Анти-хейт

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re: Анти-хейт

Мнение от milen888 » 09 юли 2014, 17:50

Ясно е, че трябва да има модератори. Голяма вина за сегашното положение на форума имат и собствениците на сайта, които на практика са го изоставили, не им пука какви псувни се раздават тук и не назначават нови модератори след напускането на старите. Писал съм на отговорните фактори, но явно те се интересуват само от финансови въпроси. При това положение не съм оптимист, че е възможна положителна промяна.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 09 юли 2014, 18:05

И да има модератори проблема не се решава. Блокираш потребител, той си сменя ip-то и пак е на линия. Проблема е в самия сайт. Трябва да се промени, спомням се че преди много време един пич, който очевидно знаеше за какво говори каза какво да се направи. Мисля, че беше в темата за новата визия на сайта. Нямаш си на идея, колко е лесен за хакерска атака тоя сайт. Така може да се офлууди, че да не може да се зареди месец! Тъпото е, че с тая атака може да се проникне и в нашите пощи и да станат големи мизерии... В общи линии всичко си зависи от нас!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 09 юли 2014, 18:26

В андроидбг форума един тарикат се опита да тормози модераторите така, като си сменяше ип-то. Само че много лесно се организираха 2-3 модератори и бан на всеки нов акаунт, изтриване до 3 мин. на всяко ново мнение от тези акаунти и за по-малко от 24 часа оня сдаде багажа... То си е хамалогия- смяна на ип, регистриране на нов акаунт, писане на мнение и накрая след няма и 5 мин. изтрито...:D Трола се отказа просто. Та има ли желание има и начин. Но аз не виждам желание в собствениците на форума и сайта, поради което съм скептично настроен към крайния резултат от тази иначе добра инициатива.

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 09 юли 2014, 18:31

[Quote] Тъпото е, че с тая атака може да се проникне и в нашите пощи и да станат големи мизерии...[/Quote]

Силно се надявам цялата потребителска информация да не се държи в чист, а в криптиран вид, до който да нямат достъп дори администраторите. Така се прави при всички нормални сайтове и е нещо като неписано правило. Иначе относно сигурността на сайта нямам идея дали е добра, но като гледам преди как можеше да се пише скрипт в заглавието на темата и не съм особено обнадежден. Относно атака на сайта да се надяваме да не се случи, понеже в момента всеки, който има малко ум в главата и свободно време може да започне DDoS атака, която ще свали сайта на 99%.

По темата: Прекрасно е, ако повечето (няма как да са всички) от често пишещите тук да се замислим сами над нещата, които пишем и да имаме малко уважение към събеседниците си. Елементарната култура и възпитание го изискват. Аз винаги съм се опитвал да спазвам добрия тон и да не обиждам или нападам никого. За съжаление в този форум има индивиди, без всякакъв морал и компенсират липсата си на познания с елементарни обиди към всеки.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 09 юли 2014, 19:29

Знам, че и аз съм в отбора на прегрешилите.

Имаме форумът ще се оправи, когато всеки започне да уважава мнението на другия. А това тук липсва и едва ли ще се промени.

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

Мнение от Holon » 09 юли 2014, 21:36

Губите си времето, няма ли правила в един форум става анархия.

Според мен, този форум си е за затваряне.

Няма едно ръководство за нито един телефон, за помощ да не говорим.

Само джафкане и мерене на пи*ки.

Това не е форум, а злоба един към друг, и като използвам андроид, иос, или уиндолс, та какво, това по-малко ли ме прави човек.

Всеки човек трябва да се уважава, това е право което тук го няма.

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 09 юли 2014, 21:47

Платформата колко е удобна, функционална и сигурна е съвсем отделна тема, но това не е основния проблем.

