Промоции от Виваком през ноември

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноемврист

Мнение от anonim4o » 14 ное 2014, 23:03

Когато в Мтел отидох и казах че искам да съм на промоционалния план Трансфер XL и консултанта видя че моя настоящ план е с 5 лева по-малко от този който искам в момента въобще не се замисли а го пусна. В твоя случай от икономическа гледна точка положението е абсурдно да не искат да ти вземат повече пари за по-дълго време. Мога да си го обясня само по един начин.
Планът на който си и в момента е 20 лева им носи чист приход от 5 лева (примерно след като се знае средностатистическото потребление на хората) и те си смятат че минимум в зависимост от твоето потребление те ще имат печалба 10*5=50лева или повече. Планът за който в момента тече промоцията толкова са го намалили че средностатистически те знаят че печалбата им от него ще е 0 лева. И не искат да се получи 24*0=0 лева печалба. Това не се отнася само за тебе а за всички искащи от някакви планове (носещи чиста печалба) да минат на промоционалния който им носи само нули. Като имаме и на предвид че този план е за нови абонати или такива с изтичащи договори (с оставащи по-малко от 3 месеца) става ясна и целта на занятието а то е задържане на всяка цена на абонатите с изтичащи договори и привличане на нови абонати дори и само за бройката. Незнам защо толкова се пънат за броя абонати - дали е свързано с някаква препродажба на Виваком или просто искат да си направят една душевна чикия и да могат да кажат че са надминали МТел по брой абонати.
П.С. Естествено това са мои разсъждения и може да са мнооооого далеч от истината.

OnlineBG
Регистриран: 21 сеп 2012, 18:35

Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от OnlineBG » 15 ное 2014, 01:37

Недей да ми се правиш на компетентен.
Кой ти говори за капацитет? Наистина ли си мислиш, че всичко се върти около "капацитета на оптиката". Когато загубите ти станат ежедневие и след поредното 1 час-ово слушане на музика по телефона някое момиченце от call центъра ти нареди "рестартирайте" за да стигне до заключението "при на всичко е наред", тогава ми обяснявай колко голям го ***** поема оптиката. И като съм на 100мбит оптика какво, пречи ли през половината време чувството да е като dial-up от края на 90-те?
Но къде ли съм тръгнал да обяснявам на човек, който не може да открие къде е написано, че трафика на популярен абонаментен план бил разделен на дневен и нощен и то дори не е нещо ново а се знае от месеци.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Re: Re: Мнението е изтрито.

Мнение от Sage » 15 ное 2014, 10:21

[Quote]Що не се опиташ да минеш от М на промоционалния L при Мтел директно? На мен ми дадоха, нищо, че подписах септември, щото вдигам такса.[/Quote]Принципно не е лоша идея, но лично на мен не ми трябват повече от услугите, които имам сега. Ползвам средно около 1 - 1,2 GB, до 1,5 GB - колкото имам в момента. За минутите - да не говорим - изговарям по около 300-350, което ще рече, че остатъкът до 600 ще се пренася за следващия месец...
Ефектът ще е само вдигане на таксата.
[Quote]Според мен тва "няма да е валидна за новия" искат да кажат, че не важи 70% ако смениш на друг план[/Quote]Сега се замислям, че с това може да имат предвид, че трябва да се подпише срочен договор, а не само да се смени тарифата - което при Вива от години може да стане просто с обаждане до кол-центъра.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноемврист

Мнение от Вито » 19 ное 2014, 22:01

Днес дадох заявка за прехвърляне на супер боб към вива. До сега плащах 50 лв. за 500 мин. към вива + 1.5 ГБ нет към вива, 500 мин. към всички мобилни + 500 стационарни и 500 МБ от боб. Сега ще си спестя едната карта и ще се освободя от един телефон и ще имам много повече минути и интернет за 30 лв.
Понеже ще взема телефон за приятел ме накараха да платя 80 лв. депозит, който ще ми се приспадне от сметките. Друго не мога да разбера, защо искат депозит при положение, че предлагат телефони на изплащане. С други думи идеята да вземеш телефон на изплащане е, че не ти се дават пари наведнъж. Те искат 120 лв. депозит за нов абонат (от мен искаха 80 понеже съм стар абонат), а един приятел иска да плаща 11 лв. на месец за Леново S850... То ясно, че се пазят от измамници, ама това нещо не ми се вързва.

