Ето защо операторите не дават безплатни телефони...

petar258
Регистриран: 17 сеп 2009, 18:12

Re: Ето защо операторите не дават безплатни телефони...

Мнение от petar258 » 02 май 2014, 23:59

Положението е още по-ненормално - телефон който ме интересуваше намерих от магазин който няма общо с оператор, за по-малко пари отколкото го предлага оператор заедно с договор. Не знам как са му сметнали цената от съответния оператор но който има мозък няма да го купи от тях.

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 03 май 2014, 09:40

И най големият плюс ако си го вземеш от някоя голяма верига няма да е кодиран. Направо не ми се мисли ако реша да си продам телефона и поиска м отключващ код от оператора.

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 03 май 2014, 10:54

Безплатни слушалки тип Nokia 100 винаги са се давали безплатно при преподписване. Поне при Метл и Виваком. Дават се и сега.

Иначе единствената действително яка оферта за субсидирано устройство, която някога съм виждал беше коледната на Мтел преди година и половина. За 35 лева (30 за първата и 40 за втората година) даваха: фиксиран интернет с 30 mbit, цифрова ТВ, домашен телефон, мобилен телефон (100 минути + любим номер) и устройство по избор. Аз взех телевизора и простата сметка тогава показа че спрямо цената му в Техномаркет получавам четирите услуги за няма и 100 лева за 2 години.

TaKeFive
Регистриран: 22 ное 2011, 12:39

Мнение от TaKeFive » 03 май 2014, 11:32

Кобрети Иначе Си УМен ама защо говориш сега глупости...... Операторите си слагат супер голяма надценка и телефона на свободна цена е с 200-300 да не кажа и с 500 лева по скъп от фирмите който ги продават тук в мобилебългария.Нали се сещаш че тези малки фирмички не взимат количества колкото един оператор ... изобщо не е нужно да пускат телефон без пари а телефон на същата цена като тези фирми и ако подпишеш договор да пражят отстъпка да кажем колкото печалбата на малка фирма 15-20 % и дефактно печалбата на оператора да е само 10% и Естествено приход от таксите и говоренето на новия договор ...
Преди време Си Взех Едно LG http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2096/lg-optimus-chic-e720

Цената като излезе му беше 600 лева на свободна тук се предлагаше за 600 съшо от фирми .Аз го взех с договор към виваком за 1 година с такса 9.90 . и в кеш 320 лева -> 12.10+320=440 как така е можело тогава за 1 модел а сега да не става за нито един ? както и да го смяташ винаги си набутан колкото за 2 телефона.Така че не говори глупости могат да ти дават телефона супер евтино и да не ги глобят просто ако могат да те изцоцат до край що да не го направят!!!!

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 03 май 2014, 17:32

Тренд,

- мито знам, че в някои случаи не се плаща. В случая на операторите, дори де предположим, че се плаща, то пак не покрива разликата в скъпите им цени

- това да обясняваш, че ги купуват по цени на дребно телефоните, е смешно. Дори да не е 20%, отстъпка има

- аз може да не мога да си представя разходите, ама и ти не можеш. Щото са фирмена тайна. Но пък виждам чистата печалба за годината от 55 млн евро на единия оператор - явно не работят на загуба

- това дето нямало оферти, щото българина не си плащал сметките... но комент просто. Как не съм чул за тия фалирали банки, лизингови компании, застрахователи, Техно-магазини със стоки на изплащане, фирми за бързи кредити и прочие. Явно има много такива и финансовата криза от нас е почнала, но не съм разбрал. В този случай обаче не разбирам мазохизма на операторите - аха аха да фалират щото всеки първи не си плаща сметките, и пак продължават да предлагат постпейд планове? Що не минат само на припейд тогава?

Отговори