Caller ID с текст?
Caller ID с текст?
Или аз съм изостанал малко с мобилните технологии, или това е нещо ново - когато получавам обаждане или SMS от определени номера, ми излиза името на подателя, без да съм го запаметявал. Значи телефонната централа може да праща като Caller ID не само номера, а ми и текст?!
Примерно днес получих обаждане от служител на мобилния ми оператор и името му се изписа. Преди да вдигна 15 секунди се чудих кой е този човек. По време на разговора той ми каза, че са направили така че техните имена да се изписват когато звънят на някого.
Може ли и ние, обикновените потребители, да направим името ни да излиза когато звъним на някого, тоест да изпращаме текст като Caller ID?
Примерно днес получих обаждане от служител на мобилния ми оператор и името му се изписа. Преди да вдигна 15 секунди се чудих кой е този човек. По време на разговора той ми каза, че са направили така че техните имена да се изписват когато звънят на някого.
Може ли и ние, обикновените потребители, да направим името ни да излиза когато звъним на някого, тоест да изпращаме текст като Caller ID?
Re: Caller ID с текст?
След кратка справка в нета гледам,че T-Mobile предлагат такава функция за $3.99 на месец,като изписва името на всеки,който ти звънне, без ти да имаш номера му,което си е перфектно.Така,че явно е съвсем нормално,просто тук сме малко изостанали :)
[Quote]http://www.t-mobile.com/shop/addons/Services/Information.aspx?PAsset=NameID&tp=Svc_Tab_NameID[/Quote]
[Quote]http://www.t-mobile.com/shop/addons/Services/Information.aspx?PAsset=NameID&tp=Svc_Tab_NameID[/Quote]
Ами тук в БГ като \"бай Мангал\" има стотина разпродадени предплатени, ще изписва \"бай Мангал\" от тях:D Или звъни щерка ми а картата е на мое име;)
е това е услуга по желание естествено............... нещо като Мюзик кол... :S
Лично на мен наличието на подобна услуга би било наистина интересно и полезно. Въпросът е на каква цена?!? :|
Наистина би била полезна и интересна подобна услуга, сигурно е въпрос на време нейното прилагане и от нашите оператори за своите клиенти.
Друга също така интересна услуга е номера от сорта на @KOBRETI, т.е. цифрите от номера ти да са обвързани с тяхното буквено означение. Особено приложение би намерила подобна услуга в рекламата от големите фирми, примерно 0888-IKEABG (0888-453224), 0898-EKONTBG (0898-3566824), 08COCACOLA..., дори и за физически лица 08DIMITROV, 0878IVAILO и т.н. Подобна услуга се предоставя в много държави, а в САЩ е изключително полезна, тъй като разнообразието от перфикс преди самия номер е огромно и се определя от геогравското разположение (щат, град, окръг, регион и т.н.),а и по избор... т.е. могат хиляди хора с едно и също име да се възползват от услугата, защото номерата им започват с различен код отпред ;)
Друга също така интересна услуга е номера от сорта на @KOBRETI, т.е. цифрите от номера ти да са обвързани с тяхното буквено означение. Особено приложение би намерила подобна услуга в рекламата от големите фирми, примерно 0888-IKEABG (0888-453224), 0898-EKONTBG (0898-3566824), 08COCACOLA..., дори и за физически лица 08DIMITROV, 0878IVAILO и т.н. Подобна услуга се предоставя в много държави, а в САЩ е изключително полезна, тъй като разнообразието от перфикс преди самия номер е огромно и се определя от геогравското разположение (щат, град, окръг, регион и т.н.),а и по избор... т.е. могат хиляди хора с едно и също име да се възползват от услугата, защото номерата им започват с различен код отпред ;)
Добре ама аз примерно не искам да ми се изписва името когато звъня на непознат(angry) а доколкото разбирам услугата се предоставя на този който я заяви:|
Ами ние си говорим съвсем хипотетично, то не се и предлага подобно нещо за крайния клиент все още... но предполагам, както има CLIP и CLIR ще има подобна и тук опция, т.е. да прекриеш ID-то си. Въпроса е дали това ще струва пари, но като заговорим за тукашни оператори - не се и съмнявам да има някоя завъртяна таксичка :D
-
- Регистриран: 29 сеп 2009, 19:53
За кой оператор става дума
Нали има код за скриване на номера (*31#), не може да няма код за скриване и на името.