Като човек, който е бил от другата страна на барикадата и на среден по размер и на малък форум, бих коментирал така:

Това е комерсиален сайт, т.е. нещата тук стават срещу заплащане, вкл. и модерирането. От друга страна няма как нещо да работи на загуба. А в момента форума е един придатък към сайта, който не носи приходи, а ако се наемат модератори ще носи загуби, и затова е оставен на самотек. Допълнителен проблем е, че в момента този форум е и доста бутиково изпълнение (5-10 активно пишещи редивни членове и под 20 нови мнения на ден, средно) - това само по себе си води няколко последствия, едното от които е, че няма как да се запълни времето на няколко модератора 24/7 ефективно, другото е, че поради ниската стойност на съдържанието трудно се привличат нови потребители. А голямото количество читави потребители уверявам ви, е важно за саморегулацията. В един момент се получава едно общество, което само отсява вредните елементи. Естествено на някои места този момент се преекспонира и започват да гонят всеки новодошъл - тук роля за озаптяването на групичката редовни полу-модератори трябва да има баш бос модератора. Както и да е, да не навлизам в подробности как се управлява форум от по-голям мащаб, защото този не е такъв.

Според мен просто е изпуснат момента за адекватен мениджмънт на процесите и вече сме в параграф 22: лош контент - ниска мотивация на нормалните участници - още по-лош контент - отблъскване на нови участници - ниска посещаемост - ниска възвръщаемост на инвестициите (щото програмирането на нова платформа и заплатите на модераторите са инвестиция) - запазване и влошаване на статуквото.

С две думи - не мисля, че този форум има бъдеще. Лично аз съм отвратен от това каква клоака е станал през последните месеци, че и безинтересна при това и все по-рядко го посещавам и влизам, мисля, че повечето хора са така. А можеше да е водещото място за споделяне на разни интересни неща от телеком бранша. Даже преди години може да се каже, че беше такова.

А това пък с апела към съвестта на \"материала\" си е направо смешно. Ако болшинството имаха възпитание, морал и акъл, нямаше тая държава да е последната дупка в ЕС. Така че това с темите с призиви за цивилизовано държание просто го забравете, бой глад и стригане трябва, т.е. модератори. А това по-горе обясних защо е по-вероятно да не се случи. Така че полека-лека... към други форуми.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 09 юли 2014, 22:41

Това нещо като кодекс на потребителя ли е? :D

Подкрепям. Да не говорим за факта, че дори и тук да тръгнеш да спориш с някой не може да стане качествена кавга. Другия веднага почва да пише къде е, на колко е години, къв бизнес има и как иска да се бие. Баси скуката :S

БрЪбУлИтКоooooo
Регистриран: 05 май 2014, 22:28

Мнение от БрЪбУлИтКоooooo » 09 юли 2014, 23:08

[Quote]Пичове[/Quote] и пички ...
Който иска, да се присъедини но аз не мога
[Quote]1. Няма да обиждам потребители.[/Quote]
[B]Глупости.[/B]
[Quote]2. Напълно ще игнорирам обиди и лични нападки[/Quote]
[B]Ебалник, са да не вземеш да се убидиш.[/B]
[Quote]3. Ще хейтя продукти, услуги и компании само с доводи.[/Quote]
[B]Те ще те нахендрят без повод и причина.[/B]
[Quote]4. Няма да си налагам мнението и избора.[/Quote]
[B]Само да не го забравиш![/B]
[Quote]5. Ще приемам чуждия избор без хейт, ако ще и да е супер нелогичен за мен.[/Quote]
[B]Правилно разбираш ли.[/B]

[Quote]Който иска, да си избива комплексите с обиди и нападки, но това мен не ме касае - нито ще отговарям, нито ще отразявам по какъвто и да е начин такива мнения, нито пък някой може да ме засегне, каквото и да напише. Интернет мачовци - бол, да се оправят мен не ме касаят действията и мненията им.[/Quote] Да ти серем на .......................

[B]Хайде да видим кой ще се присъедини и да видим как ще се намесят споменатите индивиди, включително в тази тема и как ще ги игнорираме мълчаливите.[/B]

БрЪбУлИтКоooooo
Регистриран: 05 май 2014, 22:28

Мнение от БрЪбУлИтКоooooo » 09 юли 2014, 23:20

Браточка и ти ли бе,,,аре стига бре да го духате ако си траете, не да го духате сополив.

Отговори