Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнението е изтрито.

Мнение от vanci1990 » 18 май 2015, 10:38

[b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.

caesar13bg
Регистриран: 06 фев 2007, 14:01

Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от caesar13bg » 18 май 2015, 11:14

За интернет ползвам бисквитка на Вива- 3GB на бърза скорост,след изчерпване пада на 128 kb/sec. Удоволствието ми струва 8 кинта на месец, като цяло от обхвата им съм доволен. За разговори имам два Бобеца-единият за три кинта на месец 100 минути към всички мобилни +100 минути към стационарни, стационарните общо взето почти не ги ползвам. Вторият Бобец за 15 кинта на месец 1000 минути към всички плюс некъв интернет,който никога не съм ползвал, защото Боб-ските карти са в един простичък Нокиа 101, двусимов. Смартфонът ми е Лумиа 1320, грамаден дисплей, на него с кеф чета книжки от chitanka.info например. Игри не играя, Лумиата я купих заради прекрасния офлайн навигатор и големия дисплей, който се вижда комфортно по време на шофиране. Относно покритието-моите наблюдения са, че Вива превъзхожда Мтел, а аз често пътувам из Бг. Относно качеството на телефонията-при Мтел звукът е някак си тенекиен и кофти, при Вива се чува по-ясен и истински говорът на събеседника. За Глобул наблюдения нямам-не ползвам нищо от тях.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Вито » 18 май 2015, 11:34

В леновото съм сложил Виваком с Net&Call XXL и Супер боб заради смсите, в нокиата съм сложил Слим боб с пакет нет.

wikimobile
Регистриран: 28 апр 2015, 22:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от wikimobile » 18 май 2015, 12:01

[Quote]Да не е правилно че ги наричам така, но щом всички останали спрат да наричат Мтел и Vivacom с нарицателни, то и аз ще спра да наричам ТелеПор, ТелеПор[/Quote]
Ти си бил много умен бре, ако другите скочат в реката ти ще го направиш ли ? Остави другите,те си имат глави да мислят ти гледай себе си. Същия каруцар си като Ванката дето си мисли че е хванал бога за К*Ра като банва наред потребители които не го кефят. Да и той е еб*лник и не кефи много хора в форума но какво да се прави трябва да има и мърша в обществото.(yes)

mod edit: Бан.

Моля, продължете темата без да отговаряте на този пост, ще бъде изтрит. Отговорите на този пост ще се считат са офф топик и също ще бъдат изтрити.

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от geleto_ » 18 май 2015, 12:58

Поуспокойхте ли се?
СЕГА ВЕЧЕ САМО ПО ТЕМАТА(angry)

Navo
Регистриран: 09 ное 2004, 22:03

Мнение от Navo » 18 май 2015, 13:26

Имам карти на Мтел и на Виваком. Живея в София, център, последен етаж на малка тухлена кооперация. Мтел редовно губи по една-две черти от обхвата си при разговори. При Виваком нямам такъв проблем. Когато пътувам и в града и извън него (дори по магистрала), обхвата на Мтел понякога се губи и разговорите прекъсват. Нямам впечатления как се справя Виваком в движение.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Tadj » 18 май 2015, 13:29

До скоро ползвах мрежата на Теленор за входящи обаждания и рядко за изходящи.
В момента ползвам Боб за разговори и нет, а картата на Вива с 3Гб на месец я дадох на близък.
Извод: качеството на разговор в момента спрямо Теленор и Боб е в полза на Телето. Категорично за мен и според мен.

За нета - дали Вива или Боб е почти едно и също....почти еднакви скорости и пинг. Поне за град София.

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 18 май 2015, 13:36

Престанах да бъда роб на някой си оператор, защото бил велик, или пък предлагал "велики", но заробващи промоции или пък подобни уж "изгодни" намаления при повече услуги. Престанах да бъда и лоялен глупак.

Минах на практиката - най-доброто за мен от всеки потенциално възможен.

