Мтел - боб - ужасно обслужване

ospm9
Регистриран: 04 окт 2014, 22:20

Мтел - боб - ужасно обслужване

Мнение от ospm9 » 07 апр 2015, 18:54

Така, имах си аз едно стари ядове с МобилТел (МенТел) боб от преди време, спрях си 1 карта и си преминах на Теленор (все още имам 2 на боб на мое име, които се ползват от моето семейство, но не и от мен лично). Полакомих се от промоциите им миналия месец и си взех стартов пакет да го ползвам аз. Сегашната ми темата е разказ относно тяхното ужасно обслужване и некоректни практики и как за пореден път се убеждавам, че с тях не може да се спори и по-добре далече. Обмислям да пренеса всичките карти на друг оператор.

В рамките на един месец, ето на какво се натъкнах:
- Мтел ползват Speedy за едва ли не юридически посредник. Speedy чете и достъпва договорите между абонатите, следи къде се е подписал, къде не се е подписал, недай си Боже да не си се подписал на някоя лентичка, както те искат, а ми два см по-вляво... Не е редно-куриера само трябва да пренася документите.
- В началото на м.Март взех стартов пакет и го оставих на тарифа боб без такса, без минути. В рамките на месеца по-късно звънях на оператор, пратиха и *подписах* 1 договор общ за 2 номера за смяна на тарифа към супербоб+ (9.90 , 500 мин, 500 мб) . Но договора беше един общ и след няколко дни поисках да го оформят като два отделни договора - всеки номер отделно. Онези се съгласиха, но ми заявиха, че трябва да проверят как ще стане - по-късно през деня щели да ми се обадят. Така и не ми се обадиха. Седмица по-късно получавам СМС, че имам пратка в офис на Спиди (не до мой адрес) и то на офис на Спиди в друг град, където не пребивавам постоянно, но еднократно бях там и преди 2 години там съм получавал еднократно документи от боб (мтел). След многократно звънене на 123 и на спиди, се оказа, че онази от боб решила без да ми се обади да ми прати нови договор за подпис и ги пратила там по свое усмотрение, просто щото в този град съм получул документи преди години...?!
- Поисках да ми ги доставят на адрес в моя град. Добре, де, обаче сега се оказва, че Спиди се бавиха 2 дни и вече дойде Април, промоциите свършиха!
- Онези от Спиди ми доставиха пратките в моя град, обаче в часа не бях на адреса и сега пратките са в другия край на града в техен офис. ОК, няма проблем. Аз си мисля, че двата ми номера са си на новата тарифа (въпреки оформлението на документите), защото новите договорите гласят същото като единия стар, а новите 2 не са подписани все още, стария един е подписан.
Да, ама не. От 3-то число и писмено вече от днес, само единия (по-стария) е на 9.90 такса, а новия е на само боб тарифа (без такса). Защо ? Аз нямам обяснение. Звънях пак на 123, чаках 20 мин и накрая една шматка ми обясни, че аз съм се бил отказал. Така пишело в системата ! Е как на един общ договор, подписан на 18.03 и върнат през спиди на 21.03 те решили, че аз съм се отказал за единия номер, а не за двата, след като договора е само един за общо двата номера? Защо тогава другия номер е на новата тарифа?

Създадоха ми адски много главоболия тези идиоти и близо 5-6 лв. допълнителни разходи за многократни обаждадания до Спиди на 0700 и на 123. Не мога да ги понасям. Аз съм си виновен (от части), че се полакомих на тъпите им тънки тарифи, но гарантирано, обслужването им е под всякаква критика, все едно със специален конкурс по тъпота ги избират. Как се разтрогва договор от разстояние с фактически подпис само с разговор по телефона с интерпретация на един служител ?

Както казват англичаните - не съм толкова богат, да купувам евтино...

