Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Ползвам Мтел от 10 години и да ви кажа Интернета им последните 5-6 месеца е пълна дупка - рязко спадна качеството, почти постоянно няма връзка и то в големите градове, а когато свършат предплатените МБ е пълна трагедия - не зарежда нищо!
Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Моето мнение не е от най-точните,защото малко пътувам,но имам карти и на 3те оператора. С Теленор не съм имал проблеми и преди,сега нета е още по-пъргав,скорост не меря защото моя тел държи до около 7мб/с и не е критерий.Но ми пуснаха 100 мб нет на една прима и реших да тествам нета на Мтел. През 2г не е лош,но един факт- центъра на Стара Загора,2 етаж на метър от прозореца-3Г- измервам asu 1-3 и рядко отваря,през 2г е добър,отваря бързо страници,не знам как ще е за онлайн гледане.Лично аз не съм фен на мобилния нет,почти навсякъде където ходя има WIFI,но както мислех март да мина на 21 лв-трансфера с 5 гб нет и разчитах на този нет и стоях по-често на този адрес щеше да мрънкам доста по офисите МТЕЛ.Виваком няма как да коментирам,картата е бонуси безкрай от първите и основно е резервна на критични ситуации-например по Нова Година за мен те са най-стабилни.Картата е в 2Г телефон и досега не съм попадал на място без сигнал.Бях абонат на Мтел още когато имаше само 1 базова станция в града и пак не съм мрънкал,но просто темата е за сравнение и реших да се включа.
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
От февруари месец съм с основна карта на Мтел - неограничени разговори и 10ГБ нет. Преди това бях с EasyCall XL на Вива + мобилен нет на Вива 3ГБ.
Още като се прехвърлих започнаха да ми казват че ме чуват много по-добре и чисто, очарован съм от гласовата услуга. Без покритие не съм оставал все още, от мобилния нет и скоростта му съм предоволен. Като махнем разочарованието ми през двете бури, просто няма какво повече да желая от един мобилен оператор.
Все още държа мобилния нет на Вива за всеки случай, имам и една Прима, но чакам от Вива да пуснат нещо интересно като предплатена услуга, за да направя и един гласов бекъп там. От Вива също бях предоволен.. по какви ли "дупки" и голи местности не съм бил .. без обхват и 3Г не съм оставал, единствено скорости като тези на Мтел не съм поддържал, но пък и под 6-7 не съм падал при тях, което ме устройваше.
Иначе ето какви скорости имам на мобилния в Пловдив, такива са и в областта. От февруари месец положението се подобри.. В началото скоростта играеше от 10на до 20мбс, но сега все по-често се задържа стабилно висока. Вероятно трябва да съм доволен, че не съм от София :D
Още като се прехвърлих започнаха да ми казват че ме чуват много по-добре и чисто, очарован съм от гласовата услуга. Без покритие не съм оставал все още, от мобилния нет и скоростта му съм предоволен. Като махнем разочарованието ми през двете бури, просто няма какво повече да желая от един мобилен оператор.
Все още държа мобилния нет на Вива за всеки случай, имам и една Прима, но чакам от Вива да пуснат нещо интересно като предплатена услуга, за да направя и един гласов бекъп там. От Вива също бях предоволен.. по какви ли "дупки" и голи местности не съм бил .. без обхват и 3Г не съм оставал, единствено скорости като тези на Мтел не съм поддържал, но пък и под 6-7 не съм падал при тях, което ме устройваше.
Иначе ето какви скорости имам на мобилния в Пловдив, такива са и в областта. От февруари месец положението се подобри.. В началото скоростта играеше от 10на до 20мбс, но сега все по-често се задържа стабилно висока. Вероятно трябва да съм доволен, че не съм от София :D
Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
2 Мобилни оператора ползвам: Теленор и Мтел (+3G флашка). Но Теленорският само чакам да ми изтече договора, за го изхвърля.
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Аз съм доволен от мрежата на Мтел в град Русе провеждам си разговори и нета е бърз
Ползвам Виваком.
Имат голям проблем с мрежата си в Слънчев бряг.
"Дупки", пропуснати обаждания, разпадания на разговор.
Имат голям проблем с мрежата си в Слънчев бряг.
"Дупки", пропуснати обаждания, разпадания на разговор.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Ползвам мобилен с максимално гб на вива и на теленор. Преди няколко месеца вива беше супер. Където и да отида има покритие откъм H+. Отскоро обаче забелязвам тотално влошаване. Някой път е 22мбита друг път 200кбита. Губи обхват. Днес тотално изключи за около час. По пътя мездра плевен има дупки в покритието кэдето преди нямаше а теленор единствено имат 3g. След обновяването нета на теленор с много добро покритие. Аз и преди не съм имал оплаквания защото го ползвах където имаше 3ж. В сравнение с вива е по пъргав и много по стабилен. Като скорост е относително. Между 2 3 мбита и 12 13мбита. Ъплоуда е виваги 2 3 до 4мбайта. Бих разкарал вивата щом ми изтече договорът.
Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Забелязвам вече, че като провеждам разговор през Viber през мрежата на Telenor отсреща ме чуват (аз също) много силно и ясно. Рядко има накъсване или прекъсване. Гласовите разговори са с много добро качество и преди да ме наречете фен или трол, правя обективна оценка на това, което ползвам.
При вас как е?
При вас как е?
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Очевидно Теленор работят по мрежата си, браво! Ако Виваком не направят нещо в следващата година, може да се разделим. Ако пък и Теленор пуснат 4Г...
Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Пътувах тази седмица и пробвах едновременно мрежата на М-тел и Теленор. В планината Теленор имаха по-силен сигнал. В областен град, където Теленор имат традиционно бърз интернет, скоростта остава висока, но не е нарастнала. В равнината, извън населените места, Теленор има покритие, където М-тел и Вива нямат. В малко село мрежата на Теленор прави 5/4 Mbit трафик (Up/Down), докато М-тел въобще няма интернет (2G&3G), а Вива e 20 пъти по-зле.