Как да разбера дали с3 е рутван? [Благодаря за оказаната помощ]
-
- Регистриран: 30 май 2013, 15:52
Как да разбера дали с3 е рутван? [Благодаря за оказаната помощ]
Добър ден.
Ако вече сте прочели моята тема относно избор на телефон, разбрахте, че искам смартфон до 550лв. с гаранция. Е, спрях се на с3. Видях обява, в която пише, че не е рутван. Ако правя тест и преглед на телефона, какво да се опитам да направя, за да разбера, дали е Root-ван?
Знам какво означава това. Да си администратор на телефона си и да имаш достъп до всички данни, но какво точно трябва да направя, за да съм сигурен, че не е?
Поздрави.
Ако вече сте прочели моята тема относно избор на телефон, разбрахте, че искам смартфон до 550лв. с гаранция. Е, спрях се на с3. Видях обява, в която пише, че не е рутван. Ако правя тест и преглед на телефона, какво да се опитам да направя, за да разбера, дали е Root-ван?
Знам какво означава това. Да си администратор на телефона си и да имаш достъп до всички данни, но какво точно трябва да направя, за да съм сигурен, че не е?
Поздрави.
Re: Как да разбера дали с3 е рутван? [Благодаря за оказаната помощ]
Ако е нулиран броячът няма как даразбереш дали е бил рутван преди.
Можеш да разбереш единствено дали в момента е рутнат ;)
Можеш да разбереш единствено дали в момента е рутнат ;)
-
А как точно да го разбера? И ако възстановя заводски настройки, ще му махна ли руута и ще важи ли гаранцията в магазина?
Ако го ресетнеш, НЯМА да махнеш рута, ако има такъв. За да го махнеш, трябва да го префлашнеш...
За да разбереш дали е рутнат, може примерно да инсталираш от плей-стора приложението Root Checker
-
Ако изтегля root checker няма да ми кажат нищо относно гаранциятя, нали? А и сам мога ли да го префлаш, защото в сервиз ми искат 25лв?
Пич, с рутването получаваш администраторски права, нищо повече. :D Само че ако трябваше да избирам между втора употреба SGS3 и чисто ново LG E975 за едни и същи пари, веднага бих взел LG-то. Ти си знаеш все пак. (beer)
-
Ами има разлика, честно казано. Не ми се дават 500лв с риск за е975, като обикновено 2ра ръка е975 върви 600лв и си имаш в на предвид, че s3-ката е с остатъчна гаранция е ок. 520лв. Тоест имам ограничен бюджет, в който LG-то + гаранция(2ра ръка) не се вписва. За 800MHz и малко по-добра камера не ми се рискува. Благодаря все пак,
Поздрави.
Поздрави.
LG E975 се намира за 630 лв. чисто нов с две години гаранция...
LG Optimus G всъщност се продава за 605лв. чисто нов с гаранция тук в mobileshop-а от фирми, които се занимават с това, тоест не е някой индивид в борсата!