06 яну 2013, 18:16

В договора никъде не пише цена! Пише само "Traffic Unlimited L зимна промоция - 24 месеца" и това, че съм си купил устройство в брой. И устното уверение, че става въпрос за промоцията 1/2 абонаментна такса за целия срок на договора.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 06 яну 2013, 19:24

Това, което правят операторите не е коректно, защото не пишат сумата, на която сключваш договор. И също така това е некоректна практика, защото никъде в договора не е описано какво значи \"зимна промоция\", няма цена, няма какво получаваш с този traffic unlimited L и т.н. Аз като преподписах договора си към Нет1 за пакет интернет и телевизия Юни месец 2012, на втората страница имаше изброени възможни пакети и касиерката ръчно на оставени празни редове по-надолу попълни избрания от мен промо пакет и написа:
първа година Оптик45+ТВ 15лв.
втора година Оптик45+ТВ 30лв.
Това за мен е коректно, а не поведението на Виваком, където слагаш подпис на договор без упомената цена. Ясно се вижда в моя договор каква услига получавам и за какви пари, а не някакви глупости от сорта на зимна промоция, великденска промоция и т.н. Пълна простотия!

chuvalche123
Регистриран: 07 яну 2013, 11:55

Мнение от chuvalche123 » 07 яну 2013, 12:02

Напротив - с подобни \"обърквания\" на служителите за промоциите Виваком операторът си увеличава както приходите, така и потреблението. Не е едно и също дали ще ползваш на промоция (с 50% отстъпка) определен трафик за 15 лв. или за 30 лв (колкото е реалната цена) да ползваш двойно повече... Да не говорим, че като се сключва договор всеки е наясно колко може да потреби и не му трябва повече!

Отговори