Нет1 или Мтел/Мегалан?
Нет1 или Мтел/Мегалан?
Предстои ми преподписване, или прекратяване на договора. Какво ще ме посъветвате? Казват, че Нет1 са изпреварили Мегалан по много показатели, но лично аз съм много доволен от червените. Гледах обаче предложенията на Нет1 и честно казано ми се струват цените им нереално ниски ако наистина е толкова добро качеството им. Ако тръгна да преподписван с Мтел, ще получа ли някакви бонуси или де да знам, нещо там?(whistle) Дайте някакви предложения, имаше май такава тема вече, но не я намерих да пиша направо в нея.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 23 окт 2012, 09:09
Re: Нет1 или Мегалан?
От доста години съм клиент на \"Мегалан\" , а впоследствие на \"МТел\", които ги купиха. Няма какво да се лъжем, когато бяха самостоятелни, като \"Мегалан\", обслужването на клиентите беше на доста виско ниво. Няма делник, няма празник, денем и нощем бяха готови да решават техническите проблеми с Интернета. Сега, като са под \"шапката\" на \"МТел\", протекоха процеси на оптимизация, разбирай съкращение на персонала, и нивото на обслужване спадна. Не, че не ти обръщат внимание, но докато успееш да се свържеш с тях, доста музика по телефона ще чуеш. Е, след това идват, в рамките на деня.
Аз съм на тарифа 30 mbit/s и наистина ги поддържат толкова. Наскоро мерих скоростите.
Върви сега някаква промоция, 45 телевизионни канала + неограничен интернет 30 mbit/s - 14,99 лв / месец или нещо от сорта. При подписване на договор за 2-е години.
Най-добре питай в най-близкия им офис. Хората смениха тактиката и сега общо взето гледат да помагат на клиентите си.
Аз съм на тарифа 30 mbit/s и наистина ги поддържат толкова. Наскоро мерих скоростите.
Върви сега някаква промоция, 45 телевизионни канала + неограничен интернет 30 mbit/s - 14,99 лв / месец или нещо от сорта. При подписване на договор за 2-е години.
Най-добре питай в най-близкия им офис. Хората смениха тактиката и сега общо взето гледат да помагат на клиентите си.
Утре ще ходя до офиса им на Герена и, ще видим. По принцип договора ми изтича другия месец на 12-то число. Ако някой може да каже повече за НЕТ1, ще съм му много благодарен.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Заглавието е малко объркващо, фирма Мегалан вече не предлага интернет. Иначе с две ръце за Нет 1, откакто Ментел купиха интернета на Мегалан нещата са много зле.
Точно така, вече няма Мегалан, всичко е Ментел. Скапаха тотално обслужването, типично за големите корпорации. Изцяло препоръчвам Нет 1, най-добрия доставчик на оптичен нет в момента за София. Никой друг не предлага 50 Mpbs нет за смешните 10 лв. на месец и с безсрочен договор. Единствено Булсатком се доближава до техните оферти, но само в комплект с Тв.
http://www.net1.bg/internet/plans/
http://www.net1.bg/internet/plans/
Помисли си какво точно ще плзваш като услуги. Аз също съм към Мегалан, но невиждам алтернатива за сега. Нет1 нямат фиксиран статичен реален адрес. Просто икономисват хората. А за мен лично това ми е важно. Иначе качеството при Мегалан се влошава с всеки ден, буквално. След като ти изтече договора, ако не правиш нищо, си оставаш на същите пари, на които си бил до сега. Аз съм така. Моя изтече в началото на годината, но и до ден днешен си плащам 18.90 за 30Мбит/с безсрочно.
Просто всичко пропада, включително и нета се влошава на всички. Но трябва да ползваме все нещо. ;)
Просто всичко пропада, включително и нета се влошава на всички. Но трябва да ползваме все нещо. ;)
Аз имах същата дилема. Лятото подписах с Нет1. Договорът е за 24,90 -115 канала и 65 Mbit нет. В началото имах проблеми с нета, но след малко корекции по рутера и по техните суичове сега нета е супер. Не съм в София сега, за да ти постна скрийн със скорост 85-90 в speedtest. А телевизията си е екстра. Доста HD канали. Няма ограничение на броя телевизори. Ако,си имаш DVB-C/T, не ти трябва и приемник. Та като цяло съм доволен. :
Между другото, на Булсат плащам 10 лв за 50, пък скоростта ми е 100 :)
http://www.speedtest.net/my-result/3585999219
http://www.speedtest.net/my-result/3585999219
Re: Нет1 или Мтел/Мегалан?
Аз не съм доволен от Мтел. Рутерът, или както там наричат Huawei-а, в който влиза оптичния кабел загрява непрекъснато. Има дни в които нета се губи през няколко минути. Ъплоуда към бг торент сайтовете е или изключително бавен, или не може въобще да се осъществи. (angry)
-
- Регистриран: 05 май 2014, 22:28
Re: Нет1 или Мтел/Мегалан?
Твърдо за Нет1;)