В момента ползвам, подредени в степен на важност за мен:
1. Макстелеком - LTE мобилен интернет; (гласови - Skype/Hangouts)
2. БОБ - абонаментен план гласови и 3Г интернет(бекъп на Макс);
3. Мтел - мобилният им домашен, хаха;
4. Виваком - предплатени гласови (бекъп на БОБ);
5. Виваком - 128 Кбпс "3Г" мобилен интернет (добавката към фиксирания, бекъп на БОБ :) )

Но ако на някой му падне качеството или пък цените му станат прекалено неизгодни - сменям без угризения за лоялност вече.

От списъка, единствено 1 засега има гарантирано място като оператор за мен и за другата година, и то поради две годишният ми договор с тях. Последният завинаги двугодишен договор, който съм сключил с мобилен оператор.

По отношение на качество на услугите, субективната ми оценка:
- гласови - не правя разлика между операторите - все ми е тая, а и класическите 2Г/3Г са умиращ вид в моето ежедневие, ползвам все повече VOIP.
- мобилен интернет - Макс рулз, БОБ е поносим, Виваком е отвратителен(не само на 128 Кбпс).

misho1234
Регистриран: 01 апр 2007, 20:33

Мнение от misho1234 » 18 май 2015, 13:42

Ползвам абонаментна услуга на Мтел с интернет и покритието на мрежата им е доста надценено.Като най-стар оператор би трябвало да имат най-доброто покритие понеже са имали технологично време за да го постигнат...вместо това те спестяват от Базови станции или ги слагат на стари социалистически сгради,фабрики и ТКЗС-та и съответно не винаги са на подходящата височина.
Ползвам и една предплатена карта на Теленор и мога да кажа,че мрежата им е доста добра след силната оптимизация.Чувам,че на гранични райони и малки села из планините тяхната мрежа сериозно липсва докато тази на Виваком има силно присъствие.
До декември 2014 бях все на Виваком и мога да кажа,че имат също добра мрежа с добро покритие,но чувам,че не са правили инвестиции от 2010 и вече базовите станции не са в добро състояние.
Махнах се от Виваком единствено защото не исках да давам пари на мафиота Цветан Василев и неговата вече фалирала КТБ.

** Обмислям да пробвам и мрежата на Макс телеком с една от техните предплатени карти за телефон за мобилен интернет.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Мilen » 18 май 2015, 16:04

До декември 2014 г. бях абонат над 5 години на Виваком. Най-доброто покритие в България, особено в планините, извън населените места и по пътищата 3-4 клас. Неограничен нет на 128 к, за разлика от Мтел и Глобул с техните 64 к. Бях доволен, но изостанаха в офертите, плана Вива фрии не е ъпдейтван откакто го пуснаха, а нов двугодишен договор не ми се подписваше с тройния картел. Затова от 01.2015 г. съм на боб с безсрочен договор.

Впечатления от Мтел/боб: по лошо покритие от Вива, дори и в София. Качеството на гласовата услуга също е по-ниско. От началото на месец февруари 2015 г. мрежата на Мтел в София се срина заради изгодните оферти с много нет и наплива на нови абонати. Скороста на мобилния нет падна драстично, отделно започна и да забива. Това ме принуди да оставя боб само за гласови услуги и да си взема втора карта за LTE нет от Макс Телеком.

Впечатления от ЛТЕ/Макс Телеком: уникално добра услуга. Нито за миг не е забила или да изчезне като при Мтел. Скорости от 50 Mpbs, неограничен на 256 kpbs- все неща, които не предлага никой от тройния картел. Слушам радио, гледам клипове в youtube дори и на ограничената скорост- колкото и когато си поискам. Неограничени гласови и видео разговори през Вайбър/Фейсбук. Неограничени смс-и през Вайбър/Фейсбук. Ако знаех, че е толкова добра услугата, щях от самото начало да им стана абонат.

Отговори