Проблем с интернета на boombob

kcb
Регистриран: 09 дек 2012, 10:13

Проблем с интернета на boombob

Мнение от kcb » 04 апр 2015, 19:26

Здравейте,ето накратко фактите-абонат съм на боб от самото начало с три карти-две бяха на супербоб и една на минибоб.Тази на минибоб беше и за интернет с допълнителен пакет 500 мб.за 4.90.С тази карта всичко си е ок.-нета върви на всякакви телефони като марка,ОС и на модем.Това го казвам и подчертавам дебело.Като пуснаха бумбоба,тази карта я спрях и прехвърлих единия супербоб на бумбоб и.....дотук с интернета.......В какъвто и телефон да я сложа,без значение на марка,операционна система,както и в модема-интернет-НЕТ.Миналия месец се обаждах поне около 15 пъти в колцентъра-няма резултат и интернет.Този месец звънях в офис на боб,оттам ми организираха два разговора със служители на поддръжката-идеята на разговорите е,че виждате ли...тази карта била така,от настройките било,навсякъде трябва да се въвеждат настройки ръчно,нямало какво повече да направят,просто си плащащ за интернет и .....не го ползваш.Иначе на едно ЛеновоА 536 в първи слот,след ръчкане по настройките и ръчното им въвеждане нета тръгва,но като прехвърля картата на друг телефон или в модем-няма нет.Проблема е,че често местя картата в различни телефони и понякога в модема и само с тази карта става така.Досега съм ползвал нет с поне 30 карти,повечето на Мтел,както и на другите оператори-тази е първата и единствената карта с която нета не тръгва никъде и в нищо от раз.Някой имал ли е подобен проблем и успял ли е да го реши.....иначе съм му намерил единственото засега решение,което ще влезе в сила на 03.05.2015 и се казва..."Сбогом скъпи......Boombob"

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от motofen2 » 04 апр 2015, 20:00

Хм,интересен случай.Аз съм нямал подобен проблем,но ще ми е интересно ако някой даде решение или поне някаква насочваща информация.Ще следя темата :)

pass
Регистриран: 04 окт 2009, 12:03

Мнение от pass » 04 апр 2015, 20:17

От написаното разбирам, че проблема е в SIM картата. Пробва ли да я смениш с нова?

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 04 апр 2015, 20:49

Най-вероятно дефектирала карта от толкова местене...

kcb

Re: Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от kcb » 04 апр 2015, 21:04

Пластиката е нова,смених я скоро.И с първата и с тази все е едно и също.По тази пътека минах вече,не е от картата...

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от В@НК0 » 04 апр 2015, 21:42

[Quote]Пластиката е нова,смених я скоро.И с първата и с тази все е едно и също.По тази пътека минах вече,не е от картата...[/Quote]
Значи е от настройките бе човек. Обади се на оператор да ти прати автоматични настройки. Рестартирай фона след инсталирането на настройките. Освен това настройките на мтел също стават, т.е. ако си работил на мтел преди това не е нужно да променяш настройки..
Гарантирано нета на боб си работи. Аз на бумбоба+ си джитках с настройките от мтел без проблем. После поисках автоматични настройки на боб и пак нямах проблем.

kcb

Re: Re: Re: Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от kcb » 04 апр 2015, 21:57

да,от настройките е....ама като я сложиш в модем ходи искай да ти пратят настройки....и като им звънях миналия месец за 5-6 лв. да не би да оправиха нещо....и настройки пращаха и какво....нищо.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 04 апр 2015, 22:10

Време е за *99#. :D

kcb

Re: Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от kcb » 04 апр 2015, 22:12

какво прави този код,ако не е тайна.......

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Проблем с интернета на boombob

Мнение от vladovn » 04 апр 2015, 22:18

Ако разполагаш с модем свързан с компютъра - свързваш го към компютъра - пускаш да избира през модема, номер *99# и си организираш сам връзката с интернет през моб. оператор.
Това е стария и добре работещ начин, преди да се появи тетеринга и PAN-а с който работят днешните модеми.

Отговори