Проблем с преподписване на договор при Теленор
Проблем с преподписване на договор при Теленор
Здравейте! Рядко пиша тук, но този път съм възмутен от "новия" оператор и реших да споделя. Договорът ми е изтекъл и в момента съм на безсрочен. Обадиха ми се от оператора с идеята да ме приканят да мина на нов техен план. Обясних им най-спокойно, че искам да прехвърля номера, който е на мое име на фирма (ЕООД), която също е на мое име. Попитах ги също така, ако го направя, дали ще мога да ползвам привилегиите на лоялен клиент(т.е. да не се броя за нов клиент) и да си закупя смартфон на изплащане. Всичко естествено ми беше обещано, че ще стане, само трябвало малко да изчакам за апарата. Отидох в офис на Теленор, обясних пак наново ситуацията и те естествено ми казаха, че нещата не седят точно така. Трябвало първо да подпиша договор като физическо лице с лизинг за апарат, после евентуално този договор можело да се прехвърли на фирма, но с друг тарифен план, преизчисляване на стойността на лизинга и евентуалното му одобрение. Попитах това цялото нещо заради лизинга ли е ? Отговори ми се:"ами не точно, ние нали сега сме друга фирма ... " Поисках от тях директно да прехвърля номера от физическо лице към фирмата ми без да взимам апарат. Почнаха да се вайкат:" защо се отказвате от апарата, защо не го купите кеш?" Оказа се, че и така нямало да стане - подписвам като физическо лице, защото договорът ми е изтекъл, след евентуално 2 месеца прехвърлям номера на фирмата ми( с друг тарифен план- по-скъп естествено) и по този начин най-вероятно губя всичките си привилегии като лоялен клиент на оператора. Вариантът ми е да си подпиша на физическо лице с лизинг за апарат. Само, че не ми допада. И последно - този вариант с прехвърляне от физическо лице към юридическо с лизинг за апарат съм го минал вече през Мтел и там нямаше никакъв проблем. Да беше преди 4 години, но стана.
В заключение, видимо е, че този "нов" оператор е въздух под налягане и лошо за хората, които вече почнаха да му се връзват.
В заключение, видимо е, че този "нов" оператор е въздух под налягане и лошо за хората, които вече почнаха да му се връзват.
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Re: Проблем с преподписване на договор при Теленор
Не е от оператора, колега, а от малоумните служители, които изобщо не са наясно с офертите за юридически лица, тоест корпоративни клиенти, както ти искаш в случая.
Затова си извикай мобилен консултант да ти даде оферти за планове и апарати и виж кое ти е по-изгодно - план за физическо лице или за фирма. В магазина не се предлагат плановете за корпоративни клиенти по простата причина, че всяка фирма е различна като потребление /брой карти, обем минути, отстъпки и т.н./.
Затова, ако искаш да сключиш договор с оператора като корпоративен клиент си извикай мобилен консултант и обсъдете офертата, която ще ти предложат дали ще ти бъде изгодна.
Затова си извикай мобилен консултант да ти даде оферти за планове и апарати и виж кое ти е по-изгодно - план за физическо лице или за фирма. В магазина не се предлагат плановете за корпоративни клиенти по простата причина, че всяка фирма е различна като потребление /брой карти, обем минути, отстъпки и т.н./.
Затова, ако искаш да сключиш договор с оператора като корпоративен клиент си извикай мобилен консултант и обсъдете офертата, която ще ти предложат дали ще ти бъде изгодна.
Re: Re: Проблем с преподписване на договор при Теленор
Аз и от консултанти съм си патил. Гореспоменатият договор с Мтел беше прехвърлен към Виваком с "помощта" на консултант. Със сигурност ще си разреша казуса. Лошото е, че съм "дребна риба"- една карта за разговори и една за интернет. Няма да ми обръщат много внимание.
Re: Re: Re: Проблем с преподписване на договор при Теленор
Промяната за фирмите се усеща и е отрицателна, потвърждавам написаното от един колега че станаха най-гадния оператор. Пълен бойкот на договорите с тях.
Колега, не си прав.
Юридическо и физическо лице, макар с едно и също лице са съвсем различни.
Нормално е, да те третират като нов клиент...
И при все това са ти дали алтернатива с прехвърляне на договора и лизинга..
Според мен е трябвало да поискаш това да стане формално и в един ден да подпишеш като физическо и после да преподпишеш като юридическо лице..
Успех!
Юридическо и физическо лице, макар с едно и също лице са съвсем различни.
Нормално е, да те третират като нов клиент...
И при все това са ти дали алтернатива с прехвърляне на договора и лизинга..
Според мен е трябвало да поискаш това да стане формално и в един ден да подпишеш като физическо и после да преподпишеш като юридическо лице..
Успех!
Май съм се оплел в обясненията. Не ми дават прехвърляне на лизинга. В крайна сметка, за да стана бизнес клиент, с моя си номер, трябва да преподпиша на физическо лице, да минат 2 месеца, за да се види, че договорът е започнал и тогава прехвърляне на фирмата. Знам, че има разлика между физическо и юридическо лице, дори и в моя случай, но поне да не го обещават по телефона.
Колега не е виновен оператора а консултантите и то не защото са тъпи,а просто са искали да те изиграят! Ако преподпишеш като физическо лице единствения начин да след 2 месеца да минеш на корпоративна програма е да си платиш неустойките (таксите до края на договора като физ. лице). Много е сложно да ти обясня защо го правят но да кажем че ако те минат на корпоративна програма не печелят нищо (консултантите) а като те ретентнат (подновят договора като физ.лице) печелят пари ако си изпълнят целта за месеца! В случая консултантите са виновни за това по добре се допитай на 123 там ще ти обяснят как седят нещата!
Не се бях сетил за тази врътка с таргетните цели на консултантите. Благодаря за обяснението :)
Re: Re: Re: Проблем с преподписване на договор при Теленор
Трябва да ми е раздадат на персонала на всеки офис по една "Книга за стълбата" и по една книга с всички правила за любезно обслужване.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Много си прав...
Прост пример от преди броени дни:
Преподписвам договора (на фирмата) и има бонус за магазина в който го правя...
Предоговарям условията на номер 1517 и в магазина остава само писането..
Прост пример от преди броени дни:
Преподписвам договора (на фирмата) и има бонус за магазина в който го правя...
Предоговарям условията на номер 1517 и в магазина остава само писането..