Alcant
Регистриран: 22 дек 2014, 21:49

Re: Мтел - боб - ужасно обслужване

Мнение от Alcant » 07 апр 2015, 19:40

Аз пък съм доволен от БОБ.Март месец прехвърлих 2 номера към БОБ- във офис на БОБ.За 2 два дена стана прехвърлянето без проблеми,взех си картите и веднага се активираха.Доволен съм от връзките и от интернета-бързо зарежда и никакви проблеми.Най големият плюс отскоро е ,че може да се плаща във всички обекти на Лафка-просто е невероятно удобство.При Вас е малко сложна схемата за прехвърляне и може би затова се е получило така.

bkaraivanov
Регистриран: 11 мар 2013, 11:30

Мнение от bkaraivanov » 07 апр 2015, 20:18

Май прекалено си се превъзбудил ми се струва :D:D ,най-лесното нещо е да се махнеш от Боб отиваш в който оператор искаш и подаваш заявление за пренасяне на номера става за три работни дни и чудо (woo) на третия работен ден си при други обирджии които докато прехвърляш номера ще ти се струват много по-хубави от Ментел обаче ти гарантирам че всички са един дол дренки ;)

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 07 апр 2015, 21:00

Не издържах да ти дочета докрай тирадите (то оплакване от БОБ, оплакване от Спиди), но си направих труда да ти прочета досегашните постове.
Ами пич, според теб след като Мтел/Боб и Виваком не стават за нищо, а Глобул/Теленор са най-великите, прехвърляй се с цялата рода на двугодишни договори при Теленор и изпадайте в НИРВАНА.

chany
Регистриран: 19 яну 2015, 17:45

Мнение от chany » 08 апр 2015, 08:54

Без да ставам адвокат на "БОБ" от прочетеното става ясно , че сте се сблъскали с некомпетентен служител в даден офис . Ок , но това не значи , че във всички офиси се работи по този начин. Относно "Спиди" съм съгласен с Вас.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 08 апр 2015, 09:21

Нали знаеш че Боб е на Мобилтел,виждал съм хора в офис на Боб който се оплакват от Мтел и подписват договор с Мобилтел !!! Ама така е като не се чете какво се подписва .....

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 08 апр 2015, 11:47

Колега
По телефона от разстояние нито си подписал нито си развалил договор.

Не се обиждай но до голяма степен сам си си виновен. Трябвало е да отидеш до магазин на боб и за 20 минути да си свършиш работата а не да чакаш куриери да ти го носят договора. Вина имат но твоите думи и боб и спийди за адреса ти .

JohnSnow
Регистриран: 12 дек 2014, 10:44

Re: Re: Мтел - боб - ужасно обслужване

Мнение от JohnSnow » 08 апр 2015, 16:28

sgs_maniak е прав- Аз също се излъгах преди няколко месеца с това да ми донесат договора за ТВ и интернет по куриер- дойде куриера навреме, но в договора ми бяха данни от старата лична карта (нормално- нямаха как да знаят, че съм я сменил преди месец) След 2 седмици отидох да плащам сметката за телефона и се сетих да ги питам кво става с ТВто и интернета (още не се бяха появили телевизиите от новиа пакет)- оказа се договора още не е стигнал до тях- момчето на касата беше доста любезно и след половин час подписах нов на по-добра цена и докато се прибера новите програми си работеха и нета беше на по-високата скорост. За договори най-добре в офис.

moskivb
Регистриран: 09 апр 2015, 14:00

Re: Re: Re: Мтел - боб - ужасно обслужване

Мнение от moskivb » 09 апр 2015, 14:47

От доста години не живея в България и направо съм шокиран.
Какви са тези договори за интернет, телевизия, и телефони които се изпращат по куриери? В българия не познавате ли email услугите? При нас в Канада договори за интернет, домашен телефон и телевизия няма от 2005 година, ако оператора е нагъл можеш да го подмениш по телефона за 5 минути. Договори има само за мобилни услуги, но ако ползваш апарат от доставчика. Сметките мога да платя и по телефона. Явно всички в България отказват да разберат, че времето е пари и не е нормално да се пилее за да платиш на компания която е предназначена да те облужва, а не да ти създава проблеми.

shemesh
Регистриран: 28 мар 2015, 10:36

Re: Re: Re: Re: Мтел - боб - ужасно обслужване

Мнение от shemesh » 09 апр 2015, 15:09

Нищо лично,но при Вас в Канада Virgin mobile Ви продава 5 GB net и неограничени разговори за 94 долара, а при нас същото МТел го даваше за 21 лева доскоро. Нека ни е ! :P

Отговори