Swe
Регистриран: 10 мар 2005, 18:38

Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от Swe » 19 ное 2014, 22:07

Аз се опитвам да се възползвам от промоцията, но не могат да ми намерят Note 4 в София..

emosc [Vivacom]
Регистриран: 16 ное 2006, 10:16

Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от emosc [Vivacom] » 21 ное 2014, 21:58

[Quote]Кой ти говори за капацитет?[/Quote]
[Quote]Без съмнение ще привлекат огромно количество нови абонати и то все на високите скорости. Вива са я закъсали и сега трупат абонати заради предстоящата продажба, няма да издържат на натоварването а сега няма да тръгнат да инвестират. При мобилната услуга няма да се усети толкова но интернет абонатите ще изреват първи.[/Quote]
За какво става дума, ако не за капацитет в този твой пост, г-н компетентен? (angry)
[Quote]Но къде ли съм тръгнал да обяснявам на човек, който не може да открие къде е написано, че трафика на популярен абонаментен план бил разделен на дневен и нощен и то дори не е нещо ново а се знае от месеци.[/Quote]
Престани да заблуждаваш хората! (no) Няма такова условие в момента при Net&Call плановете. Написано е изрично в инфото за промоционалните МБ [u]"Включените в тарифния план обем данни, които могат да бъдат използвани за достъп до интернет с високи скорости до 42 Mbps. В промоционалния период до 30.04.2015 включените данни на максимална скорост не са разпределени на дневен (10:00-22:00ч.) и нощен (22:00-10:00ч.) трафик."[/u] http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/abonamenten-plan/net-call#tab-net-call-planove

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от Вито » 22 ное 2014, 10:13

Бъркаш се брат. До края на април е ако ползваш допълнителните MB, виж тук https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/abonamenten-plan/net-call#tab-dopylnitelni-mb

В договора ми от оня ден ясно пише, че няма разделение до края на декември.
И само едно уточнение относно долния ми коментар, оказа се, че нов абонат не може да вземе телефон на лизинг, това не го знаех...

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от AVKansazov » 22 ное 2014, 10:47

[Quote]И само едно уточнение относно долния ми коментар, оказа се, че нов абонат не може да вземе телефон на лизинг, това не го знаех...
[/Quote]
Това винаги го е имало и на трите оператора.Учудващо е че чак сега го разбираш.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от Вито » 22 ное 2014, 12:52

Никога не съм си купувал телефон на лизинг, а от оператор съм взел веднъж Нокиа 808. Беше изгодно и подписах за една година за план, който и без това ползвах. За това не съм наясно как стоят нещата с лизинга... Сега взех едно LG Fino за 40 лв., а свободната му цена е 300 лв (при виваком е 350). Пак е изгодно и правя услуга на приятел.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Промоции от Виваком през ноември

Мнение от KOBRETI » 22 ное 2014, 21:59

След известен размисъл реших за момента да оставя воип проекта само за разговори до чужбина... Сегашните топ оферти са прекалено хубави за изпускане... Макс още доста време ще стават единствено за нет заради покритието, като ще е необходим бекъп вариант за другата част на страната. Пък и реших, че е време да почна да правя изходящите разговори от основния си номер, който в момента ползвам основно за входящи.
Вариантите бяха офертите на вива за 30 и мтел за 35. Искам да взема и телефон за подарък. S4 с този план ми го дават за 320 в мтел,а вива за 460. Предимствата на мтел варианта са очевидни и по отношение на самия план, както и на плана за роуминг за 6 лв на ден. Пък и вива напоследък правят само глупости, а и очевидно не искат да ме задържат, въпреки че бях навит да преподпиша с тях по едно време. Така че картата от боб отива на мтел. В следствие на това дейта и войс плановете на вива ми стават тотално безпредметни. Дейтата ще се закрие като свърши след няколко месеца, а войса ще отиде на боб 0...

Отговори