ПРЕНОСИМОСТ-проблеми, съвети и решения

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: ПРЕНОСИМОСТ-проблеми, съвети и решения

Мнение от AVKansazov » 01 юли 2013, 11:33

Трябва да платиш оставащите такси до края на договора [B]без ДДС[/B].
Ако си взел телефон обаче трябва да доплатиш субсидираната цена.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

AgentOrange
Регистриран: 28 сеп 2012, 10:59

Мнение от AgentOrange » 01 юли 2013, 11:34

Благодаря за бързия отговор (beer)

jjf
Регистриран: 11 фев 2010, 13:32

Мнение от jjf » 08 апр 2014, 20:54

Здравейте,

За да не отварям нова тема, искам да ви попитам има ли начин да премина от абонаментен безсрочен план на Мтел към прима плана \"Прима за всички\", като си запазя номера ? Искам да използвам точно този план, тъй като ми е идеален за потреблението, но пък и номерът ми е хубав и искам да го запазя ?

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 09 май 2014, 15:35

Знае ли някой,дали има ограничение пренесен номер към Vivacom с план Viva Free,в последствие да бъде пренесен към трети оператор?Предполагам,че няма,но с нашите оператори съм особено внимателен.

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 09 май 2014, 15:45

Нямат право по закон да ти налагат каквото и да е ограничение! Освен ако си на срочен договор да искат да си платиш всички месечни такси до края. Пренасяй смело (yes)

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 09 май 2014, 15:57

Така е по закон,но съм се нагледал на всевъзможни уловки,а номера ми е много ценен и не бих рискувал да го загубя.Преноса към Vivacom,ще го заявя в понеделник,а в последствие към първия оператор с LTE.

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 09 май 2014, 18:58

[Quote]има ли начин да премина от абонаментен безсрочен план на Мтел към прима ... като си запазя номера [/Quote]

ДА

И аз съм го правил преди години. Абонаментния ти план трябва да е с изтекъл срок и да е станал безсрочен иначе дължиш неустойки в размер на месечните такси. Ако е безсрочен отиваш в магазин на Мтел и казваш че искаш даси спреш договора но да си прехвърлиш номера като прима . Трябва да им напишеш едномесечно предизвестие в магазин на Мтел а по късно и да попълниш документ за прекратяване на договора и прехвърляне на номер към прима . Няма да стане бързо защото прима картите в магазините са с предварително програмирани номера и ще трябва да изчакаш да доставят след няколко дни празна прима сим. А и нали трябва да мине един месец от предизвестието. Питай кога точно да отидеш за окончателното спиране на старата сим и получаване на прима сим. Вероятно ще е около датата на която ти засичат сметката. До последно ползваш твоята си карта докато ти направят прима сим с твоя номер . Ако ти я дадат в деня преди засичането за последния месец ще дължиш само стойността на разговорите без месечна такса. Аз когато го правих нямаше такса за услугата прехвърляне . Искат ни само 1,20 лв които ти ги зареждат на новата прима сим.

Надявам се да съм бил полезен.

DeaconFrost
Регистриран: 30 юни 2005, 08:31

Мнение от DeaconFrost » 09 май 2014, 22:09

...ами не е точно така....

komat
Регистриран: 05 мар 2005, 11:04

Мнение от komat » 10 май 2014, 08:35

[Quote] ...ами не е точно така....[/Quote]

Да, не е точно така мисля, че може да се премине само към един вид Прима - Прима класик /пък колегата по-горе иска да мине на конкретен план/, ако бъркам някой да ме поправи.

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 10 май 2014, 13:18

[Quote]има ли начин да премина от абонаментен безсрочен план на Мтел към прима плана "Прима за всички", като си запазя номера ?[/Quote]

Колега имаш два варианта

Прехвърляне от изтекъл и вече безсрочен абонаментен план към Прима класик

http://www.mtel.bg/spravki-tseni-i-taksi

Струва 1,20 лв.

Но преминаването е към Прима класик и впоследствие може да го промениш на Прима стар , Прима стандарт , Прима парти но мисля че не можеш за съжаление към плана който желаеш а дори и да може няма да получаваш бонуси при презареждане.

Затова ако много държиш на номера си прехвърли го на Прима Класик и после си смени плана на Прима стар.

Или по добрия вариант според мен купи си стартов пакет Прима за всички какъвто искаш и ще имаш бонуси веднага и при всяко презареждане. И за жалост този пакет ще получиш с нов номер и трябва да го кажеш на всичките си приятели. Но това май е по добрия вариант.

http://www.mtel.bg/prima-for-all

Прочети вниматно и Описание и Условия.

Все пак ти си решаваш.

Отговори