Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

ddeynov
Регистриран: 23 авг 2006, 12:29

Re: Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

Мнение от ddeynov » 22 май 2014, 14:12

Готово. Сега Сонито е включено към лаптопа като модем (флашка).

Ето го резултатът: http://www.speedtest.net/my-result/3516192440

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Мнение от vv » 22 май 2014, 14:35

Сега който има нужната техника измерва скорост, но е важно след тестовия период как ще бъде и какви оферти предложат.

Дано някой от Макс телеком да е попаднал у тук и евентуално да има положителен резултат за клиента.

Предполагам на повечето тук домашния нет е около 20-50Mb/s

Едва ли на мобилните устройства телефон и таблет ще теглите филми- освен ако не го ползвате като основен интернет.

Може би трябва да предложат оферти както на максимална скорост и такива с гарантирани например 512Kb/s или 1Mb/s на много по-ниска цена ,[B] но включително и в 3G мрежата в която ще има национален роуминг[/B]. За да могат да привлекат клиенти.

А и тези които не искат или нямат възможност за нови устройства пак да са доволни и да има какво да ги привлече.

А предложените по-ниски скорости са достатъчни войп, радио, тв...

А и за другите оператори ако предложат нещо подобно ще е добре.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 22 май 2014, 14:42

[quote]но включително и в 3G мрежата в която ще има национален роуминг. За да могат да привлекат клиенти.[/quote]

Това няма как да стане, освен ако и другите оператори не предложат такива планове през 3Г-мрежите си.

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Мнение от vv » 22 май 2014, 14:57

Смятам, че само тези който работят в тази сфера, но/не продавачи/ а някой директор и специалист знаят как стоят нещата.

Предполагам, че се прилага някои от следните варианти:

- продават се на едро ... пакет от еди колко си терабита например, и вече закупилия ги оператор си ги препродава по определен от него си начин.

- при втория например да има бързи и бавни в тези пакети на едро и пак закупилия ги да ги преразпределя.

Като не изключвам вариант именно за по-ниските скорости на дадени сим карти на препродаващия оператор да се правят ограниченията имено от един от двата оператора. Защото първия- продаващия оператор ще ги разпознава, че са другия закупилия ги и за тях да е въведено друго ограничение на скорост.

Тук са само теории на вероятностите, специалистите го знаят или могат да го измислят и приложат.

GHI
Регистриран: 02 ное 2006, 09:07

Мнение от GHI » 22 май 2014, 15:43

ТИЯ ПАК ОСРАХА ПЕЙЗАЖА! ПРОДАВАТ ТИ КАРТА И ТЯ НЕ ТРЪГВА НА iPad 3, пробваш с nano SIM на Iphone 5, пак не тръгва звъниш им били забранили софтоерно Iphone и така 20 лв. за 2 карти и няма никой никаде ---- смешници.

samsungmobilefan
Регистриран: 22 май 2014, 16:55

Мнение от samsungmobilefan » 22 май 2014, 17:03

Да напиша и аз по темата. LTE мрежата нa \"Max\" работи в режим FDD на 1800 MHz. – band 3. Това е и причината например iPad потдържащ LTE, но закупен от Щатите да не работи в България, тъй като за техния пазар работят на други честоти!

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 22 май 2014, 17:11

[Quote]Може би трябва да предложат оферти както на максимална скорост и такива с [Quote]гарантирани например 512Kb/s или 1Mb/s [/Quote]на много по-ниска цена[/Quote]

Това ако е ГАРАНТИРАНО, цената ще е до небето ;) Могат да предложат с такива максимуми, но не могат да ти го гарантират ;)

[Quote] но включително и в 3G мрежата в която ще има национален роуминг[/Quote]

Това няма как да се случи, нали се сещаш ;) Ако има национален роуминг, той ще е само за войс, или пък ако има дейта, тя ще се плаща отделно...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 22 май 2014, 17:27

Аз напълно съзнавах риска, но не предполагах, че зарибявката ще е не толкова за 4G, а зарибявка за продажба на iPad и Nexus таблетите им...

Дефакто този сутринта директно си ме набута в калта, защото аз ясно му казах, че ще я сложа в телефона, когато го питах колко време ще отнеме активацията. Да, вината си е моя, но също така и вината да ги отпиша завинаги от списъка си за бъдещ договор си е изцяло тяхна. Освен ако не предприемат нещо да м евъзмездят ;)

Хубава работа, ама българска.

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 22 май 2014, 17:42

Там е работата, че не е в България проблема...Не разбрахте ли, че големите производители на смартфони, като Самсунг и ЛГ, а явно и Моторола си продават телефоните софтуерно ограничени за пазарите, където няма ЛТЕ мрежи, дори и да имат хардуерно чип за ЛТЕ...

Засега Сони нямат проблеми , както и смартфони от чужбина, закупени от страни с работещи ЛТЕ мрежи. Макс телеком нямат вина за това безумно поведение на големите производители! Хората коректно са си написали в сайта, че гарантират работа само с устройства, закупени от тях и че всичко е в тестов период! Затова и офератата е за смешните 10 лв., като предлагат и връщане на сумата!

Хайде стига с този български синдром само да плюем! Технологичните ентусиасти, каквито се предполага, че пишат по тези форуми, пробват различни неща. По назад колегата zazabg беше дал програма, с която е включил LTE режима при LG G2. Можете да флашнете и международната версия на рома за вашия Андроид телефон, в андроид форума има подробни обяснения. Можете и да пишете по официални канали- фейсбук страници, мейли за контакт на вашия производител с искане да си обновят фърмуера на телефона. Вместо да експериментирате и да пробвате различни неща, вие плюете.

Аз само мога да поздравя Макс Телеком за смелоста да тръгне и да ни донесе най-после истински скорости на мобилен нет, в изостаналата в технологично отношение България!

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 22 май 2014, 18:08

[Quote]Аз само мога да поздравя Макс Телеком за смелоста да тръгне и да ни донесе най-после истински скорости на мобилен нет, в изостаналата в технологично отношение България![/Quote]

Може да ги поздравим, но каквото и да си говорим, това не е мобилен интернет, а по-скоро един \"мързелив\" wi-fi hotspot :)

Мобилен интернет е когато ме направят мобилен извън града, където и да искам няма как да си свърша работа без мобилен интернет. В града на всяка пряка мога да си намеря интернет, ако ще пукнат мобилен оператор да няма.

Бих дал мнение за MaxTelecom едва когато видя, че това, с което са се захванали ще тръгне по различен от WiMax-а им път.

За сега не виждам нищо различно, отново пълна мъгла, отново няма съпорт от операторите нито \"пътна карта\" на това какви са им плановете през следващите 1-2 години за покритие в страната.

На WiMax-а наблъскаха до 2008-а година станции в 15-20 града и повече ни вест ни кост. Целта им беше да изградят мрежа и да бъдат продадени.

Писах много обширно писмо с молба към съпорта им, да кажат какви са им плановете за бъдещо покритие в страната, дали и в по-малките градове ще имат покритие, дали мислят за 3G роуминг. Написах им 10 реда писмо с това какво бих желал да ме осведомят, а те ми отвръщат с линк към карта с ниска резолюция.

Не съм много позитивно настроен, защото първите знаци поне за мен, не показват различен стимул от този, който имаха с WiMax.

Силно се надявам да ме оборят, защото Булсатком ми се виждат още по-зле.

Отговори