Договори с операторите - ЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ!
Договори с операторите - ЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ!
Колеги,
Искам да споделя моят опит от преди месец-два.
Купих на изплащане 2 различни телефона от два различни оператора в България. И в двата договора имаше по 1 грешка, и чудно, и двете грешки бяха в мой ущърб. В първия случай цената на апарата беше по-висока от оферираната, а във втория безплатните минути бяха по-малко.
След подписването се започва - ей сега, ела утре, ние ще се обадим, оправяй се...
За сега нямам никакъв успех.
Така че - ЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА!
Искам да споделя моят опит от преди месец-два.
Купих на изплащане 2 различни телефона от два различни оператора в България. И в двата договора имаше по 1 грешка, и чудно, и двете грешки бяха в мой ущърб. В първия случай цената на апарата беше по-висока от оферираната, а във втория безплатните минути бяха по-малко.
След подписването се започва - ей сега, ела утре, ние ще се обадим, оправяй се...
За сега нямам никакъв успех.
Така че - ЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА!
-
- Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48
Re: Договори с операторите - ЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ!
Само да попитам, защо не си ги прочел, преди да подпишеш? Преди 2 дена си закрих една от мобилните карти и с \"момата\" от Виваком 3 пъти четохме и отпечатвахме заявлението и 2 пъти се обаждахме на 123. които трябваше да се обадят на \"по-виско\" ниво, понеже не знаеха закона. Е, аз го знаех и в крайна сметка получих това което исках.
Нокия с фенерче.
Така е когато фактора ДЪРЖАВА липсва.
ТЯ като е отсвирила редовото ЕГН и всеки измекяр може да го тъпче както си иска ,ще е така.
Само лозунги.
а фактически ВСИЧКИ ЗАКОНИ СА В ПОЛЗА НА МОНОПОЛИТЕ И ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ.(no)
ТЯ като е отсвирила редовото ЕГН и всеки измекяр може да го тъпче както си иска ,ще е така.
Само лозунги.
а фактически ВСИЧКИ ЗАКОНИ СА В ПОЛЗА НА МОНОПОЛИТЕ И ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ.(no)
С хубустниците от Виваком (за последно го изписвам коректно) ще си имам големи изживявания. Баща ми два месеца не може да си закрие стария стационарен телефон. Сега има фактура за периода от 12-30 април, при положение, че има на хартия подадено заявление за прекратяване от 12 март.
Аз ще закривам в понеделник и просто не ми се мисли, ако стане някаква засечка. Всичко ще го пльосна тук във форума. Фактури, бележки, заявления и след това аз си знам. Просто така няма да стане!
Аз ще закривам в понеделник и просто не ми се мисли, ако стане някаква засечка. Всичко ще го пльосна тук във форума. Фактури, бележки, заявления и след това аз си знам. Просто така няма да стане!
Лично аз с Виваком не искам да се занимавам повече. Ползвам си само техния мобилен нет за 10лв-2,5 гиги и толкоз. Минах и аз през едни премеждия, но тук нищо не съм споменавал. Защото като си прекратих договора и си платих всичко до последната фактура преди седмица ми звъняха да съм ходил да си платя последните две фактури, че не били платени.(angry) Лайнари!!! Добре че пазя всичките си касови бележки след плащане, че им го набих едно хубаво. А господине станала е някаква грешка а по телефона ме изкараха едва ли не, че съм некъв измекяр, който се крие и не си плаща сметките.(angry) Направо ми идеше, като оня да хвана една сопа и да ги помеля всички вътре барабар с компютри, таблети и смартфони.(angry)(no)
Samsung GALAXY S22 Ultra
И като обобщение, за който още не е разбрал: мобилните оператори като те захапят държат и не пускат по-здраво и от мечка стръвница!!!!
Държат се като стръвници, но ако си любезен и подходиш твърдо, не им минават номерата. Аз като преподписах наскоро с Ментел, в офиса ме караха да слагам подпис на тъчпад. Цитирах им що е това "договор" и "подпис" по ТЗ, и клекнаха - разпечатаха ми хартиен договор и се подписах собственоръчно. Иначе "нямали такава практика" за хартиени договори. ;)
Защото... стоим и си говорим, това така, това така, сега подпишете тук - електронно - а, станала е грешка, нещо системата, сега ще я поправим. До няколко часа, до няколко дена, оправяй се... Затова повече никакви електронни подписи - напечатано, прочетено и тогава.
Може ли да дадеш член от ТЗ където е точно упоменато или направо да го постнеш тук. Както казах предстоят разводи и е добре да съм подготвен с всякакви оръжия (angry)
Заповядай:
ТЗ:
ТЪРГОВСКА СДЕЛКА ПРИ ОБЩИ УСЛОВИЯ
[i]Чл. 298. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) (1) Търговецът може да установи отнапред общи условия за сключваните от него сделки. Те стават задължителни за другата страна, когато тя:
1. [B]заяви писмено, че ги приема;[/B][/i]
Това означава единствено разпечатване на хартиен договор и саморъчно подписване.
[i](2) Когато за действителността на сделката е предвидена писмена форма, установените от търговеца общи условия обвързват другата страна само ако са [B]й били предадени[/B] при сключването.[/i]
A това операторите масово не го спазват. В договорите с дребен шрифт пише, че си запознат с общите условия ;) и ти си се подписал.
Има и още един капан с дребен шрифт - съгласяваш се договорът да влезе в сила незабавно, т.е. лишават те от 7-дневния срок да се откажеш / според последната препоръка на КРС/.
ТЗ:
ТЪРГОВСКА СДЕЛКА ПРИ ОБЩИ УСЛОВИЯ
[i]Чл. 298. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) (1) Търговецът може да установи отнапред общи условия за сключваните от него сделки. Те стават задължителни за другата страна, когато тя:
1. [B]заяви писмено, че ги приема;[/B][/i]
Това означава единствено разпечатване на хартиен договор и саморъчно подписване.
[i](2) Когато за действителността на сделката е предвидена писмена форма, установените от търговеца общи условия обвързват другата страна само ако са [B]й били предадени[/B] при сключването.[/i]
A това операторите масово не го спазват. В договорите с дребен шрифт пише, че си запознат с общите условия ;) и ти си се подписал.
Има и още един капан с дребен шрифт - съгласяваш се договорът да влезе в сила незабавно, т.е. лишават те от 7-дневния срок да се откажеш / според последната препоръка на КРС/.