Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от vanci1990 » 07 окт 2013, 21:41

Абре нищо не плаща фирмата ... Ами , трябва да се занимавам с тия , но все не остава време . Но накрая точно така ще направя . То всъщност мисля че ми откриха сметка от фирмата заради картата но не съм точно сигурен , ще проверя и ще ти кажа :). Все пак спирам със офтопика .

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 07 окт 2013, 22:10

Аз искам да попитам Kobreti, след като ползва вече известно време vmobile дали при движение и разговор през VoIP забелязва някакво насичане или проблем във връзката, дали си пробвал да говориш при липса на 3g сигнал и при движение в автомобил и как е връзката.
Аз лично пробвах с тестовите минути през 2G и на 16 кб/сек. (бавни мб) - разговор не можа да се получи, но на 3g и бавни мб нямаше проблем, пак на 16 кб/сек. явно ping a има голямо значение..., което ме навява на мисълта, че при липса на WiFi, при липса на 3g т.е. в някои планински райони и при движение в автомобил услугата няма да бъде използваема, което пък вероятно може и да е нормално...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 08 окт 2013, 11:37

Все още не съм си направил всички експерименти, които съм планирал. засега съм още на фаза \"проучване\", така да се каже, на опциите. Пробвах го като ми бяха свършили бързите МБ - аз чувах перфектно, но мен ме чуваха с много насичане, така че явно не става. Говорим за 64кбпс на Мтел на служебния ми телефон.

Открих още едно интересно приложение - Mobyler - освен 1,2 ст до стационарни в БГ, дава и много ниски до мобилни в чужбина. Специално тези, които мен ме интересуват най-вече - 2,3 ст/мин в Белгия, 4,6 ст/мин в Германия и Холандия... На всичкото отгоре приема плащане през WebMoney, където имам малко застояли пари та ще заредя малко за проба ;)

Все още говоря през Вива - все пак им плащам 30 лв/месец... След месец, като ми останат 30 дена до края на договора, ще прехвърля номера на Боб и тогава вече ще включа по-сериозно \"алтернативите\"

Тези дни като ми излязат фактурите, ще тегля чертата все пак, да видим как се движи \"пазарният дял\" на традиционните и нетрадиционните телекоми :D

[B]Обаче забелязвам нещо неприятно[/B], от което само ме радва, че съм тръгнал по този път - от известно време насам Вива картите доста често ми пренасочват разговорите към другия телефон, при положение че уж имат пълен обхват... Доста често и ме чуват много лошо, което забелязах и при други познати, които са с Вива карти... Вие имате ли такива наблюдения? Нещо нещата са тръгнали много, много на зле там...

Paffkata™

Мнение от Paffkata™ » 08 окт 2013, 11:55

Kobreti, сигурен ли си че мтелския нет, след бързите мб са на 64 кб.сек.? Щото мтелските моите като свършат са на 128 кб/сек. от около 2-3 месеца насам, преди наистина беше 64 кб/сек.. Направи си speed test.
Аз на 128 кб/сек. мога да провеждам разговор, ако съм на едно място и съм в 3G покритие и ми е включено на телефона.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 08 окт 2013, 13:13

Да, правих - 64 е наистина... за съжаление...

Още не съм тествал през нета на Вива, ама там имам 3ГБ и до бавните сигурно няма да стигна, освен ако се напъна да го свърша с някой торент... Може да го направя в началото на ноември, тъй като датата ми на нулиране е 8-ми...

През 2Г пинговете са много големи, и предполагам, че най-малкото ще има голямо забавяне, но и това още не съм го пробвал...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 09 окт 2013, 10:19

Навремето като излязоха Петрол Мобайл и Труд Мобайл, скайп рзпознаваха номерата им като стационарни, а разговорите със стационарни бяха супер евтини, дори скайп ги бяха пуснали безплатно, а се плащаше само до мобилни. Съответно аз си бях взел една таакава карта и си бях пренасочил входящите от скайпа на този номер и си получавах обажданията там безплатно :)

След като МС купиха скайп, ги пр33баха яко, пр33баха и едно готино приложение за стриймване на видео qik.com, за което дори си плащах абонамент известно време... Сега пр33баха и Нокиа...

Но все пак мисълта ми беше да си отваряте очите за подобни врътки ;)

hakera-a
Регистриран: 07 окт 2005, 11:16

Мнение от hakera-a » 09 окт 2013, 19:36

Нпкой може ли да си даде вимобайл номера да направим тест? Моп номер е 5551000588

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 10 окт 2013, 18:41

[Quote]Август Общо 337 минути за 63 лв = 18,6 ст/мин платена цена на изговорени минути[/Quote]

Дойде новата дата ;)

За този месец имам платени и изговорени:
Вива = 30 + 10 лв = 372 минути
Боб = 2 лв = 6 минути
ВоИП = 0 лв = 20 минути
Вива данни = 8 лв
Mobyler = 10 лв (тестовия акаунт, който още не съм ползвал)

Септември = 398 минути = 50 лв = 12,6 ст/мин платена цена на изговорени минути

Като цяло имам повече разовори от миналия месец, платил съм по-малко, съответно цената ми на минута е с 50% по-ниска...

Все още разговорите през ВоИП са малко, но и периодът, през който съм ги ползвал, не беше много дълъг - темата я пуснах на 26.9, когато "стартира" проектът, а отчетната ми дата е 8-мо число...

Paffkata™

Мнение от Paffkata™ » 12 окт 2013, 14:23

Успях да се опитам да пробвам vmobile в движение с автомобил при наличие на 3G обхват, но при ограничена скорост на 128 кб/сек. (главен път) при скорост на автомобила 100-120 км/час от пробните минути, но уви до разговор към мобилен не можа да се осъществи.
Първи изграждането на връзката беше много бавно, после при отговор от другата страна нищо не се чуваше и за двете страни. Пробвах няколко пъти, не става. Според мен при движение да се ползва такъв тип услуга voip не е възможно или поне трябва да е 3G вкл. на тел. да е в 3G обхват, и да си на бързи МБ и пак няма да е сигурно че ще става.
На този етап мисля да се въздържа от ползването на такъв тип услуга, най-вече поради това че vmobile искат подписването на писмен договор, при условие че човек иска да ползва предплатена услуга, това е нещо ново и необяснимо за мен. Отделно искат и посочването на софийски адрес, при условие че в крайна сметка това си е мобилна услуга. Общите им условия сочат за срочни договори, а безсрочния се прекратява с предизвестие, като не се знае дали прекратяването няма да е обвързано и с този фиктивен софийски адрес.
Остава и проблема с "точенето" на батерията, ако се използва активно пренос на глас през интернет канала - просто батерията заминава за отрицателно време и няма да изкара и цял ден.
Е не всеки има или иска да има galaxy Note 2 :-)
Това е от мен по темата.
P.S. мнение номер 100 :-)

namesmy
Регистриран: 19 авг 2013, 06:47

Мнение от namesmy » 12 окт 2013, 15:07

Пробвай Мегател, много хора ги ползват и всички са доволни. Сайта им е www.megatel.bg има и опция да си договориш индивидуален план или пакети с минути. Аз ги ползвам втори месец и съм много доволен,ако има други колеги от форума да споделят техни наблюдения над услугите.
Няма и подписване на писмен договор,правиш си една бърза регистрация,зареждаш си онлайн сметката и говориш без необходимост да се свързваш с тях да ти активират услугата всичко е автоматично,вече ако искаш да си договаряш нещо индивидуално .....

Отговори